Articles Published in Other Journals
Turizm Öğrencilerinin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Tespitine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.3, pp.1958-1970, 2020 (Other Refereed National Journals)
Endüstriyel Miras Turizmi Üzerine Zonguldak İli Özelinde Bir Değerlendirme
Journal of Global Tourism and Technology Researches, vol.1, no.1, pp.35-49, 2020 (Other Refereed National Journals)
The Role of Local Festivals from The Brochure Layout Perspectives in Creating a Destination Image: A Content Analysis Research
Journal of Yasar University, vol.15, no.57, pp.24-37, 2020 (Other Refereed National Journals)
Dünya Basınında Türkiye Turizmi İle İlgili Yer Alan Haberlerin Değerlendirilmesi
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi, vol.7, no.20, pp.72-84, 2019 (Other Refereed National Journals)
Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.7, no.3, pp.1640-1655, 2019 (National Refreed University Journal)
Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.7, no.3, pp.1640-1655, 2019 (National Refreed University Journal)
İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi
Manas Journal of Social Studies, vol.8, no.4, pp.3500-3515, 2019 (Other Refereed National Journals)
Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi, pp.7-19, 2019 (Refereed Journals of Other Institutions)
Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, pp.153-170, 2018 (Refereed Journals of Other Institutions)
Oyuna Dayalı Reklamın (Advergame) Turizm Sektöründe Uygulanabilirliği Üzerine Bir Değerlendirme
Journal of Tourism Theory and Research, vol.2, no.2, pp.107-125, 2016 (Refereed Journals of Other Institutions)
Cross Cultural Tourist Attitudes: A Search Within The Scope of Integrated Threat Theory
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, vol.5, no.8, pp.2541-2563, 2016 (Other Refereed National Journals)
Yöresel Yemeklerin Broşürlerde Tanıtım Unsuru Olarak Kullanılmasının Analizine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.9, no.42, pp.1999-2006, 2016 (Refereed Journals of Other Institutions)
Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenliği Örneği
Eurasian Academy of Sciences Journal, vol.5, pp.84-99, 2015 (Refereed Journals of Other Institutions)
Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Mesleki Turizm Eğitimi Almış Çalışanlara Yönelik Değerlendirmeleri
Uluslararası Hakemli Beşeri ve Akademik Bilimler Dergisi, vol.4, no.13, pp.43-58, 2015 (Other Refereed National Journals)
Tatilin Aile İçi Davranışlar Üzerindeki Etkisinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bir Araştırma
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.12, no.2, pp.42-56, 2015 (Other Refereed National Journals)
Öğrencilerin Yerel Halka Bakış Açıları İle Yöre Hakkındaki Tutumlarının Değerlendirilmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.21, pp.73-83, 2015 (Other Refereed National Journals)
9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler (TOURMAN 2014)
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.26, no.1, pp.171-173, 2015 (Other Refereed National Journals)
Perspective of Employees About Whistleblowing As An Etic Value
Türk İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.2, no.2, pp.350-364, 2015 (Refereed Journals of Other Institutions)
Yerel Halkın Üniversiteye Bakış Açısı: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, vol.47, pp.126-140, 2015 (Refereed Journals of Other Institutions)
Bursa’nın Somut Kültürel Varlıklarına Yönelik Öğrencilerin Algıları: Harmancık MYO Örneği
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi, vol.6, no.12, pp.62-86, 2015 (Other Refereed National Journals)
Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, vol.2, pp.20-32, 2014 (Other Refereed National Journals)
Öğrencilerin Pazarlama Mesleğini Seçme Nedenlerinin İncelenmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.6, no.3, pp.37-51, 2013 (Other Refereed National Journals)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Turizmde İstihdam İle İlgili İncelenen Sorunların Değerlendirilmesi
MTCON, 2 - 04 September 2020

Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.1-10
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetleri Üzerinde Etkisi: Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782
Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 April 2019
Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018
YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ
II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018
Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 September 2018
Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018
Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’xxnın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Turkey, 20 - 21 April 2018
Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 12 - 14 April 2018
Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Turkey, 20 - 21 April 2018
Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.109
Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.209-213

Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.521-528
Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.516-520
An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Turkey, 4 - 06 November 2016
Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği
14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Macedonia, 22 - 23 August 2016
Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi
1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, Spain, 19 - 22 May 2016
Dışarıda Yemek Yeme Alışkanlığında Etkili Faktörlerin Belirlenmesinde Alternatif Bir Yöntem Olarak Planlanmış Davranış Teorisi
1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Turkey, 24 - 27 March 2016
Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015
Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015
Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Turkey, 12 - 15 November 2015
Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği
II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Turkey, 22 - 24 October 2015
Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 14 - 16 May 2015
Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Turkey, 21 - 23 May 2015
Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 3 - 06 April 2014
Ahlaki Olmayan Davranışların Duyurulmasına (Whistleblowing) İlişkin Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açıları: Bursa Örneği
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 3 - 06 April 2014
Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitime Bakış Açıları ve Turizm Eğitiminden Beklentileri
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014

Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014
Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014
Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014
Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği
14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Turkey, 7 - 09 December 2013
Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 1 - 05 October 2013
Öğrenci Bakış Açısıyla İstanbul Tarihi Yarımada İmajının Belirlenmesine Yönelik Ampirik Bir Çalışma: Harmancık MYO Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 1 - 05 October 2013
Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları
Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Turkey, 17 - 19 October 2012
TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 April 2012
Yeni Bir İlişkisel Pazarlama Yaklaşımı Olarak Torque Modeli: İzmir Şehir Merkezindeki Oteller Üzerinde Bir Araştırma
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Turkey, 30 November - 04 December 2011
Destinasyon Pazarlamasında Yerel Yönetimlerin Gastronomik Öğeleri Kullanma Eğilimlerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma
V. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Turkey, 15 June 2011
Books & Book Chapters
Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği
in: Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editor, University of South Florida M3 Center Publishing, pp.111-127, 2021
Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi
in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020
Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm
in: Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editor, Detay Yayıncılık, pp.270-282, 2020
DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
in: Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editor, Detay Yayıncılık, pp.341-351, 2020
Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)
in: Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editor, Değişim Yayınları, pp.557-567, 2020
Amerikan Mutfağı
in: Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, pp.11-20, 2020
Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim
in: Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editor, Detay Yayıncılık, pp.69-87, 2020
Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi
in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020
Özel Günlerde Gastronomik Öğeler
in: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editor, Detay Yayıncılık, pp.107-118, 2019
İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği
in: Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editor, Gece Akademi, pp.33-44, 2019
Menü Analizi
in: Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.117-128, 2019
Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations
in: Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, pp.600-610, 2019
Restoranlarda Yeni Uygulamalar
in: Gastronomide Güncel Konular, , Editor, Billur Yayınevi, Konya, pp.253-264, 2018
Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi
in: Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.657-665, 2018
Kültürel Miras Olarak Gastronomi
in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-18, 2016
Ücretlendirme
in: Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editor, Beta, İstanbul, pp.331-356, 2016
Sosyal Medya ve Gastronomi
in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.61-80, 2016
Menü Mühendisliği
in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016
Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi
in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016
Tüketici Tercih ve Davranışları
in: Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editor, Paradigma Akademi, 2015
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri
in: Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editor, Grafiker Yayınları, 2015
Menü Mühendisliği
Detay Yayıncılık, 2014