Dr. Öğr. Üyesi EBRU ÖZLEM KORKUTATA


Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler İnterdisipliner


Avesis Araştırma Alanları: Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Rekreasyon

Metrikler

Yayın

46

Atıf (TrDizin)

21

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

63

Proje

2

Tez Danışmanlığı

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2006 - 2012

2006 - 2012

Doktora

Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı , Türkiye

2004 - 2005

2004 - 2005

Yüksek Lisans

Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı, Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

1997 - 1999

1997 - 1999

Ön Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, İktisadi Ve İdari Programlar, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

Davranışsal Niyeti Etkileyen Hizmet Kalitesi Boyutları Açısından Tolerans Bölgelerinin Karşılaştırılması: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2005

2005

Yüksek Lisans

Müşteri Memnuiyetinde Çağrı Merkezi Hizmetlerinin Yeri ve Önemi

Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı

Araştırma Alanları

Pazarlama

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Rekreasyon

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Rekreasyon

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2022 - 2024

2022 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2020 - 2021

2020 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Turizm Fakültesi, Uluslararası Turizm İşletmeciliği Bölümü

2017 - 2021

2017 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2013 - 2017

2013 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü

2014 - 2014

2014 - 2014

Dr. Öğr. Üyesi

Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İşletmecilik Bölümü

2010 - 2013

2010 - 2013

Öğretim Görevlisi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2008 - 2010

2008 - 2010

Öğretim Görevlisi

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - 2025

2024 - 2025

Bölüm Başkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2021 - 2023

2021 - 2023

ÇOMÜ Dardanos İktisadi İşletmesi Sosyal Tesisler Koordinatörü ve İktisadi İşletmeler Müdürü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Sosyal Tesisleri (Otel&Restoran&Kreş)

2017 - 2021

2017 - 2021

Dekan Yardımcısı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2017 - 2021

2017 - 2021

Bölüm Başkan Yardımcısı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2013 - 2017

2013 - 2017

Dekan Yardımcısı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü

2013 - 2017

2013 - 2017

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Yönetimi

2013 - 2017

2013 - 2017

Bölüm Başkanı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü

2011 - 2013

2011 - 2013

MYO Müdürü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu

2010 - 2013

2010 - 2013

Bölüm Başkanı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2008 - 2010

2008 - 2010

Bölüm Başkan Yardımcısı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2006 - 2008

2006 - 2008

Pazarlama Sorumlusu Sağlık Turizmi (Genel Müdürlük Merkez Ofis)

Şirket, Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürlük , Kurumsal İletişim ve Pazarlama Koordinatörlüğü, Pazarlama Sorumlusu Sağlık Turizmi (Genel Müdürlük Merkez Ofis)

2002 - 2006

2002 - 2006

Pazarlama Sorumlusu (Genel Müdürlük Merkez Ofis)

Şirket, Doğuş Grubu, Pazarlama & SSH Koordinatörlüğü , Pazarlama Sorumlusu (Genel Müdürlük Merkez Ofis)

Makaleler

Tümü (14)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (5)

2009

2009

14. Hedonik Tüketim: Kavramsal Bir İnceleme

GÜVEN E. Ö.

Anadolu BİL Dergisi , cilt.13, sa.13, ss.65-72, 2009 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Turizm Destinasyonlarının Tanıtımında Rekreasyon Etkinliği Olarak Halk Oyunları Festivallerinin Yeri: Çanakkale Örneği

KORKUTATA E. Ö., GÜLTEKİN H.

12. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Muğla, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Turizm Destinasyonlarının Tanıtımında Müzik Festivallerinin Önemi Bozcaada Caz Festivali Örneği

Korkutata A., Kuşlu E., Korkutata E. Ö., Özavci R.

XII. ULUSLARARASI MÜZİK VE DANS KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. SAĞLIK TURİZMİ FAALİYETLERİNDE İŞLETMELERİN UYMASI GEREKEN YASAL ZORUNLULUK OLARAK SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ

KORKUTATA E. Ö., İŞLEK B.

International Scientific Conference on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 16 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

4. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN ANİMATÖRLERİN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİ: İZMİR’DEKİ 5 YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

BAŞARAN T., GÜVEN E. Ö.

IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.140-160, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

5. THE EVALUATION OF IMPACT OF CORONAVIRUS (COVID-19) PANDEMIC ON GASTRONOMY TOURISM IN TURKEY

ÇATAKLI S., GÜVEN E. Ö.

IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

6. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN ANİMATÖRLERİN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİ: İZMİR'DEKİ 5 YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

BAŞARAN T., KORKUTATA E. Ö.

IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.140-160, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Destinasyon Markalaşması Aracı Olarak İnanç Turizmi : Trabzon Şehrine YönelikBir GZFT (SWOT) Analizi

Yiğit F., GÜVEN E. Ö.

18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.208-233, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Destinasyon Markalaşması Oluşturmada Gastronominin Önemi

Sarıca V., GÜVEN E. Ö.

18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.256-279, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Viral Pazarlama İle Oluşan Destinasyon İmajı Algısı: Safranbolu Örneği

Çay A., GÜVEN E. Ö.

18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.234-255, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Sağlık Turizminde İnsan Kaynağı Envanteri: Kuşadası Örneği

GÜVEN E. Ö., İYEM B.

UKODLK, IV. INTERNATIONAL CAUCASUS-CENTRAL ASIA FOREIGN TRADE AND LOGISTICSCONGRESS, İzmir, Kuşadası, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

12. KÜLTÜR TURİZMİ BAĞLAMINDA BİR TURİSTİK ÜRÜN OLARAK BURSA KAPLICALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

GÜLŞEN K., GÜVEN E. Ö.

17. TURİZM SEMPOZYUMU, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.432-439, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Otel İşletmelerinde Kadın Yönetici Olmak: Sakarya İli Örneği

Özmen K., GÜVEN E. Ö.

INGANT2018, 1. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Sapanca, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, ss.145-161, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2008

2008

17. Mönü Yönetiminde Yeni Bir Yaklaşım: 3P Analiz Yöntemi

SARIIŞIK M., AKOVA O., GÜVEN E. Ö.

III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

18. Spor Turizmi ve Pazarlaması Bağlamında Futbol: Futbol Organizasyonlarının Sağladığı Katma Değere İlişkin Bir İnceleme

GÜVEN E. Ö., SARIIŞIK M.

4. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Nisan 2008, ss.409-427, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

2. Covid-19 Salgını Döneminde Rekreasyonun Önemi

KORKUTATA A., KORKUTATA E. Ö.

Spor Araştırmalarında Farklı Perspektifler, Doç. Dr. Ülfet ERBAŞ Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali CEYHAN Doç. Dr. Mevlüt GÖNEN, Editör, Duvar, İzmir, ss.39-62, 2023

2022

2022

3. REKREASYON VE İLETİŞİM İLİŞKİSİ

KORKUTATA A., GÜVEN E. Ö.

MOTİVASYON İLETİŞİM SAĞLIK BOYUTLARIYLA REKREASYON , KORKUTATA ABDULMENAF, GÜVEN EBRU ÖZLEM, Editör, Efe Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.79-88, 2022

2022

2022

4. İletişime Giriş: Temel Kavramlar

KORKUTATA E. Ö.

Motivasyon İletişim Sağlık Boyutlarıyla Rekreasyon, Doç.Dr.Abdulmenaf KORKUTATA, Dr. Ebru Özlem GÜVEN, Editör, EFE AKADEMİ, İstanbul, ss.57-77, 2022

2021

2021

5. SAĞLIK TURİZMİNDE DİJİTAL PLATFORMLAR VE SOSYAL MEDYA

GÜVEN E. Ö., EREN M.

MULTİ DİSİPLİNLER YAKLAŞIMLA SAĞLIK TURİZMİ, ŞÜKRAN KARACA, Editör, NOBEL YAYINCILIK, ss.601-625, 2021

2021

2021

6. Effect of the Coronavirus Pandemic on Gastronomy and Food and Beverage Business

GÜVEN E. Ö., Çataklı S.

Turizm İşletmeciliği Pazarlaması ve Ekonomisi, Şahin Karabulut, Editör, Gazi Kitabevi, ss.439-457, 2021

2021

2021

7. Turizmde Etik Ve Gayriahlaki Tüketici Davranışları Örnek Olaylar

Çay Üner A., Sarıca V., Güven E. Ö.

Turizmde Etik Ve Gayriahlaki Tüketici Davranışları (Otel Ve Restoran İşletmelerine Yönelik Örnek Olaylar), KORKUTATA ABDULMENAF,GÜVEN ÖZLEM EBRU, Editör, EFE AKADEMİ, Ankara, ss.231-243, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

8. Müşteriyi Önemseme

GÜVEN E. Ö.

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E - Bölüm Adı: Turizm Pazarlamasında Müşteriyi Önemseme (Consideration), Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayın Evi, İstanbul, ss.311-326, 2020

2020

2020

9. Lohusa Şerbeti, Tantuni, Pişmaniye, Kurut, Keşkek

GÜVEN E. Ö.

Gastronomi Sözlüğü, Prof.Dr. Mehmet Sarıışık Doç.Dr.Gülçin Özbay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.295-538, 2020

2020

2020

10. Turizm Pazarlamasında İnsan (People)

GÜVEN E. Ö.

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E - Bölüm Adı: Turizm Pazarlamasında İnsan (People), DR. Öğretim Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayın Evi, İstanbul, ss.289-311, 2020

2018

2018

11. THE IMPACT OF THE ARAB SPRING ON HOTEL SERVICES IN ISTANBUL

BAYNAZOĞLU M. E., GÜVEN E. Ö., AKOVA O.

3rd International Thematic Monograph: Modern Management Tools and Economy of Tourism Sector in Present Era, UDEKOM BALKAN, Editör, UDEKOM BALKAN, Thematic Proceedings, Belgrade, ss.63-70, 2018

2017

2017

12. Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Sistemleri

SARIIŞIK M., GÜVEN E. Ö.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Prof.Dr.Mehmet Sarıışık, Editör, Detay, Ankara, ss.271-296, 2017

2009

2009

13. Kalite ve Müşteri Memnuniyeti

GÜVEN E. Ö.

Profesyonel Restoran Yönetimi, Doç.Dr.Mehmet Sarıışık, Editör, Detay, Ankara, ss.282-293, 2009

Ansiklopedide Bölümler

2020

2020

1. Gastronomi Sözlüğü

GÜVEN E. Ö.

Detay Yayıncılık, ss.295-538, 2020