Tezin Türü: Yüksek Lisans
Tezin Yürütüldüğü Kurum: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik Ve Fen Bilimleri Eğitimi, Türkiye
Tezin Onay Tarihi: 2023
Tezin Dili: Türkçe
Öğrenci: BURAK BÜLBÜL
Danışman: Fehime Sevil Yalçın
Özet:
Bu araştırma birer tüketici olan öğretmenlerin
paketli, hazır ya da yarı hazır
gıdaların içindeki katkı maddeleri konusunda demografik özelliklere göre dikkate aldıkları ölçütleri belirlemek amacıyla yürütülmüştür.
Araştırmanın örneklem grubunu 2022- 2023
eğitim öğretim yılında Marmara Bölgesinde yer alan bir il de görev yapan
rastgele örnekleme yolu ile seçilen
101 öğretmen oluşturmaktadır.
Araştırmada veriler anket formu
aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmada veriler anket formu aracılığıyla
toplanmıştır. bakıldığında ise puan ortalaması en düşük olan faktör ‘Katkı
maddelerinin kullanılması gıdaları daha sağlıklı yapar’(x̄ = 2,10) iken
ortalamanın Birer tüketici olan öğretmenlerin hazır gıdaları satın alırken
genellikle çoğu ifadeye katıldıkları ve bilinçli bir tüketici olarak hareket
ettikleri saptanmıştır. Tüketici olan öğretmenlerin dikkate aldıkları ölçütlere
ait faktörlerin ortalamasına en yüksek olduğu faktör ise ‘Daha sağlıklı gıda
üretimi yapılabilmesi için bu sektörde çalışanların eğitimli ve alanında uzman
olması gerekir (x̄ = 4,61) faktörü olmuştur.