Eğitim Bilgileri
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye
2007 - 2009
2007 - 2009Yüksek Lisans
Bahçeşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Master Of Business Administration (Mba), Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Boğaziçi Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği (İng), Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Ulusal kültür, örgüt kültürü, örgütsel politika algısı ve sendika üyesi olma eğilimi ilişkisi
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
B1 Orta
B1 Ortaİtalyanca
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri
2014 - 2018
2014 - 2018Yrd. Doç. Dr.
İstanbul Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Ve Otelcilik Bölümü
2013 - 2014
2013 - 2014Öğretim Görevlisi
İstanbul Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Ve Otelcilik Bölümü
2010 - 2013
2010 - 2013Araştırma Görevlisi
İstanbul Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Ve Otelcilik Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2009
2008 - 2009Resepsiyonist
Ticari Kuruluş Özel, Four Seasons Hotel Bosphorus, Resepsiyon, Resepsiyonist
2007 - 2009
2007 - 2009Ön büro
Four Seasons Hotel Bosphorus, Ön büro
2007 - 2008
2007 - 2008Satış Asistanı
Ticari Kuruluş Özel, Hyatt Regency Hotel Istanbul, Satış, Satış Asistanı
2006 - 2007
2006 - 2007Satış Görevlisi
Hyatt Regency Hotel İstanbul, Satış Görevlisi
2005 - 2006
2005 - 2006Yönetici Adayı
İstanbul Yiyecek İçecek, Yönetici Adayı
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Pazarlama stratejilerinin tüketicilerin yenilebilir böcek tüketimine yönelik tutumlarına etkilerinin belirlenmesi
Akdeniz D. (Danışman)
İ.AYDUĞ(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (14)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (8)
2024
20241. Zahter Otunun Kullanım Alanları: ‘Zahter’ Etiketi ile Yapılmış Instagram Paylaşımları Üzerine Bir İnceleme
ÜZÜM Ş. N., AKDENİZ D.
SSRJ | Social Sciences Research Journal , cilt.13, sa.01, ss.325-339, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Suyun Aşk Hikâyelerinde Bağlayıcı ve Dönüştürücü Gücü: Pyramus ve Thisbe, Echo ve Narcissus, Salmakis ve Hermafrodit Mitleri
AKDENİZ D.
SSRJ | Social Sciences Research Journal , cilt.13, sa.01, ss.351-358, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
20223. How Color-Harmony on a Food Plate Affects Consumers’ Perceptions?
AKDENİZ D., TEMELOĞLU E.
International Journal of Gastronomy Research , cilt.1, sa.1, ss.16-25, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
20204. Erken Dönem Mitolojisinde Afrodizyak Yiyeceklere Ait İnanışlar (Beliefs on Aphrodisiac Food in Early Ages Mythology)
AKDENİZ D., Sırtlı A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.4, ss.2745-2768, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Tüketicilerin Türk Kahvesi Hakkında Bilgiye Sahip Olma Algı Seviyelerinin Demografik Özelliklere Göre Karşılaştırılması
TEMELOĞLU E., AKDENİZ D.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.116-126, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Beş Duyu, Tat Alma Duyusu ve Lezzetin Alegorisi
Akdeniz D.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.1469-1484, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20197. Alternatif Bir Gastronomi Tarihi İncelemesi: Resim Sanatında Yemek Hazırlıkları Ve Mutfak Sahneleri
AKDENİZ D.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.490-507, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20198. Beş Duyu, Tat Alma Duyusu ve Lezzetin Alegorisi (Five Senses, Sense of Taste and Allegory of Taste
AKDENİZ D.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.4, ss.1469-1484, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20199. Tracking the History of Restaurants Through The Art of Painting -Resim Sanatıyla Restoran Tarihinin İzinde
AKDENİZ D.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.3, sa.2, ss.346-365, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201710. ESKİ AHİT’TE YEMEĞİN RESİM SANATINA YANSIMASI (REFLECTION OF FOOD IN OLD TESTAMENT TO THE ART OF PAINTING)
AKDENİZ D.
Social Sciences Studies Journal , cilt.3, sa.6, ss.701-713, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201711. OYSTER SYMBOLISM IN THE ART OF PAINTING
AKDENİZ D.
JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES RESEARCH , cilt.4, sa.10, ss.339-354, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201712. 17. Yüzyıl Hollanda Resim Sanatında Yiyecek-İçecek Öğeleri: Portre, Tür ve Ölüdoğa Sanatından Örneklerle (Food and Drink in 17th Century Dutch Painting)
AKDENİZ D.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.1, ss.76-95, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201613. GUISEPPE ARCIMBOLDO’NUN ESERLERİ VE GASTRONOMİ
AKDENİZ D.
The Journal of Academic Social Science , cilt.4, sa.33, ss.91-105, 2016 (Hakemli Dergi)
2012
201214. DIAGNOSING NATIONAL AND ORGANIZATIONAL CULTURE DIFFERENCES: A RESEARCH IN HOTEL ENTERPRISES
AKDENİZ D., SEYMEN O.
Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.198-217, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Turizmde “Horror Vacui” Boşluk Korkusu ve Açık Büfe Tasarımları
Akdeniz D.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi (Çevrimiçi), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.81-92, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. Antik Mezopotamya’da Biranın İnanç Dünyası Ve Toplumsal Yaşamdaki Önemine Dair Yazınsal Bir Çalışma
Aycibin Girgin C., Akdeniz D.
3. USVES Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Sempozyumu 10-11 Nisan 2021 Çevrimiçi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Nisan 2021, ss.305-325, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. Turizm ve Karbon Ayak İzi: Türkiye Dünyada Yapılan Çalışmalar Işığında Bir Farkındalık Çalışması
Akdeniz D., Temeloğlu E.
ITTD20- International Travel and Tourism Dynamics 18-20 Ekim 2020 , Ankara, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2020, ss.56-64, (Tam Metin Bildiri)
2020
20204. Sanat Turizmini Kültür Turizminden Ayırmak Mümkün mü? Bilbao Guggenheim ve Tazmanya MONA Örnekleri
Akdeniz D.
Conference on Managing Tourism across Continents (MTCON 2020) Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, ss.1861-1877, (Tam Metin Bildiri)
2020
20205. Olimposlu Tanrılar Sofrada
AKDENİZ D., TURAN H., BAŞARAN G.
5. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi Bildirileri (IBAD-2020),Eylül 1-2, 2020 – İstanbul, TÜRKİYE, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2020, ss.382-390, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Türk Kahvesi Tüketicilerinin Kahve Hakkında Bilgiye Sahip Olma Algı Seviyelerinin Demografik Özelliklere Göre Karşılaştırılması
TEMELOĞLU E., AKDENİZ D.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Gastronomi, Antikçağ ve Ortaçağda Resim
AKDENİZ D.
Gastronomi ve Sanat Bileşenleri, YILMAZ MERAL, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.121-139, 2024
2023
20232. Meyvelerin Kültürel Tarihi- Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde
Temeloğlu E. (Editör), Akdeniz D. (Editör)
Detay Yayıncılık, Ankara, 2023
2023
20233. Ayva
AKDENİZ D.
MEYVELERİN KÜLTÜREL TARİHİ – Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.7-13, 2023
2023
20234. Armut
AKDENİZ D.
MEYVELERİN KÜLTÜREL TARİHİ – Tarih, Etimoloji, Arkeobotani, Mitoloji, Sanat ve Din Ekseninde, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-6, 2023
2021
20215. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Atmosfer
Akdeniz D. (Editör)
Detay Yayıncılık, Ankara, 2021
2021
20216. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ürün Estetiği
AKDENİZ D., Bayesen D.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Temeloğlu Erdem, Akdeniz Defne, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.35-57, 2021
2021
20217. Kalite Evrimi ve Toplam Kalite Yönetimi
AKDENİZ D.
KALİTE YÖNETİMİ, Tuna Muharrem, Diker Oğuz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.21-36, 2021
2021
20218. Devedikeninden Kengere, Kengerden Enginara - Mütevazı Bir Bitkinin Soyluluk Yolcuğu ve İmgesel Serüveni
AKDENİZ D.
Orta Çağ'dan Postmodernizme Sanat Tarihi Okumaları, İlkgül Kaya Zenbilci, Editör, Hiper Yayın, İstanbul, ss.191-211, 2021
2020
20209. Why Do Turkish Consumers Drink Turkish Coffee? An Examination of Determinants and Attributes
AKDENİZ D., TEMELOĞLU E.
Theory and Research in Social, Human and Administrative Sciences II, ÖZTÜRK Serdar, ÇALIK Etem, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.173-195, 2020
2020
202010. SERVQUAL (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
AKDENİZ D.
Hizmet Kalitesi El Kitabı- Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-28, 2020
2020
202011. Yemek ve Din Üzerine: ”Kutsal Sofralar”
AKDENİZ D., TURAN H., BAŞARAN G.
Sanatta Tema: Yemek, Engin Beksaç, Kemal İbrahimzade, Halil Özyiğit, İlgül Kaya Zenbilci, Murat Serdar, Defne Akdeniz, Serra Erdem, Murat Katar, Menekşe Şahin Karadal, Tuğba Gayret, Editör, Hiper Yayın, İstanbul, ss.193-223, 2020
Ansiklopedide Bölümler