Arş. Gör. Dr. HASAN UZKUÇ


Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Biyoteknoloji


Araştırma Alanları: Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Biyoteknolojisi, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

E-posta: hasan.uzkuc@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 22307
Web: https://avesis.comu.edu.tr/hasan.uzkuc
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Oda 050, Merkez 17020 Çanakkale

Metrikler

Yayın

14

Atıf (WoS)

16

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

18

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

32

H-İndeks(Scholar)

4

Proje

5

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Çeyreklik Dilimlerdeki Makale Sayıları

Q1

Q2

Q3

Eğitim Bilgileri

2015 - 2023

2015 - 2023

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi

Gıda Mühendisliği

Gıda Biyoteknolojisi

Yaşam Bilimleri

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik

2020 - 2023

2020 - 2023

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2014

2011 - 2014

Gıda Mühendisi

Ekozey Ekolojik ve Organik Tarım Gıda Sanayi A.Ş.

2010 - 2011

2010 - 2011

Gıda Mühendisi

Teksüt Süt Mamulleri San. Tic. A.Ş.

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2024

2024

Effects of production parameters on in vitro ACE inhibitor activity of goat cheese

Uzkuç H., Yüceer Y.

5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024, ss.1

2024

2024

Fortification of fermented dairy products with lactoferrin

Uzkuç H.

5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024

2016

2016

Karadut Suyu Uçucu Bileşenleri Üzerine Isıl İşlemin Etkisi

Uzkuç H., Marangoz İ., Yüceer Y., Kırca Toklucu A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.103

2016

2016

Kinetics of Anthocyanin Degradation and Polymeric Color Formation in Black Mulberry Morus nigra Juice During Heating

Marangoz İ., Uzkuç H., Kırca Toklucu A., Yüceer Y.

International Conference:10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.217

2014

2014

Effects of Using Lipase and Culture on Goat Cheese

Uzkuç H., Güneşer O., Yüceer Y.

Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 14 Eylül 2014, ss.168

Öğrenci Projeleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Farklı aronya çeşitleri kullanılarak üretilen meyveli kefirlerin duyusal özellikleri ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi

Ar-Ge Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Farklı inek ırkı sütlerinden peynir üretiminde açığa çıkan peyniraltı sularının antimikrobiyal, antioksidan ve prebiyotik özelliklerinin belirlenmesi

Ar-Ge Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Türkiye

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Farklı ırk inek sütlerinden elde edilen MFGM’lerin glikan kantifikasyonu ve karakterizasyonu

Ar-Ge Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Türkiye


Burslar

2024 - 2025

2024 - 2025

Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) Uluslararası Araştırma Bursu

YÖK

2022 - 2022

2022 - 2022

Short Term Scientific Mission (STSM) - COST Action: CA20128

Diğer Uluslararası Organizasyonlar

2018 - 2020

2018 - 2020

100/2000 Doktora Bursu

YÖK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 18

h-indeksi (SCOPUS): 3