Burdur İlinin Sahip Olduğu Gastronomik Değerlerin Elektronik Tanıtımına Yönelik Bir Çalışma


ÇAVUŞOĞLU M.

I. Teke Yöresi Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 4 - 06 Mart 2015, ss.1-2

  • Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Burdur
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.1-2
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Küreselleşmenin getirdiği ekonomik, sosyal ve kültürel değişim, toplumların sahip olduğu kültürel değerlerin kayıt altına alınması, gelecek nesillere aktarılması, bu değerlere sahip bölgelerin turizm ve ekonomilerinin gelişimine katkı sağlaması amacıyla elektronik ortamda tanıtılarak dünyanın beğeni ve bilgisine sunulması gerekliliğini zorunlu kılmıştır.

Bu çalışmada öncelikle Yöresel Ürün, Gastronomi, Gastronomi Turizmi ve Coğrafi İşaret kavramları açıklanmıştır. Daha sonra, Burdur ilinin Coğrafi İşaret alabilecek yöresel gastronomik değerlerinin bir envanteri çıkarılmıştır.   

Çalışmanın son bölümünde ise Burdur ilinin sahip olduğu gastronomik ürün bilgilerinin, Gastronomi Turizmi kapsamında değerlendirilebilmesi amacıyla, elektronik ortamda tanıtımına yönelik yapılması gerekenler hakkında stratejik bir proje ve öneriler yeralmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Burdur, Gastronomi, Turizm, Coğrafi İşaret, Karekod, Elektronik Tanıtım