Supported Projects
-
2020 - Continues Karbon Tabanlı Radyant Isıtıcı Kullanılarak Farklı Gıda Ürünlerinde Optimum Kurutma Koşullarının Belirlenmesi
-
2024 - 2026 Kınalı Yapıncak Üzümünden Mayşe Ve Salkım Fermantasyonu Ile Farklı Maserasyon Teknikleri Kullanılarak Turuncu Şarap Üretimi Ve Karakterizasyonu
-
2023 - 2024 Karbon Tabanlı Radyant Isıtıcı Kullanılarak Kurutma Fırını Tasarımı Ve Sistemin Optimizasyonu
-
2022 - 2023 Bazı Yerli Maya Tür Ve Suşlarının Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Sıralı Inokülasyon Yöntemi Ile Beyaz Şarap Üretiminde Kullanımının Araştırılması
-
2020 - 2021 Toprak yapısı ve özelliklerinin Karasakız üzümünden elde edilen kırmızı şarapların bazı kalite karakteristikleri üzerine etkilerinin araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
KIRCA TOKLUCU A. (Executive), KAVDIR Y., ÇELEBİ UZKUÇ N. M.
-
2019 - 2021 Karasakız (Kuntra) üzümünden spontan fermentasyon ile kırmızı şarap üretimi sırasında mayaların izole edilerek moleküler yöntemlerle tanımlanması ve uçucu bileşenlerindeki değişimlerin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
KIRCA TOKLUCU A. (Executive), AY M., ÇELEBİ UZKUÇ N. M.
-
2018 - 2019 İzabella (Vitis labrusca L.) üzüm çeşidinden kırmızı üzüm suyu üretiminde ticari enzim kullanımının verim ve kalite üzerine etkilerinin belirlenmesi
-
2017 - 2018 Isıl İşlem ve UV-C Uygulamalarının Elma Şarabının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2015 - 2017 Bozcaadada yetiştirilen Vasilaki üzümlerinden spontan ve saf maya fermantasyonuyla üretilen beyaz şarapların karakteristik özellikleri
-
2014 - 2016 Spontan ve Saf Maya Fermentasyonunun Karalahna ve Cabernet Sauvignon Üzümlerinden Elde Edilen Şarabın Uçucu Bileşik, Fenolik Madde ve Antosiyaninleri Üzerine Etkisi ve Spontan Fermentasyonda Rol Alan Mayaların Tanımlanması
-
2011 - 2013 AMİNO ASİT, ORGANİK ASİT VE MİNERAL MADDE DAĞILIMLARINDAN YARARLANILARAK ŞEFTALİ NEKTARINDA MEYVE ORANININ BELİRLENMESİ
-
2010 - 2012 DOMATES SALÇASININ FARKLI SICAKLIKLARDA DEPOLANMASI SIRASINDA ENZİMATİK OLMAYAN ESMERLEŞME KİNETİĞİNİN BELİRLENMESİ
-
2009 - 2011 Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması”
-
2009 - 2011 Ultraviyole Işınlarının Nar Suyu Antosiyaninleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi