-
2025 - 2026 Bazı Sebze Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktların Balık Yağı Oksidatif Kararlılığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2026 Bazı Kabuklu Deniz Canlıları Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktların Balık Yağı Oksidatif Kararlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2026 Sızma Zeytinyağında Riviera ve Pirina Yağı Tağşişinin Belirlenmesinde Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Ayvaz H. (Yürütücü), Doğan M. A., Aydın U., Öğütcü M.
-
2025 - 2026 Zeytinyağında Hızlı ve Çevreci Kalite Kontrol: NIR ve MIR Spektroskopisinin Uygulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Öğütcü M., Doğan M. A., Ayvaz H. (Yürütücü)
-
2025 - 2026 El Tipi Yakın Kızılötesi Spektroskopisi ve Kemometri ile Sardalya Balığının (Sardina pilchardus) Tazelik Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ayvaz Z. (Yürütücü), Ayvaz H., Nazlım B. A., Aydın U., Doğan M. A., ÖĞÜTCÜ M.
-
2024 - 2026 Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi ile Oleojellerin Karakterizasyonu ve Potansiyel Yag/Jelatör Tagsisinin Tespiti: Oleomargarin Uygulaması
-
2024 - 2025 Natürel Sızma Zeytinyaglarında Dip Yag Tagsisinin Kızılötesi Spektroskopisi ve Kemometrik Teknikler ile Belirlenmesi
-
2021 - 2024 Uçucu Yağ Oleojellerinin Üretimi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss Yemlerine Farklı Oranlarda Katılan Haşhaş Yağının Et Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Farklı Çeşni Maddeleri İçeren Zeytinyağı Temelli Sürülebilir Yeni Ürünlerin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu
-
2018 - 2021 Adult training course for small farmers on ecological and urban agriculture (ECOAGRI)
-
2018 - 2021 ECOFAR-Development of managerial and entrepreneurial skills of young eco-farmers via joint vet curricula, enhanced qualification profile, assessment standard and sustainable cooperation synergies
-
2017 - 2020 Supporting access to training and qualification of people with disabilities through development of VET course on Ecological Vegetable Gardening based on ECVET learning outcomes /ECOGARD/
-
2018 - 2019 Bıldırcın Coturnix coturnix japonica yemlerine farklı oranlarda yapılan nar çekirdek yağı katkısının büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2018 - 2019 Tire Köftesinin Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Empowering Public Food Procurement
-
2017 - 2018 Portakal Kabuğundan Elde Edilen Ucucu Yağ Katkısının Bıldırcın Büyüme Performansı Bazı Kan Parametreleri ve Yumurta Kalitesine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARABAYIR A. (Yürütücü), ÖĞÜTCÜ M., ARİFOĞLU N.
-
2015 - 2016 Organojelasyon Tekniğini Kullanarak Tahin Helvasında Yağ Sızması Probleminin Giderilmesi
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Öğütcü M. (Yürütücü), Arifoğlu N., Yılmaz E.
-
2012 - 2014 Yemeklik likit yağlardan oleojel ürünlerinin hazırlanması ve kahvaltılık margarin/sürülebilir ve fırıncılık şorteningi olarak kullanım potansiyellerinin araştırılması -(Bursiyer)
-
2006 - 2008 Çanakkale İlinde Üretilen Natürel Zeytinyağlarının Duyusal ve Fiziko-Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi - (Bursiyer)
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı