Eğitim Bilgileri
2019 - 2020
2019 - 2020Post Doktora
Purdue University, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri
2012 - 2018
2012 - 2018Doktora
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2009 - 2012
2009 - 2012Yüksek Lisans
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
YÜZEY PLAZMON REZONANS TEKNİĞİ İLE PATOJEN BAKTERİLERİN GIDALARDA TESPİTİ
Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
2012
2012Yüksek Lisans
UZAK İNFRARED (FIR) IŞINLARININ İŞLENMEMİŞ İÇ YER FISTIĞININ FİZİKSEL KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNE ETKİSİ
Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2018
2009 - 2018Araştırma Görevlisi
Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (4)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (3)
2024
20241. Salmonella Detection in Food Using a HEK-hTLR5 Reporter Cell-Based Sensor
Eser E., Felton V. A., Drolia R., Bhunia A. K.
BIOSENSORS , cilt.14, sa.9, ss.1-20, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20242. Utilizing fab fragment-conjugated surface plasmon resonance-based biosensor for detection of Salmonella Enteritidis
ESER E., Ekiz O. Ö., Ekiz H. İ.
Journal of Molecular Recognition
, cilt.37, sa.3, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20233. E. coli O157:H7 Detection Using Surface Plasmon Resonance Based Biosensor
ESER E., EKİZ O. Ö., EKİZ H. İ.
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry , 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20224. Piyasadan Temin Edilen Defne Uçucu Yağlarının Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
GÖKŞEN G., ESER E., EKİZ H. İ.
Çukurova Tarım ve Gıda bilimleri dergisi (Online) , cilt.37, sa.1, 2022 (Hakemli Dergi)
2019
20195. GREEN SYNTHESIS OF SILVER NANOPARTICLES AS AN ANTIBACTERIAL AGENT: OPTIMIZATION OF SYNTHESIS CONDITIONS WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
Arslantürk S., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.
Eskişehir Technical University Journal of Science and and Technology A- Applied Sciences and Engineering , 2019 (Hakemli Dergi)
2018
20186. EFFECT OF FAR INFRARED PRE-PROCESSING ON MICROBIOLOGICAL, PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF PEANUTS
ESER E., EKİZ H. İ.
Carpathian Journal of Food Science Technology
, cilt.10, sa.1, ss.35-44, 2018 (ESCI)
2017
20177. Synthesis and Characterization of Hierarchical Flower-Like ZnO Particles as Effective Adsorbent and Antibacterial Agent
Karagöz M., Mersin G., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.
International Journal of Chemical Engineering and Applications , cilt.8, sa.5, ss.311-318, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Surface temperature a critical parameter to control peanut quality during far infrared pretreatment process
ESER E., Ekiz H.
International Food Research Journal
, cilt.23, sa.5, ss.2130-2137, 2016 (Scopus)
2016
20169. EVALUATION OF DIFFERENT DETACHMENT METHODS FOR THE BACTERIAL RECOVERY FROM PARSLEY SURFACE
BOBUŞ ALKAYA G., ESER E., EKİZ H. İ.
Journal of Food, Agriculture and Environment , 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201510. Rapid Detection of Foodborne Pathogens by Surface Plasmon Resonance Biosensors
ESER E., Okan Öner E., Çelik H., Selim S., DANA A., EKİZ H. İ.
International Journal of Bioscience, Biochemistry and Bioinformatics , cilt.5, sa.6, ss.329-335, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF LAURUS NOBILIS ESSENTIAL OIL ON ESCHERICHIA COLI ATCC 25922
Erbaşcivan D., ESER E., EKİZ H. İ.
2nd Cilicia International Symposium on Engineering and Technology, Mersin, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Tavuk Göğüs Etindeki Escherichia coli ATCC 25922 Populasyonu Üzerine Defne Uçucu Yağın Etkisi
Erbaşcivan D., ESER E., EKİZ H. İ.
5. ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
20173. Determination of Antimicrobial Activities of Some Essential Oils
Karabulut M., ESER E., EKİZ H. İ., ALTAN METE A.
3rd Central Anatolia Region First Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, ss.325, (Özet Bildiri)
2017
20174. BAZI UÇUCU YAĞLARIN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİNBELİRLENMESİ
Karabulut M., ESER E., EKİZ H. İ., ALTAN METE A.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, cilt.27, ss.325, (Özet Bildiri)
2017
20175. Antibody fragmentation technique for salmonella detection by SPR based biosensor
ESER E., EKİZ H. İ.
European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, ss.21, (Özet Bildiri)
2017
20176. Antimicrobial activity of essential oils of Laurus nobilis, Rosmarinus officinalis, and Myrtus communis on common foodborne pathogens
GÖKŞEN G., ESER E., EKİZ H. İ.
European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, ss.27, (Özet Bildiri)
2017
20177. Synthesis and Characterization of HierarchicalFlower-Like ZnO Particles as Effective Adsorbent andAntibacterial Agent
Karagöz M., Mersin G., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.
Conference on Chemistry and Chemical Engineering (ICCCE 2017), 14 - 16 Ağustos 2017, ss.47, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Optimization with Response Surface Methodology of Green Synthesis Conditions of SilverNanoparticles as an Antibacterial Agent
Arslantürk S., UZUNOĞLU D., ESER E., EKİZ H. İ., ÖZER A.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
20169. Farklı Yaprak Yapısına Sahip Maydanozların Yüzey Alanının Tespit Edilmesi
ESER E., BOBUŞ ALKAYA G., EKİZ H. İ.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 5 - 07 Ekim 2016
2016
201610. Pasting gel texture and drying properties of starch molasses combinations
GÖKŞEN G., EKİZ H. İ., ESER E.
15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 26 - 29 Nisan 2016
2015
201511. Rapid Detection of Foodborne Pathogens by Surface Plasmon Resonance Biosensors
ESER E., OKAN ÖNER E., ÇELİK H., SELİM S., DANA A., EKİZ H. İ.
2015 6th International Conference on Nanotechnology andBiosensors (ICNB 2015), 15 - 16 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201512. Yer Fıstığının Mikrobiyal Yükünün Farklı Homojenizasyon Yöntemleri ile Belirlenmesi
ESER E., EKİZ H. İ.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 Mayıs 2015
2015
201513. Mersin İlinde Satışa Sunulan Maydanozların Petroselinum crispum Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
BOBUŞ ALKAYA G., ESER E., EKİZ H. İ.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 Mayıs 2015
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026Kompleks Gıda Matrislerinde Salmonella Typhimurium'un Hızlı Tespiti için Manyetik Ayırma Tekniği ile Kombine Elektrokimyasal Yöntemlerde Perde Baskılı Elektrotlar (SPE) ve Kuvartz Ayar Çatalı (QTF) Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Eser E. (Yürütücü), Sezgintürk M. K.
2023 - 2025
2023 - 2025Gıdalarda Patojen Mikroorganizmaların Elektrokimyasal Olarak Tespiti Için Zeolitik Imidazolat Kafes Yapıları Ile Işlevselleştirilmiş Nanolif Temelli Biyosensörlerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Altan Mete A.(Yürütücü), Eser E., Turunç E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2016
Mayıs 2016JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Eylül 2009
Eylül 2009Mersin Üniversitesi ARGE Proje Yarışması
Mersin Üniversitesi ARGE Proje Yarışması
Burslar
2020 - 2021
2020 - 20212219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
TÜBİTAK
2015 - 2017
2015 - 2017
