Otel Restoran İkram Personelinin Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları Konusunda Niteliklerini Artırma Stratejileri


Yüceer M., Caner C., Uysal Pala Ç.

Erasmus Projesi, 2022 - 2024

  • Proje Türü: Erasmus Projesi
  • Başlama Tarihi: Nisan 2022
  • Bitiş Tarihi: Nisan 2024

Proje Özeti

Otel Restoran İkram Personelinin Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları Konusunda Niteliklerini Artırma Stratejileri

Proje ile HORECA sektöründe; Ev Dışı Tüketim (EDT- Hotel, Restoran, Cafe, FastFood, Pastane, Hastane, Okul, Ofis, Sanayi Kuruluşları) çalışanlarının gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları ile ilgili dijital farkındalığını artırmaktır. Ana amaca dayalı olarak projenin özel hedefleri ise; (1) Bilinçli HORECA çalışanlarını desteklemek, gıda pazarlamasında haksız rekabeti azaltmak (2) Düşük vasıflı HORECA çalışanlarına öğrenme ve eğitim fırsatları sağlamak (3) Daha az beceriye sahip HORECA çalışanlarının çalışma kapasitelerini artırmak ve temel yetkinliklerini geliştirecek fırsatlar sunmaktır.