Desteklenen Projeler
-
2020 - Devam Ediyor Karbon Tabanlı Radyant Isıtıcı Kullanılarak Farklı Gıda Ürünlerinde Optimum Kurutma Koşullarının Belirlenmesi
-
2024 - 2026 Kınalı Yapıncak Üzümünden Mayşe Ve Salkım Fermantasyonu Ile Farklı Maserasyon Teknikleri Kullanılarak Turuncu Şarap Üretimi Ve Karakterizasyonu
-
2023 - 2024 Karbon Tabanlı Radyant Isıtıcı Kullanılarak Kurutma Fırını Tasarımı Ve Sistemin Optimizasyonu
-
2022 - 2023 Bazı Yerli Maya Tür Ve Suşlarının Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Sıralı Inokülasyon Yöntemi Ile Beyaz Şarap Üretiminde Kullanımının Araştırılması
-
2020 - 2021 Toprak yapısı ve özelliklerinin Karasakız üzümünden elde edilen kırmızı şarapların bazı kalite karakteristikleri üzerine etkilerinin araştırılması
-
2019 - 2021 Karasakız (Kuntra) üzümünden spontan fermentasyon ile kırmızı şarap üretimi sırasında mayaların izole edilerek moleküler yöntemlerle tanımlanması ve uçucu bileşenlerindeki değişimlerin belirlenmesi
-
2018 - 2019 İzabella (Vitis labrusca L.) üzüm çeşidinden kırmızı üzüm suyu üretiminde ticari enzim kullanımının verim ve kalite üzerine etkilerinin belirlenmesi
-
2017 - 2018 Isıl İşlem ve UV-C Uygulamalarının Elma Şarabının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2015 - 2017 Bozcaadada yetiştirilen Vasilaki üzümlerinden spontan ve saf maya fermantasyonuyla üretilen beyaz şarapların karakteristik özellikleri
-
2014 - 2016 Spontan ve Saf Maya Fermentasyonunun Karalahna ve Cabernet Sauvignon Üzümlerinden Elde Edilen Şarabın Uçucu Bileşik, Fenolik Madde ve Antosiyaninleri Üzerine Etkisi ve Spontan Fermentasyonda Rol Alan Mayaların Tanımlanması
-
2011 - 2013 AMİNO ASİT, ORGANİK ASİT VE MİNERAL MADDE DAĞILIMLARINDAN YARARLANILARAK ŞEFTALİ NEKTARINDA MEYVE ORANININ BELİRLENMESİ
-
2010 - 2012 DOMATES SALÇASININ FARKLI SICAKLIKLARDA DEPOLANMASI SIRASINDA ENZİMATİK OLMAYAN ESMERLEŞME KİNETİĞİNİN BELİRLENMESİ
-
2009 - 2011 Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması”
-
2009 - 2011 Ultraviyole Işınlarının Nar Suyu Antosiyaninleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi