Gıda Güvenliğinde Ozon Uygulaması ve Meyve Rengine Etkisi


Creative Commons License

Caner C.

Catering Guide, cilt.15, sa.87, ss.22-24, 2020 (Hakemli Dergi)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 15 Sayı: 87
  • Basım Tarihi: 2020
  • Dergi Adı: Catering Guide
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Other Indexes
  • Sayfa Sayıları: ss.22-24
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Son yıllarda tüketicilerin 'daha doğal' gıda katkı maddelerine
yönelik taleplerinin ve ozonun çevre dostu bir teknoloji
olmasından dolayı hızla kullanımı yaygınlaşmaktadır. Güçlü bir
oksidan olan ozon, meyveler, sebzeler, et ürünleri üzerindeki
çeşitli mikroorganizmalara karşı etkilidir. Ozonun çok işlevselliği
onu umut verici bir gıda işleme maddesi yapar.
Bir oksidan olarak ozon; su arıtma, sanitasyon, ekipmanların
dezenfeksiyonu, meyve-sebze ve et ürünleri işlemede kullanılmaktadır.