Çeyreklik Dilimlerdeki Makale Sayıları
Q1
Q2
Q3
Eğitim Bilgileri
2015 - 2023
2015 - 2023Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Araştırma Alanları
Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi
Gıda Mühendisliği
Gıda Biyoteknolojisi
Yaşam Bilimleri
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik
2020 - 2023
2020 - 2023Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik
Akademi Dışı Deneyim
2011 - 2014
2011 - 2014Gıda Mühendisi
Ekozey Ekolojik ve Organik Tarım Gıda Sanayi A.Ş.
2010 - 2011
2010 - 2011Gıda Mühendisi
Teksüt Süt Mamulleri San. Tic. A.Ş.
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Effects of heat treatment, plant coagulant, and starter culture on sensory characteristics and volatile compounds of goat cheese
Uzkuç H., Karagül Yüceer Y.
International Dairy Journal
, cilt.140, 2023 (SCI-Expanded)
2021
2021Determining Total Protein and Bioactive Protein Concentrations in Bovine Colostrum
Arslan A., Duman H., Kaplan M., Uzkuç H., Bayraktar A., Ertürk M., et al.
Journal of Visualized Experiments
, cilt.2021, sa.178, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Stabilisation of lavender essential oil extracted by microwave-assisted hydrodistillation: Characteristics of starch and soy protein-based microemulsions
ÇELEBİ UZKUÇ N. M., UZKUÇ H., Berber M. M., TARHAN KUZU K., ÖZMEN TOĞAY S., İşleten Hoşoğlu M., et al.
Industrial Crops and Products
, cilt.172, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023CYNARA CARDUNCULUS PROTEAZI KULLANILARAK ÜRETİLEN KEÇİ PEYNİRİNİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİ VE UÇUCU BİLEŞEN PROFİLİ
Uzkuç H., Çelebi Uzkuç N. M., Yüceer Y.
GIDA
, cilt.48, sa.4, ss.683-697, 2023 (Hakemli Dergi)
2018
2018LİPAZ ENZİMİ VE DESTEK KÜLTÜR KULLANIMININKEÇİ PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASI ÜZERİNE ETKİLERİ
Uzkuç H., Güneşer O., Yüceer Y.
GIDA
, cilt.43, sa.2, ss.250-263, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024Effects of production parameters on in vitro ACE inhibitor activity of goat cheese
Uzkuç H., Yüceer Y.
5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024, ss.1
2024
2024Fortification of fermented dairy products with lactoferrin
Uzkuç H.
5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024
2019
2019Antimicrobial properties of microwave-assisted extracts of raw bay leaf essential oils and micro/nanoemulsions thereof: Application to fresh orange juice
Berber M. M., ÇELEBİ UZKUÇ N. M., Uzkuç H., Özmen Toğay S., İŞLETEN HOŞOĞLU M., TARHAN K., et al.
International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.503-505
2019
2019Antioxidant capacity of lavender essential oils and micro/nanoemulsions thereof: Application to fresh orange juice
Uzkuç H., ÇELEBİ UZKUÇ N. M., Berber M. M., TARHAN K., İŞLETEN HOŞOĞLU M., KIRCA TOKLUCU A., et al.
International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.506-507
2019
2019Bitkisel kaynaklı (yabani enginar, Cynara cardunculus L.) rennet kullanılarak üretilen keçi peynirinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
Uzkuç H., ÇELEBİ UZKUÇ N. M., YÜCEER Y.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.139-140
2017
2017Plant-sourced proteases used in cheese making. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Uzkuç H., Yüceer Y.
ICAFOF, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1140
2016
2016Karadut Suyu Uçucu Bileşenleri Üzerine Isıl İşlemin Etkisi
Uzkuç H., Marangoz İ., Yüceer Y., Kırca Toklucu A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.103
2016
2016Kinetics of Anthocyanin Degradation and Polymeric Color Formation in Black Mulberry Morus nigra Juice During Heating
Marangoz İ., Uzkuç H., Kırca Toklucu A., Yüceer Y.
International Conference:10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.217
2014
2014Effects of Using Lipase and Culture on Goat Cheese
Uzkuç H., Güneşer O., Yüceer Y.
Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 14 Eylül 2014, ss.168
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026Laktoferrince Zenginleştirilmiş A2 İnek Sütünden Fonksiyonel Yoğurt Üretimi: Antimikrobiyal, Antioksidan ve Prebiyotik Aktivitelerin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti)
Uzkuç H. (Yürütücü), Yüceer Y., Karav S., Kayılı H. M.
2024 - 2025
2024 - 2025Keçi sütünden üretilen kefir, yoğurt ve peynirin in vitro antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Uzkuç H. (Yürütücü), Çelebi Uzkuç N. M., Yüceer Y.
2021 - 2023
2021 - 2023Keçi peyniri üretiminde bitkisel pıhtılaştırıcı ve starter kültür kullanımının biyoaktif peptitlerin in vitro biyoyararlılığı üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YÜCEER Y. (Yürütücü), UZKUÇ H.
2020 - 2021
2020 - 2021Bitkisel pıhtılaştırıcı kullanılarak üretilen keçi peynirinin bazı biyokimyasal duyusal özellikleri ve uçucu bileşenlerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YÜCEER Y. (Yürütücü), ÇELEBİ UZKUÇ N. M., Uzkuç H., UZKUÇ H.
2017 - 2019
2017 - 2019Nano/Mikroemülsiyonla Stabilize Edilmiş Esansiyel Yağların Aromatik, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi: Portakal Suyu Uygulaması
TÜBİTAK Projesi
Yüceer Y. (Yürütücü)
Öğrenci Projeleri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı aronya çeşitleri kullanılarak üretilen meyveli kefirlerin duyusal özellikleri ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
Ar-Ge Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı inek ırkı sütlerinden peynir üretiminde açığa çıkan peyniraltı sularının antimikrobiyal, antioksidan ve prebiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Ar-Ge Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Türkiye
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı ırk inek sütlerinden elde edilen MFGM’lerin glikan kantifikasyonu ve karakterizasyonu
Ar-Ge Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Türkiye
Burslar
2024 - 2025
2024 - 2025Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) Uluslararası Araştırma Bursu
YÖK
2022 - 2022
2022 - 2022Short Term Scientific Mission (STSM) - COST Action: CA20128
Diğer Uluslararası Organizasyonlar
2018 - 2020
2018 - 2020