Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Antioksidan Biyoaktifler ile Zenginleştirilmiş Toz İçecek Üretimi
-
2022 - 2024 Otel Restoran İkram Personelinin Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları Konusunda Niteliklerini Artırma Stratejileri
-
2022 - 2023 Nar Konsantresi Temelli Düşük Kalorili Yumuşak Şeker Formülasyonlarının Geliştirilmesi
-
2019 - 2021 Kızılötesi Spektroskopisi ile Tatlı Kırmızı Biber Salçasının Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Günay E., Nazlım B. A., AYVAZ H., TEMİZKAN R., Doğan M. A.
-
2018 - 2019 Karayemiş Ağacı Yaprak ve Meyve Ekstrelerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin İncelenmesi ve Meyvenin Şerbete İşlenmesi
-
2018 - 2019 Meyveli Probiyotik İçecek Formülasyonlarının Geliştirilmesi
-
2015 - 2019 Sofralık Siyah Zeytin İşleme Sürecinde Mikotoksik Fungal Türlerin Moleküler Karakterizasyonu ve Toksin Oluşturma Potansiyelleri
-
2016 - 2017 Zeytin Yaprağı Ektraktının Niozom tekniği ile Mikroenkapsülasyonu ve Antimikrobiyal Aktivitesi
-
2015 - 2017 OLEUROPEİNDEN ZENGİN DİYETİN, ROKURONYUMLA GENEL ANESTEZİ VERİLEN TAVŞANLARDA KARACİĞER MAST HÜCRE SAYISI ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞİMŞEK T. (Yürütücü), ERBAŞ M., UYSAL PALA Ç., DOĞU T., ŞAHİN H., ALTINŞIK H. B., et al.
-
2015 - 2016 SİRKE ÜRETİM PROSESİNİN KARADUT MEYVESİNİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2016 Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ile Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra L.) Şerbetinin Raf Ömrünün Arttırılması
-
2014 - 2016 Gıdalardaki insan DNA’sı düzeyini belirleyen izlenebilir moleküler hijyen kontrol yöntemlerinin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAKALAR E. (Yürütücü), ATAŞOĞLU C., UYSAL PALA Ç., ÖZÇIRAK ERGÜN Ş., AKAR E.
-
2014 - 2015 Çevre Sorunları Araştırma ve Eğitim Laboratuvarının Temel Alt Yapısının Kurulması
-
2009 - 2011 Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması”
-
2009 - 2011 Ultraviyole Işınlarının Nar Suyu Antosiyaninleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
-
2006 - 2009 Türk Saanen Keçilerinde Süt Konjuge Linoleik Asit Miktarının Yıl Boyu Değişiminin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma