Dondurulmuş Su Ürünleri Üretim Tesisinde Risk Analizi: Çanakkale/Yenice Örneği


Tezin Türü: Doktora

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği, Türkiye

Tezin Dili: Türkçe

Öğrenci: Suzan YANIK

Danışman: Ömer Faruk Öztürk

Özet:

Bu çalışmada, Çanakkale'de bulunan bir su ürünleri işleme ve paketleme tesisinde ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi çerçevesinde tehlike kaynaklarını belirlenerek bunlara risk analizi uygulaması gerçekleştirilecek ve sonuçlar değerlendirilecektir. Söz konusu tespit edilen tehlikeler ile oluşan risklere yönelik önlemleri incelenerek bir işletmede insan sağlığı ve güvenliğini sağlamaya, can ve mal kayıplarını önlemeye, bu konudaki riskleri azaltmaya odaklı dinamik ve esnek bir sistemin kurulması amaçlanmıştır.