Eğitim Bilgileri
2016 - 2019
2016 - 2019Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Bıldırcın Coturnix coturnix japonica yemlerine farklı oranlarda yapılan nar çekirdek yağı katkısının büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri
Makaleler
Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (4)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Rapid identification of organogelator types in oleogel using a near-infrared spectroscopy-based SIMCA model
AYVAZ H., ALBAYRAK E., ÖĞÜTCÜ M.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.60, sa.1, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Optimization of organogels prepared with turpentine oil and wax mixtures via response surface methodology and determination of vaporization kinetic parameters
ÖĞÜTCÜ M., Dincer Albayrak E., Toklucu A. K.
Journal of the Science of Food and Agriculture
, cilt.104, sa.11, ss.6431-6438, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Optimization of Wax Addition Level in Sunflower Oil Oleogels via Response Surface Methodology
ÖĞÜTCÜ M., ALBAYRAK E., KARABAYIR E. S.
GIDA , cilt.5, sa.48, ss.901-912, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Development and characterisation of olive oil based spreads containing different seasonings
ÖĞÜTCÜ M., Albayrak E. (., Cokay H., YAKAR E.
RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE
, cilt.100, sa.1, ss.39-48, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20205. Assessment of effects of pomegranate seed oil on egg quality of Japanese (Coturnix coturnix japonica) quail
ÖĞÜTCÜ M., Dincer E., KARABAYIR A.
RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE
, sa.4, ss.35-42, 2020 (SCI-Expanded)
2017
20176. Factors Affecting Tahini Quality
ÖĞÜTCÜ M., ARİFOĞLU N., Dincer E., YILMAZ E.
Agriculture & Food , cilt.5, sa.1, ss.366-373, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Effects of Different Vegetable Oil on Egg Quality.
Öğütcü M., Arifoğlu N., Dincer E.
International Conference on Science and Technology-ICONST, Prizren, Kosova, 5 - 09 Eylül 2018, ss.941, (Özet Bildiri)
2018
20182. Effects of Pomegranate Seed Oil on Blood Parameters and Egg Quality of Japanese (Coturnix coturnix japonica) Quail
ÖĞÜTCÜ M., Dincer E., KARABAYIR A.
International Conference on Science and Technology, Prizren, Kosova, 5 - 09 Eylül 2018, ss.50, (Özet Bildiri)
2017
20173. Kanatlı Ürünlerinde Kullanılan Gıda Katkı Madeleri
KARABAYIR A., DİNCER E.
II. ÇANAKKALE TARIMI SEMPOZYUMU, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2019 - 2021
2019 - 2021Farklı Çeşni Maddeleri İçeren Zeytinyağı Temelli Sürülebilir Yeni Ürünlerin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖĞÜTCÜ M. (Yürütücü), ALBAYRAK E., ÇOKAY H.
2018 - 2019
2018 - 2019Bıldırcın Coturnix coturnix japonica yemlerine farklı oranlarda yapılan nar çekirdek yağı katkısının büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Albayrak E., Öğütcü M. (Yürütücü)