Gündoğdu M. A., Kaynaş K. (Yürütücü), Sakaldaş M.
TÜBİTAK Projesi, 2021 - 2022
1. Geçci şeftali çeşitlerinde dinamik kontrollü atmosfer, özel modifiye atmosfer koşullarında depolama, hasat sonrası 1-MCP kullanımı gibi yöntemlerle şeftalilerde depolama metodolojisinin geliştirilmesi. 2. Şeftali çeşitlerinde fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özelliklerin farklı depolama sistemlerindeki değişimini saptamak. 3. Organik uçucu yağlar emdirilen MA torbaların depolamada fungal çürümelere karşı etkisini gözlemlemek 4. Şeftali çeşitlerinde hasat sonrası 1-MCP'nın kendi başına ve diğer uygulamalarla birlikte kullanım olanağının saptanması, 5. Şeftalini ortalama 20 -25 gün olan depolama ve raf ömrünü 50-60 güne çıkartarak iç ve dış pazardaki katma değerinin arttırılması.