Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2015 - 2019
2015 - 2019Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2010 - 2013
2010 - 2013Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2004 - 2010
2004 - 2010Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Doğal Destinasyonlarda Rekreatif Faaliyetlere Katılan Ziyaretçilerin Çevreci Davranış ve Çevreci Satın Alma Davranışı: Kapadokya, Köprülü Kanyon ve Kazdağları Örnekleri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri
2013
2013Yüksek Lisans
Turistik destinasyonlarda taşıma kapasitesi: Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı örneği
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2008
2008Galileo Biletleme Eğitimi
Turizm
Türk Hava Yolları
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm Ve Eğlence Hizmetleri
2019 - 2023
2019 - 2023Öğretim Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm Ve Eğlence Hizmetleri
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (5)
2025
20251. Türkiye’deki Uçurtma ve Rüzgâr Sörfü, Yelken ve Kablolu Su Kayağı Yapılan Tesislerin Coğrafi Bilgi Sistemi ile Haritalandırılması
Soylu Y.
Turkish Studies (Elektronik)
, cilt.20, sa.1, ss.495-514, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Effects of Norms, Place Attachment, Environmental Concerns, and Altruism on Environment-friendly Tourism Behavior
Yıldırım H. M., Soylu Y., Atay L.
Journal Of Tourism, Sustainability, Well-being , cilt.12, sa.3, ss.257-278, 2024 (Scopus)
2023
20233. Environmentally Friendly Behaviors of Recreationists and Natural Area Tourists: A Comparative Perspective
Tosun C., Soylu Y., Atay L., Timothy D. J.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.13, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20234. Slow City and Tourism Coexistence
SOYLU Y., Bahtiyar Karadeniz C., Genc K.
JOURNAL OF GEOGRAPHY-COGRAFYA DERGISI
, sa.47, ss.123-134, 2023 (ESCI)
2022
20225. ŞARAP TURİZMİ DESTİNASYONLARINDAKİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE YÖNELİK TRIPADVISOR YORUMLARININ İÇERİK ANALİZİ
SOYLU Y.
SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ e-DERGİSİ , cilt.2, sa.1, ss.81-106, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
20206. Muhafazakârlık ve Kültürel Açıklığın Helal Turizmde Kariyer Yapma İsteği Üzerine Etkisi
Soylu Y., Atay L.
International Social Sciences Studies Journal
, cilt.6, sa.56, ss.634-643, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20197. Çevre Endişesi, Çevresel Fedakârlık, Normlar ve Yer Tutumunun Çevre Dostu Davranışa Etkisi: Kapadokya/Göreme Milli Parkı Örneği
Atay L., Soylu Y., Gökdemir S.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.16, sa.3, ss.398-417, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
20178. İstanbul/Beyoğlu-Taksim bölgesindeki 4-5 yıldızlı otel mutfak personelinin çelişki duygulu cinsiyetçilik düzeyleri ile kadın çalışanlara yönelik tutumları ilişkisinin incelenmesi
Diker O., Taşpınar O., Soylu Y.
Journal of Life Economics
, cilt.4, sa.4, ss.125-142, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20179. Otel İşletmelerinde Uygulanan İçsel Pazarlama Faaliyetlerinin Çalışanların Duygusal Bağlılık Tutumlarına Etkisi: Çanakkale Örneği
Atay L., Soylu Y., Yıldırım H. M.
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.10, sa.49, ss.531-541, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201710. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Tüketim Duyguları, Müşteri Memnuniyeti ve Yeniden Satın Alma Davranışı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Temeloğlu E., Taşpınar O., Soylu Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.2, ss.253-264, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201711. Turizm Sektöründe Deneyimlenen ve Anımsayan Benlik Kavramının Rolü: Bozcaada’yı Ziyaret Eden Turistler İle Nitel Bir Araştırma
DÖNMEZ POLAT D., SOYLU Y.
Akademik Bakış Dergisi , cilt.1, sa.59, ss.247-263, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201612. Turistik Destinasyonlarda Taşıma Kapasitesi: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği
Soylu Y., Özkök F.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.19, sa.36, ss.565-581, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. METAPHORICAL PERCEPTIONS OF TOURIST GUIDANCE DEPARTMENT STUDENTS TOWARDS THE CONCEPT OF "RECREATION"
ÖZKAN Ç., SOYLU Y.
CONTEMPORARY TOURISM CHALLENGES - PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE, Sofya, Bulgaristan, 12 Mayıs 2022, ss.176-184, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. Kazdağı’na Gelen Ziyaretçilerin Çevre Dostu Davranış ve Çevresel Turizm Davranışları
Soylu Y., Atay L., Yıldırım H. M.
: Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.568-577, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Turizmde Tüketici Hakları
Soylu Y.
Turizmde İnsan Hakları, Kürşat Başkan, Editör, Paradigma Akademi Yayınevi, Çanakkale, ss.273-301, 2023
2023
20232. DOĞAL DENEYİMLER: DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ, KAMP VE YABAN HAYATI GÖZLEMİ
SOYLU Y.
DENEYIMSEL TURIZMDE YENILIKÇI UYGULAMALAR, , Editör, Eğitim Yayınevi, ss.105-116, 2023
2022
20223. Spor Turizm ve Sürdürülebilirlik
SOYLU Y.
Sürdürülebilirlik Ekseninde Alternatif Turizm, Genç Koray, Editör, Detay Yayınları, ss.129-150, 2022
2021
20214. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Aydınlatma
Soylu Y.
Yiyecek İşletmelerinde Atmosfer, Erdem Temeloğlu,Defne Akdeniz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-119, 2021
2021
20215. Destinasyonlarda Tüketici Davranışları
Yıldırım H. M., Soylu Y.
Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, Mehmet Oğuzhan İlban, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.191-215, 2021
2020
20206. TOURSERVQUAL (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
Soylu Y.
Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçek ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu,Oğuz Diker,Erdem Temellioğlu,Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.275-287, 2020
2017
20177. Chapter V: Gastronomy and Cultural Heritage
Taşpınar O., Soylu Y.
New Approaches in Gastronomy, Oğuz Diker,Serdar Sünnetçioğlu, Editör, Gece Kitaplığı, İstanbul, ss.129-155, 2017
Ansiklopedide Bölümler
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2021
Temmuz 2021Yönetim Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi