Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Farklı Formül Sütlerin N-glikan İçeriğinin Belirlenmesi ve Prebiyotik Özelliğinin İncelenmesi
-
2023 - 2024 Lisans Öğrencileri Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimi
-
2023 - 2024 Farklı Alternatif Protein Kaynaklarından Biyoaktif Glikan Üretimi
-
2021 - 2024 Mikrobiyom Kaynaklı Yeni Enzimler ile Tasarlanmış Sindirim Sistemi Modeli ile Glikanların Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2022 - 2023 Farklı Mantar Türlerinin Protein İzolasyonu ve PNGase F enzimi Kullanılarak N-Glikan Karakterizasyonunun Yapılması
-
2021 - 2023 Pitaya N- Bağlı Glikanlarının Karakterizasyonu ve Potansiyel Prebiyotik Etkisinin in-vitro Koşullarda Belirlenmesi
-
2019 - 2023 Farklı Tekniklerle Aktivitesi Manipüle Edilmiş Yeni Bacteroides ve Bifidobakteri Glikosidazları Yardımıyla Glikanların Glikoproteinlerin Biyolojik Özelliklerine Olan Katkılarının Belirlenmesi
-
2022 - 2022 Çeşitli Sığır Irklarının Biyoaktif Süt N-Glikanlarının Belirlenmesi
-
2021 - 2022 A1 Ve A2 Sığır Kolostrum Örneklerinin İn-Vitro Sindirimlerinin Gerçekleştirilmesi Ve Karşılaştırılması
-
2021 - 2022 Farklı Pastörizasyon Uygulamalarının (Uht, Ltlt, Htst) A2 Süt Glikan, Laktoferrin Ve Igg MiktarınaEtkisinin Araştırılması
-
2021 - 2022 A1 Ve A2 Sütleri ß-Kazein Proteinlerinin Sindirimi Sonucu Elde Edilen Peptitlerin AntimikrobiyalÖzelliklerinin Araştırılması
-
2020 - 2021 N-glikozidaz Enzimi ile Spirulina Proteinlerinden Glikanların Ayrımı, Saflaştırılması ve Kantifikasyonu
-
2020 - 2021 Peptidil N-Glikosidaz F (PNGaz F) Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi ve Karakterizasyonu
-
2017 - 2021 Yeni Endo-β-N-asetilglukozaminidaz enzimi kullanarak üretilen ilk seçici prebiyotik kaynağı glikanlar
-
2017 - 2020 Yeni Endo-ß-N-Asetilglukozaminidaz Enzimi Kullanarak Üretilen İlk Seçici Prebiyotik Kaynağı; Glikanlar
-
2017 - 2019 Antiinflamatuar biyoaktif fenolik bileşiklerin doğal kaynaklardan absorpsiyonunda yenilikçi protein matriks teknolojilerinin geliştirilmesi ve karakterizasyonu
-
2017 - 2018 Application of EVC001 to Reduce Mucin Degradation