Effect of different frit additions on microstructural and physical properties of granite Body


Elmas S.

6.International Conference on Material Science and Technology in Cappodocia/Turkey, Nevşehir, Türkiye, 26 Kasım 2021 - 28 Ocak 2022, ss.278-282

  • Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Nevşehir
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.278-282
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Granit bünyeye değişik özellikte fritler ,feldspat yerine konularak endüstriyel tip sürekli üretim yapan  seramik fırınında  1193 C'de 50 dk da pişirmleri yapılmıştır. Pişirm sonrası su emme, pişme küçülmesi,kuru muakvemet,pişmiş mukavemet gibi fiziksel değerler ölçülmüş, tüm denemelerin XRD ölçümleri ilekristal fazları saptanmış, mikroyapıyı saptamak için SEM ölçümleri yapılmıştır. Yer karosu frit ve cam kırığıilaveli denemelerde kuru mukavemet değeri standart denemeye göre aartmıştır.En yüksek pişmiş mulavemet değeri ise yüksek CaO VE PbO içerikli yer karosu frit içeren denemede görülmüştür. Cam kırığı içerende müllit miktarı standarda yakın iken , yer karosu ve çini frit ilaveli denemelerde  müllit miktarı 23%'den 2.6-2.9%'a kadar inmiştir.