Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği, Sismoloji
Araştırma Alanları: Jeofizik Mühendisliği, Sismoloji, Deprem Sismolojisi, Uygulamalı Jeofizik, Arama Sismolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

19

Atıf (WoS)

337

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

422

H-İndeks (Scopus)

12

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Kamu niteliğinde kurumlarda (örn., TMMOB, MMG) yönetici olarak, Mühendislik Bilimlerinde (Jeofizik) akademik kariyer çalışmalarımla, Ulusal ve Uluslararası Profesörlük ve Öğretim Üyesi olarak Dünya'nın farklı ülkelerinde (Japonya, Kanada ve Suudi Arabistan) çalıştım. Deneyimlerim  özet olarak aşağıda verilmiştir. Şöyle ki;

Profesör Danışman: Jeofizik ve Sismoloji, Gayrimenkul Deprem Riskinin Tespiti ve Azaltılması, Petrol Arama ve Enerji konularında çalıştım.

Uluslararası Eğitimci: Türkçe ve İngilizce olarak Bilimsel Ders Hazırlığı, Akademik Tez ve Proje Yöneticiliği, Akademik Bölüm Kurulması (Mühendislik Bilimleri Kurucu Bşk.) ve Yurt Dışı Öğrenci ve Öğretim Üyesi Mobilizasyonu (Fakülte Erasmus Koordinatörü), Üniversite-İş Dünyası İlişkilerinin Geliştirilmesi, Sosyal Medya Araçlarıyla Destekli Duvarsız Eğitim Teknolojisi konularında özgün deneyim kazandım. Akademik Bölüm çatısı altında, 'Uluslararası İlişkiler Komisyonu' kuruculuğu ve başkanlığı yapmış birisi olarak, uluslararası üniversite-Üniversite ve üniversite- özel sektör arasında "Ortak Çalışma Protokolleri" geliştirilmesi üzerine teşebbüslerde bulundum. Uluslararası Projeler Hazırlayıcısı ve Yürütücüsü olarak Proje Sunumu, Proje Takibi, Koordinasyonu, Raporlama ve Sunumu gibi farklı alanlarda çalıştım.

Kamu Niteliğinde Kurumda YK Başkanı: TMMOB Jeofizik Odası İstanbul Şubesi XII. Dönem (2012-2014) Yönetim Kurulu Başkanı olarak Yetişkin Mezun Eğitimi Programlanması, Üniversite-Kurum Protokolleri Geliştirilmesi, Mezun Mühendislerin Sorunları ve Çözüm Arayışları, Yerel Yönetimlerle Ortak Çalışma Toplantıları, Ortak Akıl ve Arama Konferanslarının Düzenlenmesi, Bakanlık Düzeyinde İletişim Yönetimi konularında deneyime sahibim.

Sivil Toplum Kuruluşu YöneticisiMimar Mühendislik Grubu Yöneticisi (Genel Başkan Yrd.) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çok sayıda bilimsel etkinlik düzenledim ve üniversitelerle ortak protokoller geliştirdim.

Kurucu Akademik Bölüm Başkanı: İstanbul Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Yüksek Lisans/Doktora Ders Programı Hazırladım, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Üniversite Senatosundan, YÖK'te kabulüne kadar her aşamasında katkı sağladım. Kurucu Bölüm Başkanı olduğum Mühendislik Bilimleri Yüksek Lisans ve Doktora Programı mezunlarını verdi, ve özgün bölüm olarak çalışmalarını sürdürüyor. Daha fazla bilgiye için link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İletişim

E-posta
oncel@comu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.comu.edu.tr/oncel
İş Telefonu
+90 286 218 0018 Dahili: 2157