Gıda Güvenliğinde Ozon Uygulaması ve Meyve Rengine Etkisi


Creative Commons License

Caner C.

Catering Guide, vol.15, no.87, pp.22-24, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

  • Publication Type: Article / Article
  • Volume: 15 Issue: 87
  • Publication Date: 2020
  • Journal Name: Catering Guide
  • Journal Indexes: Other Indexes
  • Page Numbers: pp.22-24
  • Çanakkale Onsekiz Mart University Affiliated: Yes

Abstract

Son yıllarda tüketicilerin 'daha doğal' gıda katkı maddelerine
yönelik taleplerinin ve ozonun çevre dostu bir teknoloji
olmasından dolayı hızla kullanımı yaygınlaşmaktadır. Güçlü bir
oksidan olan ozon, meyveler, sebzeler, et ürünleri üzerindeki
çeşitli mikroorganizmalara karşı etkilidir. Ozonun çok işlevselliği
onu umut verici bir gıda işleme maddesi yapar.
Bir oksidan olarak ozon; su arıtma, sanitasyon, ekipmanların
dezenfeksiyonu, meyve-sebze ve et ürünleri işlemede kullanılmaktadır.