Yabancı Diller
İngilizce, B1 Orta
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
Eğitim Yönetimi ve Planlama, Stock Management and Enhancement in the Sea, JICA ve Usa Marine Biology Institute, Kochi University, 2008
Yaptığı Tezler
Doktora, PALAMUT (Sarda sarda) LAKERDASININ OLGUNLAŞMASI SÜRESİNCE SERBEST AMİNO ASİT VE BİYOJEN AMİN OLUŞUMUNUN ÜRÜN KALİTESİNE ETKİLERİ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2013
Yüksek Lisans, FARKLI İŞLEME TEKNİKLERİ UYGULANMIŞ BALIKLARDA LİPİD DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2006
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Bilimleri, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Su Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
Dr.Öğr.Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi, 2018 - Devam Ediyor
Yrd.Doç.Dr., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi, 2016 - 2018
Araştırma Görevlisi Dr., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, 2013 - 2016
Araştırma Görevlisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, 2005 - 2013
Akademik İdari Deneyim
Senato Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2020 - 2022
Fakülte Kurulu Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi, 2020 - 2022
Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019 - 2020
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2016 - 2019
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2016 - 2019
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Seasonal variations and human health risk assessment of trace elements in the bivalve ecosystem in the Sea of MarmaraYILDIRIM P., ÇARDAK M., ÇOLAKOĞLU S., TÜRKER G., ORMANCI H. B.Food Additives and Contaminants: Part B Surveillance, cilt.15, sa.3, ss.221-234, 2022 (SCI-Expanded)
-
An investigation on the conversion of functional materials of fish bones as waste products using surface modification methodsKizilkayal B., Tan E., Bahcecı D., Ormancı H. B., Öztekin A.INDIAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.17, sa.1, ss.57-64, 2018 (SCI-Expanded)
-
Changes in Biogenic Amines Levels of Lakerda (Salted Atlantic Bonito) During Ripening at Different TemperaturesORMANCI H. B., Colakoglu F.JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.41, sa.1, 2017 (SCI-Expanded)
-
Crude Protein Values and Amino Acid Profiles of Some Red Algae Collected from CanakkaleAkgul R., KIZILKAYA B., Akgul F., ORMANCI H. B.INDIAN JOURNAL OF GEO-MARINE SCIENCES, cilt.44, sa.4, ss.527-530, 2015 (SCI-Expanded)
-
Metal levels in economically important bivalve species from TurkeyColakoglu S., Ulukoy G., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS PART B-SURVEILLANCE, cilt.5, sa.4, ss.272-278, 2012 (SCI-Expanded)
-
Effect of marination and smoking on lipid and fatty acid composition of thornback ray (Raja clavata) and spiny dogfish (Squalis acanthias)Colakoglu F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.232, sa.6, ss.1069-1075, 2011 (SCI-Expanded)
-
Proximate and Elemental Composition of Chamelea gallina from the Southern Coast of the Marmara Sea (Turkey ).ÇOLAKOĞLU F., Ormancı H. B., Berik N., Künili İ. E. K., Çolakoğlu S.Biological Trace Element Research, cilt.143, ss.983-991, 2010 (SCI-Expanded)
-
Chemical and Microbiological Quality of the Chamelea gallina from the Southern Coast of the Marmara Sea in TurkeyColakoglu F., ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.16, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Tüketicilerin paketleme farkındalığı düzeyinin malzeme açısından gözden geçirilmesi ve gıda güvenliğinde ürün bilgisi: Türkiye örneğiGüngör Ertuğral T., Çolakoğlu S., Künili I. E., Ormanci H. B., Çolakoğlu F.International Journal of Advances in Scientific Research and Engineering , cilt.9, sa.7, ss.12-17, 2023 (Hakemli Dergi)
-
Türkiye’de Gıda Güvenliği Konusunda Tüketicilerin Bilinç Düzeyinin BelirlenmesiÇolakoğlu F., Çolakoğlu S., Künili İ. E., Ormancı H. B., Güngör Ertuğral T.Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi, sa.4, ss.13-24, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Determination of Free Radical Scavenging Activity in Some Economic Bivalve SpeciesYILDIRIM P., ÇARDAK M., TÜRKER G., ÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B.AI Publications International Journal Of Forest, Animal And Fisheries Research(IJFAF), cilt.6, sa.3, ss.22-27, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Evaluation of sea lettuce (Ulva rigida) collected from Çanakkale Strait as salad and soup by determining the seasonal nutritional contentBERİK N., ÇANKIRILIGİL E. C., ORMANCI H. B., AKYILDIZ A.Food and Health, cilt.8, sa.2, ss.127-140, 2022 (Hakemli Dergi)
-
A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in İzmir ProvinceÇAYLAK B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, cilt.7, sa.1, ss.101-106, 2019 (Hakemli Dergi)
-
The liver lipid fatty acid composition of two cartilaginous fish, the thornback ray (Raja clavata) and the common smooth-hound (Mustelus mustelus)YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F., Cabbar K., KIZILKAYA B., ORMANCI H. B., ÖZTEKİN A., ÖZÜDOĞRU Y.AQUATIC RESEARCH, cilt.2, sa.3, ss.143-153, 2019 (Hakemli Dergi)
-
Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin BelirlenmesiORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.6, ss.177-185, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Gelibolu Tuzlu Sardalyasının 4oC de Raf Ömrünün BelirlenmesiOrmancı H. B., Künili İ. E., Çolakoğlu S., Çolakoğlu F.ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.6, ss.187-196, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Çanakkale Boğazı’ndan Toplanan Yassı İstiridyelerin (Ostrea edulis L., 1758) Et Verimi ve Kondisyon İndeksiÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B.ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.6, ss.197-201, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Çanakkale’de Geleneksel Balık İşlemeciliğiÇOLAKOĞLU F., ÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B.Dünya Gıda, ss.28-32, 2017 (Hakemli Dergi)
-
GÖKÇEADA’DA (EGE DENİZİ) ZIPKIN İLE KILIÇ BALIĞI (Xiphias gladius) AVCILIĞININ MEVCUT DURUMUALTIN A., AYYILDIZ H., EMANET M., ALVER C., ORMANCI H. B.Turkish Journal of Aquatic Sciences, cilt.31, sa.1, ss.23-29, 2016 (Hakemli Dergi)
-
An application on fish bones by chemical modification of histidine as amino acid.KIZILKAYA B., ORMANCI H. B., ÖZTEKİN A., Tan E., Üçyol N., TÜRKER G., Tekinay A. A., BİLİCİ A.Marine Science and Technology Bulletin, cilt.4, sa.1, ss.19-23, 2015 (Hakemli Dergi)
-
Nutritional and sensory properties of salted fish product, lakerdaORMANCI H. B., Colakoglu F.Cogent Food and Agriculture, cilt.1, sa.1, 2015 (Scopus)
-
Surface modification with P-aminohippuric acid on biogenic apatite (fish bones) particles.Tan E., KIZILKAYA B., Üçyol N., ORMANCI H. B., ORAL A.Marine Science and Technology Bulletin, cilt.3, sa.2, ss.45-50, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Gelibolu nun geleneksel tuzlu sardalya Sardina pilchardus balığının kalite özellikleriORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.Dünya Gıda Dergisi, ss.80-88, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Balık SosuÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.Dünya Gıda Dergisi, sa.8, ss.83-87, 2012 (Hakemli Dergi)
-
Tuzlanmış Sardalya (Sardina pilchardus) Balığından Ezme Üretimi Üzerine Bir Araştırma.ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., KÜNİLİ İ. E.Dünya Gıda Dergisi, sa.10, ss.46-51, 2010 (Hakemli Dergi)
-
Metal concentrations in Mytilus galloprovincialis from southern Dardanelles, TurkeyKarafistan A., ORMANCI H. B.Environmental Science An Indian Journal, cilt.5, sa.3, ss.201-204, 2010 (Hakemli Dergi)
-
Su ürünleri İşleme Sektörünün Durumu.Çakır F., ÇOLAKOĞLU F., Ormancı H. B.Hasad Hayvancılık, cilt.24, ss.46-51, 2008 (Hakemli Dergi)
-
Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının DeğerlendirilmesiÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÇAKIR F., ÖZEN Ö., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.9, ss.387-392, 2006 (Hakemli Dergi)
-
Frische-Star ile Muamele Edilmiş Taze Karideslerin (Parapenaus longirostris) Raf Ömrünün Saptanması Üzerine Bir AraştırmaÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ALTIN A.Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.23, ss.383-386, 2006 (Hakemli Dergi)
Kitap & Kitap Bölümleri
-
Bazı Ekonomik Çift Kabuklu Yumuşakçaların Mineral İçeriği Ve Antioksidan KapasitesiYILDIRIM P., ÇARDAK M., ÇOLAKOĞLU S., TÜRKER G., ORMANCI H. B.Rating Academy Yayınları, Çanakkale, 2020
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
-
Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., YIĞIN C. Ç.Rapp. Comm. Int. Mer Médit., İtalya, cilt.39, ss.347
-
SAROS KÖRFEZİ (KUZEY EGE DENİZİ) DEMERSALBALIKLARININ BİYO-EKOLOJİSİ VE POPULASYONDİNAMİĞİNİN BELİRLENMESİİŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÖZEKİNCİ U., AYAZ A., ALTINAĞAÇ U., ARSLAN İHSANOĞLU M., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., ÖZ M. İ., CENGİZ Ö.II. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Aralık 2019
-
Fisheries Food Industry of ÇanakkaleÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.707-710
-
Fish Processing Wastes: Potential Source of ByproductsORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.349-354
-
A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in Izmir ProvinceÇAYLAK B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1051
-
Marmara Denizi’nin Güney Kıyılarında Avlanan, Donax Trunculus’un Mineral İçeriğinin Değerlendirilmesi,YILDIRIM P., TÜRKER G., ÇARDAK M., ÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B.II. International Conference on Awareness, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2018, ss.1176
-
Organic catering – a perspective for the sustainable development of the Turkish catering sectorARİFOĞLU N., ÖĞÜTCÜ M., ORMANCI H. B., KARABAYIR A.International scientific and practical conference “Bulgaria of regions”, Plovdiv, Bulgaristan, 19 - 21 Ekim 2018, ss.287-292
-
Surface Modification of Fish Bones Using 3-(Methacryloyloxy) propyl-trimethoxysilane and AcrylamideKızılkaya B., Tan E., Ormancı H. B., Bilici A., Türker G., Öztekin A.nternatıonal Ecology 2018 Symposıum, Kastamonu, Türkiye, 19 - 23 Haziran 2018, ss.105
-
Çanakkale Boğazı’ndan Avlanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Bulunan Parazitlerin BelirlenmesiÖZDEMİR G., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017
-
Çanakkale Boğazı’ndan Toplanan Yassı İstiridyelerin (Ostreaedulis L., 1758) Et Verimi ve Kondisyon İndeksiÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B.II. Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017
-
Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin BelirlenmesiORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.II. Çanakkale Tarım Sempozyumui, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.49
-
Gelibolu Tuzlu Sardalyasının +4°C de Raf Ömrünün BelirlenmesiORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S., ÇOLAKOĞLU F.II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 Aralık 2017 - 15 Aralık 2018, ss.48
-
The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEYÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., İŞMEN A.Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115
-
Comparison of Physico-Chemical Parameters and Composition of Wild and Suspended Cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of MarmaraORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E.Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.214-215
-
Determination of Shelf-Life of Lakerda (Salted Atlantic Bonito) Stored at 4°CORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.258-259
-
Quality Characteristics of Fish Sauce Produced from Anchovy (Engraulis engrasicolus)KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions- Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 25 - 28 Ekim 2017, ss.220-230
-
Lipid and Fatty Acid Composition in the Liver Oil of Smooth-Hound Shark, Mustelus mustelus (Lİnnaeus, 1958) and Thornback Ray, Raja clavata (Linnaeus, 1958)YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F., CABBAR K., KIZILKAYA B., ORMANCI H. B., ÖZTEKİN A., ÖZÜDOĞRU Y.ISEEP, VIII.International Symposium on Ecology and Environment, 4 - 07 Ekim 2017
-
DNA BARCODING IN PROCESSED SEAFOODÇARDAK M., AY M., ÖZMEN TOĞAY S., EROL Ö., ORMANCI H. B.5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017
-
Determination of Seasonal Amino Acid and Proximate Composition of Green Seaweed (Ulva rigida) Collected from Dardanelles, TurkeyBERİK N., Ormancı H. B.63rd Scientific Conference with International Participation “FOOD SCIENCE, ENGINEERING and TECHNOLOGY 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 21 - 22 Ekim 2016, cilt.II, sa.2, ss.5
-
The effects of garlic extract on the product quality of lakerdaORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.7
-
Nutritional Changes of Minimally Processed Wedge Clam (Donax turunculus)KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.23
-
Elemental Composition of Body Parts of Holothuria tubulosaKÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.41st CIESM Congress, Kiel, Almanya, 12 Haziran - 16 Eylül 2016, cilt.1, ss.65
-
Sarımsak ekstraktının Palamut (Sarda sarda) lakerdasının olgunlaştırılması sırasında biyojen amin oluşumuna etkisiORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.462
-
Tuzlanmış sardalya balığından üretilen ezme ürünün besin kalitesiGencer C., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.463
-
Sarımsak Ekstraktının Biyojen Amin Oluşturan Bakteriler Üzerine Antimiktobiyal Etkisinin BelirlenmesiKÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., Çüryan N., Gönüleri D., ÇOLAKOĞLU F.17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196-197
-
Akivades (Tapes decussatus) ve Kidonya (Venus verrucosa) Çift Kabuklu Yumuşakça Türlerinin Depurasyon Sürelerinin BelirlenmesiKÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.17. Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196
-
Perspective of salted seafoodsORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.111
-
Sensory quality characteristics of lakerda; Salted bonito (sarda sarda)ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.112
-
Farklı Paketleme Materyallerinin Hamsi Marinatlarının Raf Ömrüne Etkisi.ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332
-
Tatlısu Kefalinden (Squalius cephalus) Üretilen Kroketin Niteliklerinin BelirlenmesiÖzmen F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334
-
Kekik, Biberiye ve Dereotu Yağ Ekstraktlarının Hamsi Marinatlarının Kalitesine EtkisiÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.131
-
Lakerda Üretiminde Farklı Olgunlaştırma Sıcaklıklarının Ürün Kalitesine EtkisiORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334
-
Kekik Ekstraktının Taze Levrek Balığının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması.ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.114
-
Kuzey Ege Denizi’nde (Saroz Körfezi) Dülger’in (Zeus faber L., 1758) Büyümesi, Üremesi ve BeslenmesiARSLAN İHSANOĞLU M., İŞMEN A., ORMANCI H. B., Bozbay N. A.20. Ulusal Biyoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 25 Haziran 2010
-
Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., YIĞIN C. Ç.Rapp. Comm. Int. Mer Médit. (39th CIESM Congress), Venedik, İtalya, 10 Mayıs - 14 Ekim 2010, cilt.39, ss.347
-
Çanakkale Boğazındaki Midyelerde Metal KirliliğiKarafistan A., ORMANCI H. B.Çanakkale Kenti Çevre Sorunları Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 5 - 06 Haziran 2008, ss.20
-
Lipid Changes in Sardine (Sardine Pilchardus, Walbaum 1792) as Affected by Different Prosessing TecniquesORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.1 st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.105-107
-
Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural AdditiveÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., BERİK N., ORMANCI H. B.1st İnternational Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.266
-
Effects of Cooking Methods on the Proximate Composition Contents of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)BERİK N., ORMANCI H. B., KAHRAMAN D., YILMAZ S.1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.257-260
-
A study on lipid changes in rainbow trout Oncorhynchus myksis (Walbaum, 1792) treated with different processingÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.85
-
Dondurulmuş Karidesin (Penaeus longistoris) İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite DeğişimleriÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., Özevin Ö.14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.455
-
Bazı Bitki Ekstraktlarının Deniz Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Et Kalitesı Üzerine EtkisiÇOLAKOĞLU F., Uluköy G., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.185
-
Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Midye Dolmaların Raf Ömürlerinin Tespiti Üzerine Bir AraştırmaÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., ÇAYLAK B.XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007
-
Çanakkale’de Taze Olarak Tüketime Sunulan Bazı Balıkların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi.KÜNİLİ İ. E., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.114
-
Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının DeğerlendirilmesiÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ÇAKIR F., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005
-
Sorbik asit ve Frische-Star (E262-E330-E301) uygulamasının taze sardalya (Sardina pilchardus) balığının raf ömrüne etkisiÇOLAKOĞLU F. A., ORMANCI H. B., ALTIN A.XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, ss.4
Desteklenen Projeler
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., GÜNGÖR ERTUĞRAL T., ÇOLAKOĞLU S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi, 2019 - 2021
Çardak M., Yıldırım P., Çolakoğlu F., Ormancı H. B., Türker G., Arifoğlu N., CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi, ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Artırılması İçin El Ele Veriyor, 2019 - 2020
Karabayır A., Öğütcü M., Arifoğlu N., Ormancı H. B., AB Destekli Diğer Projeler, Empowering Public Food Procurement, 2017 - 2019
YILDIRIM P., ÇOLAKOĞLU S., TÜRKER G., ÇARDAK M., ORMANCI H. B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bazı Ekonomik Çift Kabuklu Yumuşakçaların Mineral İçeriği E vitamini, Beta Karoten ve Serbest Radikal Temizleme Aktivitesinin Belirlenmesi, 2017 - 2019
ÇOLAKOĞLU S., ORMANCI H. B., ÇARDAK M., ARSLAN İHSANOĞLU M., YILDIRIM P., KÜNİLİ İ. E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Güney Marmara Denizi Denizkent Bölgesinde Kum Midyesi Chamelea gallina ve Kum Şırlanının Donax trunculus Populasyonunun Yapısı ve Dinamiği, 2017 - 2019
ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KIZILKAYA B., ALTIN A., ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması, 2015 - 2019
YIĞIN C. Ç., ÖZTEKİN A., ÖZÜDOĞRU Y., ORMANCI H. B., KIZILKAYA B., CABBAR K., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, EKONOMİK ÖNEME SAHİP KIKIRDAKLI BALIKLARIN KARACİĞERİNDEKİ YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONU, 2015 - 2017
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi, 2014 - 2016
ALTIN A., Alver C., AYYILDIZ H., ÖZEN Ö., ORMANCI H. B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Gökçeada Çevresinde Zıpkınla Avlanan Kılıç Balığının Xiphias gladius Bazı Populasyon Parametreleri ile Avcılığın Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesi, 2015 - 2015
ÖZTEKİN A., YİĞİT M., BULUT M., KIZILKAYA B., HİSAR O., ORMANCI H. B., AYAZ A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Doğal Ortamdan Avlanan ve Kafeste Yetiştiriciliği Yapılan Yabani Mercan (Pagellus acarne R., 1827)'nın Et Verimleri ve Besin İçeriklerinin (AA, YA, Besin Kompozisyonu) Karşılaştırılması, 2014 - 2015
ÖZEKİNCİ U., ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÖZEN Ö., ALTINAĞAÇ U., et al., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi, 2014 - 2015
ÖZTEKİN A., BİLİCİ A., ORMANCI H. B., KIZILKAYA B., TÜBİTAK Projesi, Yüzey Polimerizasyon Ve Kimyasal Modifikasyonlar Ile Atık Balık Kemiklerinin Nitelikli Malzemelere Dönüştürülmesi Ve Uygulamaları, 2014 - 2015
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., GENCER C., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Geleneksel tuzlu sardalya balığının kalite parametreleri ve raf ömrünün tespiti, 2010 - 2014
Çardak M., Ormancı H. B., TÜBİTAK Projesi, Tuzlanmış Palamut Balığı nın Lakerda Olgunlaşma ve Depolanma Süresince Oluşan Serbest Amino Asit ve Biyojen Aminlerin Ürün Kalitesine Etkileri, 2012 - 2013
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Palamut (Sarda sarda) Lakerdasının Olgunlaşması Süresince Serbest Amino Asit ve Biyojen Amin Oluşumunun Ürün Kalitesine Etkileri, 2010 - 2013
Altın A., Ormancı H. B., Ayyıldız H., Acarlı D., Öztekin A., Kale S., Daban İ. B., Motorcu A. R., TÜBİTAK Projesi, Denizin Gizemlerini Adada Keşfedelim, 2012 - 2012
AYAZ A., ARSLAN İHSANOĞLU M., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., AYYILDIZ H., İŞMEN A., ÖZEKİNCİ U., TÜBİTAK Projesi, Saroz Körfezi (Kuzey Ege Denizi) Demersal Balıklarının Biyo-ekolojisi ve Populasyon Dinamiğinin Belirlenmesi., 2006 - 2010
BERİK N., TUNCEL N. B., ORMANCI H. B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Protein Elektroforez Yöntemiyle Menşei Araştırmaları, 2006 - 2009
ÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÖZEN Ö., BERİK N., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma, 2005 - 2006
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., YAZICI F., GÜRSOY, Ç., ALTIN A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi, 2004 - 2005
Bilimsel Hakemlikler
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ağustos 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2021
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Mayıs 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Şubat 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2020
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, ESCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2020
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Temmuz 2020
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Temmuz 2020
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2020
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2020
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Mayıs 2020
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2020
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2020
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ekim 2019
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, SCI Kapsamındaki Dergi, Ekim 2019
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2019
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2018
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2018
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2018
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ekim 2018
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Temmuz 2018
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Mayıs 2018
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2018
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2017
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2017
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2017
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2017
POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2017
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2017
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2017
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, SCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2017
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2017
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ağustos 2016
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Nisan 2016
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2016
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2016
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2015
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Ekim 2015
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Ekim 2015
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Eylül 2015
Journal of Food Science and Technology, SCI Kapsamındaki Dergi, Eylül 2015
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Ağustos 2015
Journal of Food Science and Technology, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2015
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Mayıs 2015
Food Chemistry, SCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2015
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Aralık 2014
Cogent Food & Agriculture, ESCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2014
Metrikler
Akademi Dışı Deneyim
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Aydın İnşaat Tic. San. Ltd. Şti.