Desteklenen Projeler
-
2019 - 2021 Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., GÜNGÖR ERTUĞRAL T., ÇOLAKOĞLU S.
-
2019 - 2020 ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Artırılması İçin El Ele Veriyor
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Çardak M. (Yürütücü), Yıldırım P., Çolakoğlu F. (Yürütücü), Ormancı H. B., Türker G., Arifoğlu N.
-
2017 - 2019 Empowering Public Food Procurement
-
2017 - 2019 Bazı Ekonomik Çift Kabuklu Yumuşakçaların Mineral İçeriği E vitamini, Beta Karoten ve Serbest Radikal Temizleme Aktivitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIRIM P. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU S., TÜRKER G., ÇARDAK M., ORMANCI H. B.
-
2017 - 2019 Güney Marmara Denizi Denizkent Bölgesinde Kum Midyesi Chamelea gallina ve Kum Şırlanının Donax trunculus Populasyonunun Yapısı ve Dinamiği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU S. (Yürütücü), ORMANCI H. B., ÇARDAK M., ARSLAN İHSANOĞLU M., YILDIRIM P., KÜNİLİ İ. E.
-
2015 - 2019 Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ORMANCI H. B. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., KIZILKAYA B., ALTIN A., ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E.
-
2015 - 2017 EKONOMİK ÖNEME SAHİP KIKIRDAKLI BALIKLARIN KARACİĞERİNDEKİ YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YIĞIN C. Ç. (Yürütücü), ÖZTEKİN A., ÖZÜDOĞRU Y., ORMANCI H. B., KIZILKAYA B., CABBAR K.
-
2014 - 2016 Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2015 Gökçeada Çevresinde Zıpkınla Avlanan Kılıç Balığının Xiphias gladius Bazı Populasyon Parametreleri ile Avcılığın Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ALTIN A. (Yürütücü), Alver C., AYYILDIZ H., ÖZEN Ö., ORMANCI H. B.
-
2014 - 2015 Doğal Ortamdan Avlanan ve Kafeste Yetiştiriciliği Yapılan Yabani Mercan (Pagellus acarne R., 1827)'nın Et Verimleri ve Besin İçeriklerinin (AA, YA, Besin Kompozisyonu) Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTEKİN A. (Yürütücü), YİĞİT M., BULUT M., KIZILKAYA B., HİSAR O., ORMANCI H. B., et al.
-
2014 - 2015 Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
-
2014 - 2015 Yüzey Polimerizasyon Ve Kimyasal Modifikasyonlar Ile Atık Balık Kemiklerinin Nitelikli Malzemelere Dönüştürülmesi Ve Uygulamaları
-
2010 - 2014 Geleneksel tuzlu sardalya balığının kalite parametreleri ve raf ömrünün tespiti
-
2012 - 2013 Tuzlanmış Palamut Balığı nın Lakerda Olgunlaşma ve Depolanma Süresince Oluşan Serbest Amino Asit ve Biyojen Aminlerin Ürün Kalitesine Etkileri
-
2010 - 2013 Palamut (Sarda sarda) Lakerdasının Olgunlaşması Süresince Serbest Amino Asit ve Biyojen Amin Oluşumunun Ürün Kalitesine Etkileri
-
2012 - 2012 Denizin Gizemlerini Adada Keşfedelim
TÜBİTAK Projesi
Altın A. (Yürütücü), Ormancı H. B., Ayyıldız H., Acarlı D., Öztekin A., Kale S., et al.
-
2006 - 2010 Saroz Körfezi (Kuzey Ege Denizi) Demersal Balıklarının Biyo-ekolojisi ve Populasyon Dinamiğinin Belirlenmesi.
TÜBİTAK Projesi
AYAZ A., ARSLAN İHSANOĞLU M., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., AYYILDIZ H., İŞMEN A. (Yürütücü), et al.
-
2006 - 2009 Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Protein Elektroforez Yöntemiyle Menşei Araştırmaları
-
2005 - 2006 Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEN Ö., BERİK N., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
-
2004 - 2005 Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., et al.