Learning Knowledge


Doctorate
1996 - 2002
Trakya University, Fen Bilimleri Nstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

Postgraduate
1993 - 1996
Trakya University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

Undergraduate
1989 - 1993
Trakya University, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Turkey

Foreign Languages

English, B2 Upper Intermediate

Certificates, Courses and Trainings

Education Management and Planning, Mycotoxins in Cereal Food/Feed Chains: Prevention and Control Strategies to Minimize Contamination, Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (IAMZ), 2014
Other, Misafir Araştırıcı (YÖK Desteği 39. Madde), North Dakota State University Department of Food and Cereal Science, 2011
Other, Workshop on Antioxidant Measurement Methods, İstanbul Üniversitesi, 2010
Other, Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ve Kapiler Elektroforez Uygulamaları, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2006
Other, 6th Post Graduate Course on Food Technology, Hebrew University, Faculty of Agricultural, Food and Enviromental Quality Sciences, Rehovot, İsrael, 2006
Other, Enzim Saflaştırmada Temel Yöntemler Uygulamalı Eğitim Kursu, GMBAE, TÜBİTAK-MAM, 2003

Dissertations

Doctorate, Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Gliadin Proteini Fraksiyonlarının Kapiler Elektroforez-SDS-PAGE Yöntemleriyle Belirlenmesi ve Bu Fraksiyonlar ile Bazı Buğday Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi, Trakya University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2002
Postgraduate, Farklı Sıcaklık Derecelerinde Dondurulan (-40, -18 °C) ve + 4°C de Soğukta Muhafaza Edilen Kek Hamurlarının Pişirilmiş Kek Kalitesi Üzerine Etkileri. , Trakya University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 1996

Academic Titles / Tasks


Professor
2019 - Continues
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Associate Professor
2014 - 2019
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Associate Professor
2012 - 2014
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Assistant Professor
2002 - 2014
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Lecturer PhD
2002 - 2002
Canakkale Onsekiz Mart University, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Research Assistant
1995 - 2002
Trakya University, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Instructor
1993 - 1995
Anadolu University, Bilecik Myo, Gıda Teknolojisi

Supported Projects

  1. YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B., POLAT KAYA H., ANDAÇ A. E., Project Supported by Higher Education Institutions, Farklı kırma derecesine sahip pirinç fraksiyonlarının bazı fizikokimyasal besinsel ve antibesinsel özelliklerinin belirlenmesi, 2023 - Continues
  2. YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B., ANDAÇ A. E., KORKMAZ F., POLAT KAYA H., Project Supported by Higher Education Institutions, Çimlendirme İşleminin Bazı Baklagil Unlarının AntiBesinsel Özellikleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi, 2022 - Continues
  3. Albayrak B. B., Tuncel N. B., TUBITAK Project, Kuyruk Pasajlarından Ayrılan Düşük Kalite Buğday Ununun Kızılötesi Destekli Termal ve Hidrotermal İşlemlerle Modifikasyonu, 2024 - 2025
  4. Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N., Çapanoğlu Güven E., Özkan G., Güleç Ş., TUBITAK Project, Korunga Bitkisi (Onobrcyhis Sativa L.) Tohumunun Tüketilebilirliğinin ve Yeni Bir Protein Kaynağı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Farklı Isıl Işlem Uygulamalarının Bazı Bileşenlerin Miktarı ve In Vitro Sindirilebilirlik Özellikleri Üzerine Etkisinin Incelenmesi, 2023 - 2025
  5. Tuncel N. B., Korkmaz F., TUBITAK Project, Aspir Küspesinden Protein Konsantratı ve Hidrolizatı Eldesi, Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi, 2023 - 2025
  6. Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B., TUBITAK Project, Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi, 2021 - 2022
  7. KOYUNCU S., UĞUR NİGİZ F., TUNCEL N. B., ALTINIŞIK S., Project Supported by Higher Education Institutions, Çeltik yan ürünlerinden biyoetanol üretim potansiyelinin araştırılması ve verim optimizasyonu, 2020 - 2022
  8. TUNCEL N. B., YILMAZ F., Project Supported by Higher Education Institutions, İnfrared kurutma uygulamasının tam buğday unlarının bazı özelliklerine etkisinin araştırılması, 2018 - 2020
  9. Tuncel N. B., TUBITAK Project, Kurutulmuş Buğday Unu ve Stabilize Buğday Yan Ürünleri Üretiminde İnfrared Teknolojisinin Kullanıldığı Ribbon Mikser Tasarımı ve Optimizasyonu, 2018 - 2020
  10. TUNCEL N. B., AYVAZ H., Geyik Z., Project Supported by Higher Education Institutions, Soğuk Pres Pirinç Kepeği Yağı Üretim Parametrelerinin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Araştırılması, 2018 - 2019
  11. Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B., TUBITAK Project, Çeltik Işleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared (Kızılötesi) Enerji Ile Stabilizasyonu Ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi, 2015 - 2018
  12. YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B., TUBITAK Project, Ultrases uygulamasının bazı bakliyat çesitlerinde nisasta üretimine, yapısına ve kepek bilesenlerine etkisinin incelenmesi ve bakliyat kepeklerinin eriste üretiminde kullanım olanaklarının arastırılması, 2014 - 2017
  13. TUNCEL N. B., TUBITAK Project, Infrared (Kızılötesi) Uygulamasının Keten Tohumunun Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Siyanojenik Glukozid Içerigine Etkisi ve Islenmis Keten Tohumunun Tarhana Ürününde Kullanım olanaklarının araştırılması, 2013 - 2014
  14. KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., TUBITAK Project, Pirinc Kepeginin Infrared (Kizilotesi) Ile Stabilizasyonu ve Stabilize Pirinc Kepeginin Bazi Firin Ürunlerinde Degerlendirilmesi, 2011 - 2013
  15. SÜMER S. K., KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., TUBITAK Project, İnfrared Kurutma Yönteminin Domates Kurutmada Kullanılması Ve Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özellikleri Ve Özgül Enerji Tüketimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi, 2010 - 2012
  16. TUNCEL N. B., KOCABIYIK H., YILMAZ TUNCEL N., Project Supported by Higher Education Institutions, Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi, 2010 - 2012
  17. BAYTEKİN H., EGESEL C. Ö., TUNCEL N. B., KAHRIMAN F., Project Supported by Higher Education Institutions, Çanakkale Yöresine Uygun Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Un Kalite Özelliklerine Göre Seçimi ve Kararkterizasyonu, 2009 - 2011
  18. TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N., KÜÇÜK Z., Project Supported by Higher Education Institutions, Farklı Ekmek Tiplerindeki Akrilamid Düzeyinin Bezelye Kaynaklı Asparajinaz Enzimi İlavesi İle Azaltılması Üzerine Bir Çalışma, 2008 - 2010
  19. TUNCEL N. B., KÜÇÜK Z., Project Supported by Higher Education Institutions, Farklı Tahıllardan Üretilen Malt Unlarının Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi, 2009 - 2009
  20. BERİK N., TUNCEL N. B., ORMANCI H. B., Project Supported by Higher Education Institutions, Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Protein Elektroforez Yöntemiyle Menşei Araştırmaları, 2006 - 2009
  21. TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N., Project Supported by Higher Education Institutions, Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi, 2007 - 2008
  22. TUNCEL N. B., Project Supported by Higher Education Institutions, Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma, 2005 - 2008
  23. TUNCEL N. B., ALTIN P., Project Supported by Higher Education Institutions, Bazı Katkı Maddeleri İle Süneli unsurların Teknolojik Özelliklerinin Düzeltilebilmesi Konusunda Bir Araştırma, 2006 - 2007

Awards

  1. Tuncel N. B., Patent yarışması bronz madalya, Isıf’20, September 2020
  2. TUNCEL N. B., Poster Ödülü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, April 2018

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

  1. The effect of different pre‐treatments on unformulated pulse‐based milk analogs: physicochemical properties and consumer acceptance
    Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.61, no.2, pp.268-278, 2024 (SCI-Expanded)
  2. The effects of accelerated storage on quality of cake prepared using hydrothermally infrared treated flours
    Korkmaz F., TUNCEL N. B., Tok Ö.
    Journal of Stored Products Research, vol.103, 2023 (SCI-Expanded)
  3. Monitoring starch hydrolysis with micro visco-amylo-graph for the production of chickpea milk and optimization of the parameters with response surface methodology
    Yılmaz Tuncel N., Korkmaz F., Polat H., Tuncel N. B.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.59, no.9, pp.3448-3457, 2022 (SCI-Expanded)
  4. The Effect of Infrared-Assisted Hydrothermal Treatment on Rheological and Functional Properties of Different Types of Wheat Flour
    Korkmaz F., Tuncel N. B.
    FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.15, no.8, pp.1810-1820, 2022 (SCI-Expanded)
  5. The effect of infrared radiation on gluten aggregation and pasting properties of wheat flours with different protein content
    KORKMAZ F., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, vol.102, 2021 (SCI-Expanded)
  6. Detection of einkorn flour adulteration in flour and bread samples using Computer-Based Image Analysis and Near-Infrared Spectroscopy
    Ayvaz H., Yılmaz F., Polat H., Ayvaz Z., Barış Tuncel N. B.
    FOOD CONTROL, vol.127, 2021 (SCI-Expanded)
  7. Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process
    Burak Albayrak B., Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N., Masatcıoğlu M. T.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.57, no.8, pp.2905-2915, 2020 (SCI-Expanded)
  8. Stabilization of immature rice grain using infrared radiation
    Yılmaz F., Tuncel N. B., Tuncel N.
    FOOD CHEMISTRY, vol.253, pp.269-276, 2018 (SCI-Expanded)
  9. The effects of infrared stabilized immature rice grain flour in gluten-free bread preparation
    Ozer M., Tuncel N., TUNCEL N. B.
    CEREAL CHEMISTRY, vol.95, no.4, pp.527-535, 2018 (SCI-Expanded)
  10. Utilization of lentil, pea, and faba bean hulls in Turkish noodle production
    Kaya E., Tuncel N., TUNCEL N. B.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.55, no.5, pp.1734-1745, 2018 (SCI-Expanded)
  11. The effect of ultrasound-assisted extraction on yield and properties of some pulse starches
    Karaman M., Tuncel N. B., Tuncel N.
    STARCH-STARKE, vol.69, 2017 (SCI-Expanded)
  12. The effect of ultrasound on some properties of pulse hulls
    Kaya E., TUNCEL N. B., Tuncel N.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.54, no.9, pp.2779-2788, 2017 (SCI-Expanded)
  13. The Effects of Infrared Roasting on HCN Content, Chemical Composition and Storage Stability of Flaxseed and Flaxseed Oil
    Tuncel N. B., Uygur A., Yüceer Y.
    JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY, vol.94, no.6, pp.877-884, 2017 (SCI-Expanded)
  14. Effect of black mulberry (Morus nigra) extract treatment on cognitive impairment and oxidative stress status of d-galactose-induced aging mice
    Turgut N. H., MERT D. G., KARA H., EĞİLMEZ H. R., Arslanbas E., TEPE B., GÜNGÖR H., Yilmaz N., TUNCEL N. B.
    PHARMACEUTICAL BIOLOGY, vol.54, no.6, pp.1052-1064, 2016 (SCI-Expanded)
  15. Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells
    Turgut N. H., Altun A., Kara H., Tepe B., Elgül M., Ergül M., YILMAZ N., TUNCEL N. B.
    e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik), vol.38, pp.6-19, 2016 (SCI-Expanded)
  16. Drying, Energy, and Some Physical and Nutritional Quality Properties of Tomatoes Dried with Short-Infrared Radiation
    KOCABIYIK H., YILMAZ N., TUNCEL N. B., SUMER S. K., BUYUKCAN M. B.
    FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.8, no.3, pp.516-525, 2015 (SCI-Expanded)
  17. The effect of infrared stabilisation on B vitamins, phenolics and antioxidants in rice bran
    YILMAZ N., TUNCEL N. B.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.50, no.1, pp.84-91, 2015 (SCI-Expanded)
  18. Optimizing the extraction of phenolics and antioxidants from feijoa (Feijoa sellowiana, Myrtaceae)
    TUNCEL N. B., YILMAZ N.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.52, no.1, pp.141-150, 2015 (SCI-Expanded)
  19. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on nutritional, sensory, and textural properties of cracker
    Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
    EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, vol.239, no.2, pp.259-265, 2014 (SCI-Expanded)
  20. Infrared stabilization of rice bran and its effects on gamma-oryzanol content, tocopherols and fatty acid composition
    Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
    JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, vol.94, no.8, pp.1568-1576, 2014 (SCI-Expanded)
  21. The effects of middle infrared radiation intensity on the quality of dried tomato products
    KOCABIYIK H., Yilmaz N., TUNCEL N. B., SÜMER S. K., BÜYÜKCAN M. B.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.49, no.3, pp.703-710, 2014 (SCI-Expanded)
  22. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on physicochemical and sensory properties of pan breads: Part I
    Tuncel N. B., Yilmaz N., Kocabıyık H., Uygur A.
    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, vol.59, no.2, pp.155-161, 2014 (SCI-Expanded)
  23. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on B vitamins, minerals and phytic acid content of pan breads: Part II
    TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Uygur A.
    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, vol.59, no.2, pp.162-166, 2014 (SCI-Expanded)
  24. Gamma-oryzanol content, phenolic acid profiles and antioxidant activity of rice milling fractions
    TUNCEL N. B., Yilmaz N.
    EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, vol.233, no.4, pp.577-585, 2011 (SCI-Expanded)
  25. The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types
    Tuncel N. B., Yilmaz N., ŞENER E.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.45, no.12, pp.2470-2476, 2010 (SCI-Expanded)
  26. An alternative strategy for corn drying (Zea mays) resulted in both energy savings and reduction of fumonisins B-1 and B-2 contamination
    Yilmaz N., TUNCEL N. B.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.45, no.3, pp.621-628, 2010 (SCI-Expanded)
  27. The effects of infrared and hot air drying on some properties of corn (Zea mays)
    TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Ozturk N., Tuncel M.
    JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, vol.8, no.1, pp.63-68, 2010 (SCI-Expanded)
  28. Characterization of aroma-active compounds, sensory properties, and proteolysis in Ezine cheese
    Yüceer Y., Tuncel B., Guneser O., Engın B., Isleten M., Yasar K., Mendeş M.
    JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, vol.92, no.9, pp.4146-4157, 2009 (SCI-Expanded)
  29. Time and temperature dependent microbiological and mycotoxin (ochratoxin-A) levels in boza
    UYSAL Ü. D., Oncu E. M., Berikten D., Yilmaz N., TUNCEL N. B., KIVANÇ M., Tuncel M.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, vol.130, no.1, pp.43-48, 2009 (SCI-Expanded)
  30. Determination of phenolic acids by a modified HPLC: Its application to various plant materials
    Ozturk N., Tuncel M., Tuncel N. B.
    JOURNAL OF LIQUID CHROMATOGRAPHY & RELATED TECHNOLOGIES, vol.30, no.4, pp.587-596, 2007 (SCI-Expanded)
  31. Dağlıoğlu, O., Taşan, M., Tuncel,B. (2002). Determination of Fatty Acid Composition and total trans fatty Acids in Cereal-Based Turkish Foods.
    TUNCEL N. B.
    Turkish Journal of Chemistry, no.26, pp.705-710, 2002 (SCI-Expanded)
  32. Determination of fatty acid composition and total trans fatty acids of Turkish biscuits by capillary gas-liquid chromatography
    Daglioglu O., Tasan M., Tuncel N. B.
    European Food Research and Technology, vol.211, no.1, pp.41-44, 2000 (SCI-Expanded)
  33. Effects of microwave and conventional baking on the oxidative stability and fatty acid composition of puff pastry
    Daglioglu O., Tasan M., Tuncel N. B.
    JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, vol.77, no.5, pp.543-545, 2000 (SCI-Expanded)
  34. (1999). Macro and micro mineral contents of Turkish bread types.
    Dağlıoğlu O., TUNCEL N. B.
    Nahrung, no.43, pp.61-62, 1999 (SCI-Expanded)

Academic and Administrative Experience

2015 - 2018 Academic Board Member Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi
2004 - 2010 Academic Board Member Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Mimarlık Fakültesi
2002 - 2002 Assistant Director of Vocational School Canakkale Onsekiz Mart University

Advising Theses

Tuncel N. B., BEZELYE ESASLI İÇECEK ÜRETİMİNDE FARKLI ÖN İŞLEMLERİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI, Postgraduate, A.Emre(Student), 2022
Tuncel N. B., KURUTULMUŞ BUĞDAY UNU ÜRETİMİNDE İNFRARED TEKNOLOJİSİNİN KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI VE İNFRARED DESTEKLİ RİBBON MİKSERİN TASARIM PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ, Doctorate, F.KORKMAZ(Student), 2022
Ekici L., Tuncel N. B., Nohut çimlendirme koşullarının optimizasyonu ve erişte üretiminde kullanım olanaklarının incelenmesi, Postgraduate, H.POLAT(Student), 2021
Tuncel N. B., MİKRODALGA UYGULAMASININ BUĞDAY, ARPA VE ÇAVDAR UNLARININ NİŞASTA ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ, Postgraduate, Ö.TOK(Student), 2021
TUNCEL N. B., Isıl İşlem Uygulamasının Dehidre Patates ve Patates Ununun Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Etkisi, Postgraduate, B.Alptuğ(Student), 2018
TUNCEL N. B., Olgunlaşmamış Pirinç Ununun Çerez Tipi Ekstrüde Ürün Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, Postgraduate, B.Burak(Student), 2018
TUNCEL N. B., Stabilize Ham Pirinç Tanesi Ununun Glutensiz Ekmek Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, Postgraduate, M.ÖZER(Student), 2017
TUNCEL N. B., Kinoa’nın Erişte Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, Postgraduate, S.ENE(Student), 2017
TUNCEL N. B., Ham Pirinç Tanesinin İnfrared (Kızılötesi) Enerji İle Stabilizasyonu, Postgraduate, F.YILMAZ(Student), 2017
TUNCEL N. B., Ultrases Uygulamasinin Baklagil Kepeklerine Etkisi ve Baklagil Kepeği Katkili Erişte Üretimi, Postgraduate, E.KAYA(Student), 2016
TUNCEL N. B., Ultrases Uygulamasının Bazı Bakliyat Çeşitlerinde Nişasta Üretimine ve Yapısına Etkisi, Postgraduate, M.KARAMAN(Student), 2016
TUNCEL N. B., Ülkemizde İşlenen Bazı Çeltik Çeşitlerinin Kalite ve Besinsel Özelliklerinin İncelenmesi, Postgraduate, D.ÖZİPEK(Student), 2014
TUNCEL N. B., Infrared (Kızılötesi) Uygulamasının Keten Tohumunun Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Siyanojenik Glukozid İçeriğine Etkisi ve İşlenmiş Keten Tohumunun Tarhanada Kullanımı, Postgraduate, A.UYGUR(Student), 2014
TUNCEL N. B., Çeltik Yan Ürünü Olan Kepeğin İnfrared (Kızılötesi) ile Stabilizasyonu ve Elde Edilen Stabilize Kepeğin Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi, Doctorate, N.YILMAZ(Student), 2014
TUNCEL N. B., Feijoa (Acca Sellowiona)’nın Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması, İnfrared Kurutma Yöntemi ile Kurutma Parametrelerinin Belirlenmesi, Doctorate, N.KURTAR(Student), 2013
TUNCEL N. B., İnfrared Kurutma Yönteminin Kurutulmuş Mantı Kalitesi Üzerine Etkisi, Postgraduate, N.ARSLAN(Student), 2012
TUNCEL N. B., Bozcaada’da Üretilen Kırmızı Şaraplarda Üretim Aşamalarının Antioksidan Yapıları Üzerine etkisi, Postgraduate, G.ATAOL(Student), 2012
TUNCEL N. B., Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Buğdayların Ekmeklik Kalitesine Çeşit ve Çevre Faktörlerinin Etkisi, Postgraduate, Ö.ERYAŞAR(Student), 2011
TUNCEL N. B., Farklı Tahıllardan Üretilen Malt Unlarının Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi, Postgraduate, Z.KÜÇÜK(Student), 2009
TUNCEL N. B., Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi, Postgraduate, N.YILMAZ(Student), 2008
TUNCEL N. B., Bazı Katkı Maddeleri İle Süneli Unların Teknolojik Özelliklerinin Düzeltilebilmesi Konusunda Bir Araştırma, Postgraduate, P.ALTIN(Student), 2007

Metrics





Research Areas

Food Engineering, Food Technology, Cereals Technology, Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.), Engineering and Technology

Non Academic Experience

Ministry, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü