Makaleler
14
Tümü (14)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (8)
1. Zahter Otunun Kullanım Alanları: ‘Zahter’ Etiketi ile Yapılmış Instagram Paylaşımları Üzerine Bir İnceleme
SSRJ | Social Sciences Research Journal
, cilt.13, sa.01, ss.325-339, 2024 (Hakemli Dergi)
2. Suyun Aşk Hikâyelerinde Bağlayıcı ve Dönüştürücü Gücü: Pyramus ve Thisbe, Echo ve Narcissus, Salmakis ve Hermafrodit Mitleri
SSRJ | Social Sciences Research Journal
, cilt.13, sa.01, ss.351-358, 2024 (Hakemli Dergi)
3. How Color-Harmony on a Food Plate Affects Consumers’ Perceptions?
International Journal of Gastronomy Research
, cilt.1, sa.1, ss.16-25, 2022 (Hakemli Dergi)
4. Erken Dönem Mitolojisinde Afrodizyak Yiyeceklere Ait İnanışlar (Beliefs on Aphrodisiac Food in Early Ages Mythology)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2745-2768, 2020 (Hakemli Dergi)
5. Tüketicilerin Türk Kahvesi Hakkında Bilgiye Sahip Olma Algı Seviyelerinin Demografik Özelliklere Göre Karşılaştırılması
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.116-126, 2020 (Hakemli Dergi)
7. Alternatif Bir Gastronomi Tarihi İncelemesi: Resim Sanatında Yemek Hazırlıkları Ve Mutfak Sahneleri
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.490-507, 2019 (Hakemli Dergi)
8. Beş Duyu, Tat Alma Duyusu ve Lezzetin Alegorisi (Five Senses, Sense of Taste and Allegory of Taste
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.1469-1484, 2019 (Hakemli Dergi)
9. Tracking the History of Restaurants Through The Art of Painting -Resim Sanatıyla Restoran Tarihinin İzinde
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.3, sa.2, ss.346-365, 2019 (Hakemli Dergi)
10. ESKİ AHİT’TE YEMEĞİN RESİM SANATINA YANSIMASI (REFLECTION OF FOOD IN OLD TESTAMENT TO THE ART OF PAINTING)
Social Sciences Studies Journal
, cilt.3, sa.6, ss.701-713, 2017 (Hakemli Dergi)
11. OYSTER SYMBOLISM IN THE ART OF PAINTING
JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES RESEARCH
, cilt.4, sa.10, ss.339-354, 2017 (Hakemli Dergi)
13. GUISEPPE ARCIMBOLDO’NUN ESERLERİ VE GASTRONOMİ
The Journal of Academic Social Science
, cilt.4, sa.33, ss.91-105, 2016 (Hakemli Dergi)
14. DIAGNOSING NATIONAL AND ORGANIZATIONAL CULTURE DIFFERENCES: A RESEARCH IN HOTEL ENTERPRISES
Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.198-217, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
6
1. Turizmde “Horror Vacui” Boşluk Korkusu ve Açık Büfe Tasarımları
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi (Çevrimiçi), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.81-92, (Tam Metin Bildiri)
2. Antik Mezopotamya’da Biranın İnanç Dünyası Ve Toplumsal Yaşamdaki Önemine Dair Yazınsal Bir Çalışma
3. USVES Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Sempozyumu 10-11 Nisan 2021 Çevrimiçi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Nisan 2021, ss.305-325, (Tam Metin Bildiri)
3. Turizm ve Karbon Ayak İzi: Türkiye Dünyada Yapılan Çalışmalar Işığında Bir Farkındalık Çalışması
ITTD20- International Travel and Tourism Dynamics 18-20 Ekim 2020 , Ankara, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2020, ss.56-64, (Tam Metin Bildiri)
4. Sanat Turizmini Kültür Turizminden Ayırmak Mümkün mü? Bilbao Guggenheim ve Tazmanya MONA Örnekleri
Conference on Managing Tourism across Continents (MTCON 2020) Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, ss.1861-1877, (Tam Metin Bildiri)
5. Olimposlu Tanrılar Sofrada
5. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi Bildirileri (IBAD-2020),Eylül 1-2, 2020 – İstanbul, TÜRKİYE, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2020, ss.382-390, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
12
1. Gastronomi, Antikçağ ve Ortaçağda Resim
Gastronomi ve Sanat Bileşenleri, YILMAZ MERAL, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.121-139, 2024
2. Meyvelerin Kültürel Tarihi- Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde
Detay Yayıncılık, Ankara, 2023
3. Ayva
MEYVELERİN KÜLTÜREL TARİHİ – Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.7-13, 2023
4. Armut
MEYVELERİN KÜLTÜREL TARİHİ – Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-6, 2023
5. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Atmosfer
Detay Yayıncılık, Ankara, 2021
6. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ürün Estetiği
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Temeloğlu Erdem, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.35-57, 2021
7. Kalite Evrimi ve Toplam Kalite Yönetimi
KALİTE YÖNETİMİ, Tuna Muharrem, Diker Oğuz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.21-36, 2021
8. Devedikeninden Kengere, Kengerden Enginara - Mütevazı Bir Bitkinin Soyluluk Yolcuğu ve İmgesel Serüveni
Orta Çağ'dan Postmodernizme Sanat Tarihi Okumaları, İlkgül Kaya Zenbilci, Editör, Hiper Yayın, İstanbul, ss.191-211, 2021
9. Why Do Turkish Consumers Drink Turkish Coffee? An Examination of Determinants and Attributes
Theory and Research in Social, Human and Administrative Sciences II, ÖZTÜRK Serdar, ÇALIK Etem, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.173-195, 2020
10. SERVQUAL (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
Hizmet Kalitesi El Kitabı- Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-28, 2020
11. Yemek ve Din Üzerine: ”Kutsal Sofralar”
Sanatta Tema: Yemek, Engin Beksaç, Kemal İbrahimzade, Halil Özyiğit, İlgül Kaya Zenbilci, Murat Serdar, Defne Akdeniz, Serra Erdem, Murat Katar, Menekşe Şahin Karadal, Tuğba Gayret, Editör, Hiper Yayın, İstanbul, ss.193-223, 2020
12. Resim Sanatında Gastronomi
Gece Kitaplığı, Ankara, 2017