Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2021
Gıda Ambalajlama, kitabında, adından da anlaşılacağı üzere gıda
ambalajlamanın temel ilkelerinin anlatılması amaçlanmıştır. Kitap; gıda
ambalaj uygulamalarını, ambalaj malzemeleri ve ambalajlama sistemlerini
ele alan on iki bölümden oluşmaktadır. Kitapta, ambalajlamanın önemi;
gıda ambalajının başlıca işlevleri; gıdalarda bozulma reaksiyonları;
ambalaj malzemeleri (kâğıt, cam, metal ile polimerler/plastikler
üretimi, özellikleri ve kullanımları); farklı gıdaların ambalajlanması;
modifiye atmosfer paketleme; aseptik ambalajlama; aktif ve akıllı
ambalajlama; dağıtım ambalajlama ve yeni gıda muhafaza yöntemleri
konuları ayrıntılı olarak işlenmiştir.
Bu kitabın hazırlanmasındaki asıl amaç, “gıda ambalajlama” konusunda
kapsamlı bir kaynak sunmaktır. Bu kitap, Gıda Mühendisliği, Gıda
Teknolojisi ve Gıda Bilimi alanlarında eğitim veren bölümlerde okuyan
öğrencilere temel bir referans kitabı olarak yararlı olacaktır.