Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimı, İngiliz Dili Eğitimi
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Eğitim, Yabancı Diller Eğitimi, İngilizce Eğitimi, Öğretmen Eğitimi

Metrikler

Yayın

104

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

5

Tez Danışmanlığı

24

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Gazi Üniversitesi Rektörük Yabancı Diller Bölümünde 1987 yılında İngilizce Okutmanı olarak başladığı akademik hayatına akabinde Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalında 1994 yılına kadar öğretim görevlisi olarak devam etti. Kara Harp Okulunda Çeviri ve Genel İngilizce dersleri verdi. 1994 Şubat ayında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitiminde 1995 Aralık ayına kadar öğretim görevlisi ve yardımcı doçent olarak çalıştı. 1995 yılının Aralık ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde çalışmaya başladı.

Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalında Yüksek lisans ve Doktora programında "Çeviri", "İngilizce Dil Eğitiminde Sınav ve Değerlendirme", "Çocuklara İngilizce / Yabancı Dil Öğretimi" ve "Eğitim Araştırmaları Felsefesi", İkinci Dil Ediniminde Araştırmalar”, “Uygulamalı Dilbilim” gibi dersler vermektedir.

1996 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Yabancı Dil Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kurdu. Birçok uluslararası konferans düzenledi - Uluslararası ELT Araştırma Konferansı. Bunun yanı sıram Sürekli Eğitim Merkezinin kurulmasına öncülük etti ve uzun süre merkez müdürü olarak çalıştı.  Türkçe Eğitimi Merkezinin (TÖMER) ve Çocuk Eğitimi Uygulama Merkezi, Yabancı Diller Yüksekokulunun kuruluşuna da öncülük ettti. Genel olarak dil eğitimi ve genel eğitim araştırmasıyla ilgili STK'ların kurucusu ve başkanlığını yürüttü. 2008'de Türkiye'de EAB (Eğitim Araştırmaları Birliği) kurdu ve 2012 yılında UDEAD, ULEAD derneklerini kurdu. Halen Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği Başkanlığını yürütmektedir.

Kalite Güvencesi ve Akreditasyon çalışmalarına yönelik olarak da ülkemizde Öğretmen Yetiştirme Programları Akreditasyon ve Değerlendirme Derneğinin kurucu üyesi olarak görev almış ve halen başkan yardımcısı görevini sürdürmektedir. Ayrıca Orta ve Doğu Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Ajanları Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak görevi bulunmaktadır.

AB dil projelerinde yerel olarak “European Awareness and Intercomprehension” ve “Redinter” adlı projelerin yerel koordinatörlüğünü yürüttü. Uluslararası konferans ve kongrelerde sunulan dergilerde ve makalelerde yayınlanan birçok makalesi vardır. Çeviribilim ve Çeviri Eğitimi, Kültürlerarası İletişim, konularında kitapların yazarlığı yazarı ve pek çok kitapta da bölüm yazarlığı ve editörlüğü bulunmaktadır. ELT Research Journal’ın da baş editörüdür. 

İletişim

E-posta
dkoksal@comu.edu.tr
Diğer E-posta
koksal.dincay@gmail.com
Web Sayfası
https://avesis.comu.edu.tr/1302
İş Telefonu
+90 286 218 0455
Fax Telefonu
+90 286 218 0608
Posta Adresi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafatalar Kampusu Eğitim Fakültesi C Blok 17100 Çanakkale