Dr. Öğr. Üyesi ESMA ESER


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Metrikler

Yayın

23

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

4

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2020

2019 - 2020

Post Doktora

Purdue University, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri

2012 - 2018

2012 - 2018

Doktora

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

YÜZEY PLAZMON REZONANS TEKNİĞİ İLE PATOJEN BAKTERİLERİN GIDALARDA TESPİTİ

Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

2012

2012

Yüksek Lisans

UZAK İNFRARED (FIR) IŞINLARININ İŞLENMEMİŞ İÇ YER FISTIĞININ FİZİKSEL KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNE ETKİSİ

Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2018

2009 - 2018

Araştırma Görevlisi

Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Biyosensörler ve Hızlı Biyotespit

Mikroskobik Teknikler

Lisans

Lisans

Gıda İşlemede Biyosensörler

Proses Kontrol

Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II

Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri I

Termodinamik

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (4)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF LAURUS NOBILIS ESSENTIAL OIL ON ESCHERICHIA COLI ATCC 25922

Erbaşcivan D., ESER E., EKİZ H. İ.

2nd Cilicia International Symposium on Engineering and Technology, Mersin, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

2. Tavuk Göğüs Etindeki Escherichia coli ATCC 25922 Populasyonu Üzerine Defne Uçucu Yağın Etkisi

Erbaşcivan D., ESER E., EKİZ H. İ.

5. ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. Determination of Antimicrobial Activities of Some Essential Oils

Karabulut M., ESER E., EKİZ H. İ., ALTAN METE A.

3rd Central Anatolia Region First Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, ss.325, (Özet Bildiri)

2017

2017

4. BAZI UÇUCU YAĞLARIN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİNBELİRLENMESİ

Karabulut M., ESER E., EKİZ H. İ., ALTAN METE A.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, cilt.27, ss.325, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Antibody fragmentation technique for salmonella detection by SPR based biosensor

ESER E., EKİZ H. İ.

European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, ss.21, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Antimicrobial activity of essential oils of Laurus nobilis, Rosmarinus officinalis, and Myrtus communis on common foodborne pathogens

GÖKŞEN G., ESER E., EKİZ H. İ.

European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, ss.27, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. Synthesis and Characterization of HierarchicalFlower-Like ZnO Particles as Effective Adsorbent andAntibacterial Agent

Karagöz M., Mersin G., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.

Conference on Chemistry and Chemical Engineering (ICCCE 2017), 14 - 16 Ağustos 2017, ss.47, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Optimization with Response Surface Methodology of Green Synthesis Conditions of SilverNanoparticles as an Antibacterial Agent

Arslantürk S., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

10. Pasting gel texture and drying properties of starch molasses combinations

GÖKŞEN G., EKİZ H. İ., ESER E.

15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 26 - 29 Nisan 2016

2015

2015

11. Rapid Detection of Foodborne Pathogens by Surface Plasmon Resonance Biosensors

ESER E., OKAN ÖNER E., ÇELİK H., SELİM S., DANA A., EKİZ H. İ.

2015 6th International Conference on Nanotechnology andBiosensors (ICNB 2015), 15 - 16 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2016

Mayıs 2016

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Aralık 2015

Aralık 2015

Excellent Oral Presentation Award

American Society for Research (ASR)

Mayıs 2013

Mayıs 2013

4. Gıda Güvenliği Kongresi Poster İkinciliğiSürdürülebilir Kalkınma

Gıda Güvenliği Derneği

Eylül 2009

Eylül 2009

Mersin Üniversitesi ARGE Proje Yarışması

Mersin Üniversitesi ARGE Proje Yarışması



Burslar

2020 - 2021

2020 - 2021

2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

TÜBİTAK

2015 - 2017

2015 - 2017

2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 8

h-indeksi (SCOPUS): 2