Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA AY


Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life), Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Genetik Ve Kalıtım


Avesis Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik Bozuklukların Moleküler Biyolojisi, Genetik Mühendisliği, Temel Bilimler

E-posta: may@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 16003
Web: https://avesis.comu.edu.tr/may
Ofis: Zemin Kat 17 nolu oda
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü

Metrikler

Yayın

41

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

11

Atıf (WoS)

94

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

107

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

50

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (Sobiad)

4

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

13

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2001 - 2008

2001 - 2008

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Moleküler Biyoloji Ve Genetik Anabiilmdalı, Türkiye

1998 - 2001

1998 - 2001

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilimdalı, Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2008

2008

Doktora

Venöz Tromboli Hastalarında Faktör VIII Gen Bölgesinin Moleküler Analizi

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Moleküler Biyoloji Ve Genetik Anabilimdalı

2001

2001

Yüksek Lisans

Akut Miyokard Enfarktüs Geçiren Kişilerde Apolipoprotein E Polimorfizmi ile Chlamydia pneumoniae Taşıyıcılığı Arasındaki Korelasyonun Belirlenmesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilimdalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Yaşam Bilimleri

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Genetik Bozuklukların Moleküler Biyolojisi

Genetik Mühendisliği

Temel Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2013 - 2017

2013 - 2017

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilimdalı

2008 - 2013

2008 - 2013

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji

2001 - 2008

2001 - 2008

Araştırma Görevlisi

İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü

1999 - 2001

1999 - 2001

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji

Makaleler

Tümü (20)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (11)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

2. Tek sağlık yönüyle enterokoklar: Dost mu? Düşman mı?

ÖZMEN TOĞAY S., ÇARDAK M., AY M., BAĞCI U.

I. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. Investigation of Heavy Metal Resistance in Enterococcal Strains from Raw and Processed Seafood

ÇARDAK M., AY M., ÖZMEN TOĞAY S.

5th İnternational Vet-İstanbul Group Congress 8th İnternational Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine, 23 - 27 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Prevalence and Antibiotic Resistance and Virulence Characteristics of Enterocci in Raw and Processed Seafood Products

ÇARDAK M., AY M., Özmen Togay S., Aydın E., EROL TINAZTEPE Ö.

10th Balkan Congress of Microbiology, Sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, cilt.1, ss.320-302, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. Real Time PCR Kit for Detection of Potential Food Allergen and GMO Soy Bean in Foods

AY M., ÖZMEN TOĞAY S., EROL Ö., ÇARDAK M.

5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

10. DNA BARCODING IN PROCESSED SEAFOOD

ÇARDAK M., AY M., ÖZMEN TOĞAY S., EROL Ö., ORMANCI H. B.

5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. İşlenmiş Su Ürünlerine DNA Barkod Etiketi

ÇARDAK M., AY M., Özmen Togay S., EROL TINAZTEPE Ö., ORMANCI H. B.

V. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2017, ss.10-11, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

12. Investigation of Enterocin Encoding enta and entb Genes in Enterococci Strains Isolated from Some Traditional Turkish Cheeses

AY M., EROL Ö., ÖZMEN TOĞAY S., AKSU F.

The 3rd International Symposium on "Traditional Food from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015 - 04 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

14. The Prevelance of Hypertension and Coronary Heart Disease Among Elderley People with Mediterranean Type Nutritional Habits.

EROL Ö., HIZ M. M., AY M.

International 2 Halal and Healty Food Congress, Konya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

15. Evaluating Dietary Pattern in Çanakkale and Investigation The Compliance with Mediterranean Diet.

HIZ M. M., EROL Ö., AY M.

International 2 Halal and Healty Food Congress, Konya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

16. Effects of Olive Oil Phenolics on H2O2-Induced Mitochondrial and Nuclear DNA Damage in Human Lymphocytes.

EROL Ö., AY M., ÖZMEN TOĞAY S.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

17. Investigation of Bacteriocin Encoding Genes in Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis Isolated from Traditional Turkish Suasages.

ÖZMEN TOĞAY S., AY M., EROL Ö.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

18. Species Specific polymerase Cahin Reaction (PCR) Kit For dentification of Pig Meat.

ÖZMEN TOĞAY S., AY M., EROL Ö.

II. International Food R&D Brookerage Event., İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

19. Kids Also Like This Cheese.

EROL Ö., ÖZMEN TOĞAY S., AY M.

II. International Food R&D Brookerage Event., İzmir, Türkiye, 03 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Vibrio Türlerinin Çanakkale Boğazı’ndaki Sayı ve Dağılımlarının Belirlenmesi

Künili I. E., Dinç S. Ö., Ay M., Çakir F., Gezen O.

SU ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.5-23, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2020 - 2021

2020 - 2021

Ağır Metal Biyoremediasyon Kapasitesi Tespit Edilen Bazı Bakterilerin Moleküler Tiplendirmesi.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

AY M. (Yürütücü), HACIOĞLU DOĞRU N., ÖZTÜRK F., KAYA S.

2011 - 2015

2011 - 2015

DNA Hasarı ve DNA Onarımının Yaşa Bağlı Katarakt Gelişimindeki Rolünün Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

EROL TINAZTEPE Ö. (Yürütücü), AY M., HIZ M. M.

2011 - 2015

2011 - 2015

Yaşa Bağlı Katarakt ile DNA Onarım Genindeki Tek Nükleotid Polimorfizmleri Arasındaki İlişkinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

EROL TINAZTEPE Ö. (Yürütücü), AY M.

2011 - 2015

2011 - 2015

Yaşa Bağlı Macula Dejenerasyonu ile APE1 Polimorfizmleri Arasındaki İlişkinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AY M. (Yürütücü), EROL TINAZTEPE Ö.

2011 - 2014

2011 - 2014

VENÖZ TROMBOZ HASTALARINDA FAKTÖR VIII GENİ 3’ UTR BÖLGESİNİN MOLEKÜLER ANALİZİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AY M. (Yürütücü), EROL DAYI Ö.

2006 - 2009

2006 - 2009

Venöz Tromboz Hastalarında Faktör VIII Geninin Moleküler Analizi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ERDEM G. (Yürütücü), AY M.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 107

h-indeksi (SCOPUS): 4