Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Güvenli Turizm Sertifikası’nın Yerli Turistlerin Risk Algılarının Seyahat Davranışlarına Etkisi
International Journal Of Tourism And Destination Studies (IJOTADS)
, cilt.1, sa.1, ss.40-57, 2022 (Hakemli Dergi)


TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI SEÇİM SÜRECİ VE KARİYER GÜNLERİ
TURK DUNYASI ARASTIRMALARI
, cilt.127, sa.250, ss.103-120, 2021 (Hakemli Dergi)
Ayvacık Deve Güreşleri Festivaline Katılan Ziyaretçilerin Profili ve Memnuniyet Düzeyleri
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.1356-1368, 2020 (Hakemli Dergi)
Troya Müzesi Elektronik Ziyaretçi Yorumlarının Hizmet Özellikleri, Memnuniyet Ve Tavsiye Açısından İncelenmesi
Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.4, sa.1, ss.43-56, 2020 (Hakemli Dergi)
Kültürel Varlıkları Ziyaret Edenlerin Motivasyon Ve Deneyimleri: Nemrut Örneği
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.13, sa.69, ss.1238-1249, 2020 (Hakemli Dergi)
Müze Tanıtım Faaliyetleri ve Ziyaretçi Deneyiminin Değerlendirilmesi: Troya Müzesi Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.4, ss.3156-3173, 2019 (Hakemli Dergi)
Turist Rehberlerinin Sorunları Üzerine Nitel Bir Araştırma: Çanakkale Örneği
journal of travel and tourism research
, cilt.14, sa.2019, ss.94-117, 2019 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Çalışanlarının Duygusal Emek Düzeylerinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi
Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.180-192, 2019 (Hakemli Dergi)
OTEL İŞLETMELERİNDE YİYECEK İÇECEK ÇALIŞANLARININ DUYGUSAL EMEK DÜZEYLERİNİN DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
EUROASIA JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES
, cilt.6, sa.7, ss.45-59, 2019 (Hakemli Dergi)
Kaz Dağları’nın Turizmdeki Ekonomik Değerinin Seyahat Maliyet Yöntemiyle Belirlenmesi
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)
, cilt.18, sa.69, ss.412-424, 2019 (Hakemli Dergi)

Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama veÇevre Sertifikalarının Değerlendirilmesi
Aksaray Üniversitesi İİBF dergisi
, cilt.9, sa.4, ss.113-126, 2017 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamalarının Rekabet Avantajına ve İşletme Performansına Etkisi
Sosyal ve Beşeri Araştırmalar Dergisi
, cilt.17, sa.38, ss.176-203, 2016 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Açısından Sakin Şehir Değerlendirmesi Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.143-161, 2014 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkin Sürdürülebilir Yerel Kalkinma Açisindan Sakin Şehir Değerlendirmesi Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Dergisi
, cilt.1, ss.143-161, 2014 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Sürdürülebilir yerel Kalkınma Açısından Sakin Şehir Değerlendirmesi
EkoGastronomi
, cilt.1, sa.1, ss.151-169, 2014 (Hakemli Dergi)
The Role of Cittaslow in Destination Branding the Case of Seferihisar
Current Issues of Tourism Research
, cilt.4, sa.1, ss.5-11, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Turistlerin Termal Turizm İşletmelerine Yönelik Hizmet Beklentilerinin ve Algılarının Belirlenmesi
19. Ulusal Turizm Kongresi, AFYON, Türkiye, 17 Ekim 2019, ss.592-605
Turist Rehberlerinin Sorunları Üzerine Nitel Bir Araştırma: Çanakkale Örneği
II. Ulusal Turizm Rehberliği Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2019, ss.37
Turizmde Sosyal Girişimcilik Örneği Olarak Tatuta Projesi: Bir Örnek Olay İncelemesi
7th International Conference on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.146-155
Müşteri Memnuniyetinde Altruistik Davranış: Down Kafeler Örneği
7th International Conference On Business Administration Proceedings Book, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, cilt.1, ss.324-335
Eco Leballing at Restaı urants Case of Green Generation Restaurants Programme
6th International Conference on Cahnges in Social and Busines Environment CISABE’xx2016, Panevezhys, Litvanya, 28 - 29 Nisan 2016, ss.51-58
Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Açısından Yerel Halkın Sakin Şehir Değerlendirmesi: Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.32
Kitaplar
Destinasyon Rekabetçiliği
Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban Mehmet Oğuzhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.231-250, 2021
Residents’ perception of overtourism, tourism impacts and economic dependence in Gökceada Island
Overtourism, Technology Solutions and Decimated Destinations, Hassan Azizul, Sharma Anukrati, Editör, Springer, ss.101-116, 2021
Evaluation of Gallipoli Historical Site in the Scope of International Battlefield Tourism
Academic Studies in Social, Human and Administrative Sciences, BABACAN Hasan, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.313-331, 2020
Otel İşletmelerinde Gelir Yönetimi Uygulamalarının Değerlendirilmesi
Güncel Turizm Araştırmaları, SARIOĞLAN Mehmet, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.105-123, 2020
Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar
DETAY, Ankara, 2018
Rekreasyon İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar
Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, Atay Lütfi, Korkmaz Halil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.165-190, 2018
TURİST REHBERLERİNİN TÜKENMİŞLİK BOYUTLARININ İNCELENMESİ ÇANAKKALE REHBERLER ODASI ÖRNEĞİ
Turizm Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.535-549, 2018
Eko Ekonomide Yeşil Pazarlama
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla “Yeşeren Turizm”, Prof. Dr. Ferah Özkök, Dr. Öğr. Üyesi Hacı Mehmet Yıldırım, Doç. Dr. Okan Mercan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.201-234, 2018
EKO EKONOMİDE YEŞİL PAZARLAMA
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK,Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Yayınları, İstanbul, ss.201-227, 2018
Doğanın Değeri Ölçülebilir mi? Doğanın Turizm Açısından Değerini Belirlemede Farklı Yöntemler
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, ÖZKÖK Ferah, YILDIRIM Hacı Mehmet, MERCAN Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.235-273, 2018
DOĞANIN DEĞERİ ÖLÇÜLEBİLİR Mİ? DOĞANIN TURİZM AÇISINDAN DEĞERİNİ BELİRLEMEDE FARKLI YÖNTEMLER
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah Özkök, Hacı Mehmet Yıldırım, Şefik Okan Mercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.235-274, 2018
Turist Rehberlerinin Tükenmişlik Boyutlarının İncelenmesi: Çanakkale Rehberler Odası Örneği
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Hacıoğlu Necdet, Avcıkurt Cevdet, Kılıç Arzu, Ulusoy Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.535-549, 2018
Turizm Rehberliği Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Uygulamalarına Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Örneği
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-189, 2018
Eko Ekonomide Yeşil Pazarlama
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, ÖZKÖK Ferah, YILDIRIM Hacı Mehmet, MERCAN Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.201-233, 2018
Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama ve Rekabet Avantajı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2017
Social Responsibility Practices in Gastronomy
New Approaches In Gastronomy, Oğuz Diker, Serdar Sünnetçioğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.85-129, 2017
The Effect of Information Technologies on OrganizationalForms: A Study on Travel Agencies
Developments In Social Sciences, Recep Efe, Rositsa Penkova, Jan A. Wendt, Kuat T. SAPAROV, Jaras G. BERDENOV, Editör, St. Kliment Ohridski Universty Press, Sofya, ss.569-581, 2017
Elektronik Pazarlama
Meslek Yüksek Okulları İçin Pazarlama, Bozkurt, Mesut, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.199-218, 2014
Ansiklopedide Bölümler
Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayıncılık, ss.127-252, 2019