Araştırma Alanları

Spor Bilimleri

Spor Bilimleri, insan performansının uygulamalı fizyolojisi, spor katılımı için fiziksel koşullandırma, spor performansı için optimal beslenme ve sporla ilişkili yaralanma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda spor psikolojisi ve sosyolojisi kaynakları içerir.

Fizyoloji

Fizyoloji, canlı hücrelerin, dokuların ve organizmaların normal ve patolojik işlevleriyle ilgili kaynakları içerir. Konular arasında fizyolojik fizyoloji, hücre fonksiyonunun moleküler biyokimyası, uygulanan fizyoloji ve patofizyolojik süreçlerde farmakolojik müdahale yer alır.

Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Bilimi ve Teknolojisi, gıda katkı maddeleri ve kirletici maddeler, gıda kimyası ve biyokimyası, et bilimi, gıda mikrobiyolojisi ve teknolojisi, süt bilimi, gıda mühendisliği ve işleme, tahıl bilimi, demleme ve gıda kalitesi ve güvenliği gibi gıda araştırma ve üretiminin çeşitli yönleriyle ilgili kaynakları kapsar.

Mühendislik