Fusion Cuisine


Diker O. (Yürütücü)

2. Çerçeve Programı Projesi, 2016 - 2018

  • Proje Türü: 2. Çerçeve Programı Projesi
  • Başlama Tarihi: Eylül 2016
  • Bitiş Tarihi: Şubat 2018

Proje Özeti

Proje ile binlerce yıllık köklü geçmişe sahip Anadolu Coğrafyasının sahip olduğu yöresel yemek zenginliklerinin tanıtılması, proje ortaklarına ait özgün yemeklerin karşılaştırılması, uluslararası tanınırlığının arttırılması ve yemek kültürleri özelinde toplumlar arası kültürel köprülerin kurulması amaçlanmıştır. Proje üç ülkeden farklı kuruluşların ortaklığı ile sürdürülmüştür. Ortaklar Türkiye’den Karabük Üniversitesi-Safranbolu MYO, İtalya’dan Giovani Per L’Europa ve İspanya’dan MM Profuture Training’dir. Proje ortakları olan kurumlar ile her ülkede ayrı ayrı olmak üzere geniş katılımlı eğitimler, workshoplar ile yöresel lezzetler başta olmak üzere yemek kültürlerinin etkileşiminin sağlanması, farklı kültürel özellikler taşıyan yemeklerin ortaklaşa hazırlanması ile ilgili yemeklere kültürel çeşitlilik kazandırılması sağlanmıştır. Proje sonunda ortak bütün katılımcı ortakların kültürel katkıları ile ortak yemekler oluşturulmuş, detayların yer aldığı bir kitapçık ve web sayfası hazırlanmıştır. Ortak kuruluşların eğitim çalışmalarında kitapçık ve web sayfalarının kullanımıyla proje çıktılarının çarpan etkileri sağlanmıştır.