Eğitim Bilgileri
2006 - 2012
2006 - 2012Doktora
Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı , Türkiye
2004 - 2005
2004 - 2005Yüksek Lisans
Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı, Türkiye
1999 - 2003
1999 - 2003Lisans
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
1997 - 1999
1997 - 1999Ön Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, İktisadi Ve İdari Programlar, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Davranışsal Niyeti Etkileyen Hizmet Kalitesi Boyutları Açısından Tolerans Bölgelerinin Karşılaştırılması: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2005
2005Yüksek Lisans
Müşteri Memnuiyetinde Çağrı Merkezi Hizmetlerinin Yeri ve Önemi
Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı
Araştırma Alanları
Pazarlama
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Rekreasyon
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Rekreasyon
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2022 - 2024
2022 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2020 - 2021
2020 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Turizm Fakültesi, Uluslararası Turizm İşletmeciliği Bölümü
2017 - 2021
2017 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2013 - 2017
2013 - 2017Yrd. Doç. Dr.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü
2014 - 2014
2014 - 2014Dr. Öğr. Üyesi
Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İşletmecilik Bölümü
2010 - 2013
2010 - 2013Öğretim Görevlisi
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2008 - 2010
2008 - 2010Öğretim Görevlisi
İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2024 - 2025
2024 - 2025Bölüm Başkanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - 2023
2021 - 2023ÇOMÜ Dardanos İktisadi İşletmesi Sosyal Tesisler Koordinatörü ve İktisadi İşletmeler Müdürü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Sosyal Tesisleri (Otel&Restoran&Kreş)
2017 - 2021
2017 - 2021Dekan Yardımcısı
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2017 - 2021
2017 - 2021Bölüm Başkan Yardımcısı
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2013 - 2017
2013 - 2017Dekan Yardımcısı
İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü
2013 - 2017
2013 - 2017Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Yönetimi
2013 - 2017
2013 - 2017Bölüm Başkanı
İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü
2011 - 2013
2011 - 2013MYO Müdürü
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu
2010 - 2013
2010 - 2013Bölüm Başkanı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2008 - 2010
2008 - 2010Bölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri
Akademi Dışı Deneyim
2006 - 2008
2006 - 2008Pazarlama Sorumlusu Sağlık Turizmi (Genel Müdürlük Merkez Ofis)
Şirket, Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürlük , Kurumsal İletişim ve Pazarlama Koordinatörlüğü, Pazarlama Sorumlusu Sağlık Turizmi (Genel Müdürlük Merkez Ofis)
2002 - 2006
2002 - 2006Pazarlama Sorumlusu (Genel Müdürlük Merkez Ofis)
Şirket, Doğuş Grubu, Pazarlama & SSH Koordinatörlüğü , Pazarlama Sorumlusu (Genel Müdürlük Merkez Ofis)
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Turizm Destinasyonlarının Tanıtımında Rekreasyon Faaliyeti Olarak Halk Oyunlarının Yeri: Çanakkale Örneği
Korkutata E. Ö. (Danışman)
H.GÜLTEKİN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Bursa'nın gastronomi imajı: Yerli turistlerin algılama düzeylerine yönelik bir araştırma
Güven E. Ö.(Danışman), KORKUTATA E. Ö.
K.GÜLŞEN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Turizmin sosyokültürel ve sosyoekonomik etkilerinin girişimcilerin turizm algısına etkisi: Sakarya Karasu ilçesinde bir araştırma
Korkutata E. Ö. (Danışman)
F.YİĞİT(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde gayriahlaki (etik dışı) tüketici davranışları: Sapanca'daki 4 ve 5 yıldızlı otellerde bir araştırma
Güven E. Ö.(Danışman), KORKUTATA E. Ö.
A.ÇAY(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Yiyecek içecek işletmelerinde gayri ahlaki (etik dışı) müşteri davranışları: Sakarya'da bir araştırma
Korkutata E. Ö. (Danışman)
V.SARICA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Medikal turizmi sektöründe insan kaynakları envanteri: Aydın ilindeki özel sağlık kuruluşlarında bir araştırma
Korkutata E. Ö. (Danışman)
B.İYEM(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Turizm animasyon faaliyetlerinde çalışan personelin tükenmişlik düzeyleri ve iş doyumu ilişkisi: İzmir ili örneği
Korkutata E. Ö. (Danışman)
T.BAŞARAN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (14)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (5)
2025
20251. Şehir Alt Kültüründen “Transaltkültüre” Türk Turizm Kültüründe Dönüşüm
KORKUTATA E. Ö.
Kent akademisi (Online) , ss.1, 2025 (TRDizin)
2025
20252. REKREASYON HİZMETLERİNE YÖNELİK BİREYLERİN DAVRANIŞSAL NİYETLERİ VE KİŞİLİK TİPLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
KORKUTATA E. Ö.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.8, sa.3, ss.928-935, 2025 (TRDizin)
2025
20253. TÜRK HALK OYUNLARININ TURİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Gültekin H., Korkutata E. Ö.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Sanat ve Medeniyet Dergisi , cilt.2025, sa.20, ss.65-75, 2025 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Akıllı Turizm Teknolojilerinin Turist Tatminine ve Yeniden Ziyaret Etme Niyetine Etkisi (The Effect of Smart Tourism Technologies on Tourist Satisfaction and Revisit Intention)
Güven E. Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.3, ss.2310-2327, 2023 (TRDizin)
2023
20235. The effect of stay home intention in the imperative stay at home periods on physical activity at home: Mediating role of social media addiction
KORKUTATA A., ŞENGEL Ü., KORKUTATA E. Ö.
Journal of ROL Sports Sciences , cilt.4, sa.2, ss.774-798, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
20216. Pandemi Döneminde Boş Zamanı Değerlendirme Davranışlarının Cinsiyet Değişkenine Göre İncelenmesi
GÜVEN E. Ö., ÇAY A., ÖZAVCİ R., KORKUTATA A.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.3, ss.2017-2035, 2021 (TRDizin)
2021
20217. COVID-19 İLE GERÇEKLEŞEN TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI VE EĞİLİMLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
TEMİZKAN V., GÜVEN E. Ö., YILMAZER A., ANDSOY C.
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)
, cilt.20, sa.78, 2021 (TRDizin)
2021
20218. Turizmin Sosyo-Ekonomik Etkilerinin Girişimcilerin Turizm Algısına Etkisi
YİĞİT F., GÜVEN E. Ö., YILMAZER A., TEMİZKAN V.
JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES
, cilt.9, sa.2, ss.744-771, 2021 (TRDizin)
2020
20209. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Etik Dışı Müşteri Davranışlarına Yönelik Bir Araştırma
SARICA V., GÜVEN E. Ö., YILMAZER A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.4, ss.2703-2729, 2020 (TRDizin)
2020
202010. Turizm İşletmelerinde Etik Dışı - Gayri Ahlaki Tüketici Davranışları
GÜVEN E. Ö., Çay A.
Journal of Academic Perspective on Social Studies
, cilt.1, sa.1, ss.46-66, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. Sağlık Turizminde İnsan Kaynakları Envanteri: Aydın İlindeki Özel Sağlık Kuruluşlarında Bir İnceleme
İYEM B., GÜVEN E. Ö., YILMAZER A.
Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi
, cilt.55, sa.2, ss.1298-1317, 2020 (TRDizin)
2020
202012. Destinasyon Pazarlamasında Gastronomik Marka İmajına Yönelik Bir Araştırma
YILMAZER A., GÜVEN E. Ö., GÜLŞEN K.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.4, ss.3226-3248, 2020 (TRDizin)
2014
201413. Konaklama Hizmetlerinde Davranışsal Niyeti Etkileyen Hizmet Kalitesi Boyutları
GÜVEN E. Ö., SARIIŞIK M.
Sakarya Üniversitesi İşletme Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.21-51, 2014 (Hakemli Dergi)
2009
200914. Hedonik Tüketim: Kavramsal Bir İnceleme
GÜVEN E. Ö.
Anadolu BİL Dergisi , cilt.13, sa.13, ss.65-72, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Turizm Destinasyonlarının Tanıtımında Rekreasyon Etkinliği Olarak Halk Oyunları Festivallerinin Yeri: Çanakkale Örneği
KORKUTATA E. Ö., GÜLTEKİN H.
12. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Muğla, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Turizm Destinasyonlarının Tanıtımında Müzik Festivallerinin Önemi Bozcaada Caz Festivali Örneği
Korkutata A., Kuşlu E., Korkutata E. Ö., Özavci R.
XII. ULUSLARARASI MÜZİK VE DANS KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. SAĞLIK TURİZMİ FAALİYETLERİNDE İŞLETMELERİN UYMASI GEREKEN YASAL ZORUNLULUK OLARAK SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ
KORKUTATA E. Ö., İŞLEK B.
International Scientific Conference on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 16 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2020
20204. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN ANİMATÖRLERİN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİ: İZMİR’DEKİ 5 YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA
BAŞARAN T., GÜVEN E. Ö.
IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.140-160, (Tam Metin Bildiri)
2020
20205. THE EVALUATION OF IMPACT OF CORONAVIRUS (COVID-19) PANDEMIC ON GASTRONOMY TOURISM IN TURKEY
ÇATAKLI S., GÜVEN E. Ö.
IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri)
2020
20206. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN ANİMATÖRLERİN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİ: İZMİR'DEKİ 5 YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA
BAŞARAN T., KORKUTATA E. Ö.
IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye, 15 Ekim 2020, cilt.1, ss.140-160, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Destinasyon Markalaşması Aracı Olarak İnanç Turizmi : Trabzon Şehrine YönelikBir GZFT (SWOT) Analizi
Yiğit F., GÜVEN E. Ö.
18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.208-233, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Destinasyon Markalaşması Oluşturmada Gastronominin Önemi
Sarıca V., GÜVEN E. Ö.
18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.256-279, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Viral Pazarlama İle Oluşan Destinasyon İmajı Algısı: Safranbolu Örneği
Çay A., GÜVEN E. Ö.
18. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, ss.234-255, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Sağlık Turizminde İnsan Kaynağı Envanteri: Kuşadası Örneği
GÜVEN E. Ö., İYEM B.
UKODLK, IV. INTERNATIONAL CAUCASUS-CENTRAL ASIA FOREIGN TRADE AND LOGISTICSCONGRESS, İzmir, Kuşadası, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. TRABZON DESTİNASYONUNU KÜLTÜR TURİZMİ BAĞLAMINDA TERCİH EDEN TURİSTLERİN E-YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
DURMUŞ E., GÜVEN E. Ö.
17. TURİZM SEMPOZYUMU, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.421, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. KÜLTÜR TURİZMİ BAĞLAMINDA BİR TURİSTİK ÜRÜN OLARAK BURSA KAPLICALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
GÜLŞEN K., GÜVEN E. Ö.
17. TURİZM SEMPOZYUMU, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.432-439, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Otel İşletmelerinde Kadın Yönetici Olmak: Sakarya İli Örneği
Özmen K., GÜVEN E. Ö.
INGANT2018, 1. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Sapanca, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, ss.145-161, (Tam Metin Bildiri)
2011
201114. Öğrencilerin Üniversite Aidiyetliklerini ve Üniversiteli Olma Bilincini Sağlamada Oryantasyon (Alıştırma) Eğitiminin Önemi: Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Yönelik Bir Oryantasyon (Alıştırma) Eğitimi Modeli
GÜVEN E. Ö., KARAGÖZ TAŞKIN İ. B.
UMYOS 2011, 2. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2009
200915. Popüler Kültürün Meslek Seçimi Üzerindeki Etkisi, Vakıf ve Devlet Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
GÜVEN E. Ö., AZİZAĞAOĞLU A., AKSU B.
1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
200816. Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
SARIIŞIK M., KARAMUSTAFA K., AKOVA O., GÜVEN E. Ö.
YEBKO, Yönetim Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2008, ss.165-175, (Tam Metin Bildiri)
2008
200817. Mönü Yönetiminde Yeni Bir Yaklaşım: 3P Analiz Yöntemi
SARIIŞIK M., AKOVA O., GÜVEN E. Ö.
III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
200818. Spor Turizmi ve Pazarlaması Bağlamında Futbol: Futbol Organizasyonlarının Sağladığı Katma Değere İlişkin Bir İnceleme
GÜVEN E. Ö., SARIIŞIK M.
4. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Nisan 2008, ss.409-427, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Sağlığa Yolculuk: Sağlık Turizmi
Korkutata E. Ö. (Editör), Çılgınoğlu H. (Editör), Kaya A. (Editör)
Efe Akademi Yayınları, Ankara, 2024
2023
20232. Covid-19 Salgını Döneminde Rekreasyonun Önemi
KORKUTATA A., KORKUTATA E. Ö.
Spor Araştırmalarında Farklı Perspektifler, Doç. Dr. Ülfet ERBAŞ Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali CEYHAN Doç. Dr. Mevlüt GÖNEN, Editör, Duvar, İzmir, ss.39-62, 2023
2022
20223. REKREASYON VE İLETİŞİM İLİŞKİSİ
KORKUTATA A., GÜVEN E. Ö.
MOTİVASYON İLETİŞİM SAĞLIK BOYUTLARIYLA REKREASYON , KORKUTATA ABDULMENAF, GÜVEN EBRU ÖZLEM, Editör, Efe Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.79-88, 2022
2022
20224. İletişime Giriş: Temel Kavramlar
KORKUTATA E. Ö.
Motivasyon İletişim Sağlık Boyutlarıyla Rekreasyon, Doç.Dr.Abdulmenaf KORKUTATA, Dr. Ebru Özlem GÜVEN, Editör, EFE AKADEMİ, İstanbul, ss.57-77, 2022
2021
20215. SAĞLIK TURİZMİNDE DİJİTAL PLATFORMLAR VE SOSYAL MEDYA
GÜVEN E. Ö., EREN M.
MULTİ DİSİPLİNLER YAKLAŞIMLA SAĞLIK TURİZMİ, ŞÜKRAN KARACA, Editör, NOBEL YAYINCILIK, ss.601-625, 2021
2021
20216. Effect of the Coronavirus Pandemic on Gastronomy and Food and Beverage Business
GÜVEN E. Ö., Çataklı S.
Turizm İşletmeciliği Pazarlaması ve Ekonomisi, Şahin Karabulut, Editör, Gazi Kitabevi, ss.439-457, 2021
2021
20217. Turizmde Etik Ve Gayriahlaki Tüketici Davranışları Örnek Olaylar
Çay Üner A., Sarıca V., Güven E. Ö.
Turizmde Etik Ve Gayriahlaki Tüketici Davranışları (Otel Ve Restoran İşletmelerine Yönelik Örnek Olaylar), KORKUTATA ABDULMENAF,GÜVEN ÖZLEM EBRU, Editör, EFE AKADEMİ, Ankara, ss.231-243, 2021
2020
20208. Müşteriyi Önemseme
GÜVEN E. Ö.
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E - Bölüm Adı: Turizm Pazarlamasında Müşteriyi Önemseme (Consideration), Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayın Evi, İstanbul, ss.311-326, 2020
2020
20209. Lohusa Şerbeti, Tantuni, Pişmaniye, Kurut, Keşkek
GÜVEN E. Ö.
Gastronomi Sözlüğü, Prof.Dr. Mehmet Sarıışık Doç.Dr.Gülçin Özbay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.295-538, 2020
2020
202010. Turizm Pazarlamasında İnsan (People)
GÜVEN E. Ö.
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E - Bölüm Adı: Turizm Pazarlamasında İnsan (People), DR. Öğretim Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayın Evi, İstanbul, ss.289-311, 2020
2018
201811. THE IMPACT OF THE ARAB SPRING ON HOTEL SERVICES IN ISTANBUL
BAYNAZOĞLU M. E., GÜVEN E. Ö., AKOVA O.
3rd International Thematic Monograph: Modern Management Tools and Economy of Tourism Sector in Present Era, UDEKOM BALKAN, Editör, UDEKOM BALKAN, Thematic Proceedings, Belgrade, ss.63-70, 2018
2017
201712. Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Sistemleri
SARIIŞIK M., GÜVEN E. Ö.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Prof.Dr.Mehmet Sarıışık, Editör, Detay, Ankara, ss.271-296, 2017
2009
200913. Kalite ve Müşteri Memnuniyeti
GÜVEN E. Ö.
Profesyonel Restoran Yönetimi, Doç.Dr.Mehmet Sarıışık, Editör, Detay, Ankara, ss.282-293, 2009
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2024 - 2024
2024 - 2024
Joint Action for Sustainable, Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleşmesi- II, Sürdürülebilir Turizm İçin Ortak Eylem - (Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II)
AB Destekli Diğer Projeler
Sünnetçioğlu A., Gül H., Taşpınar O., Korkutata A., Korkutata E. Ö.
2022 - 2022
2022 - 2022Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2
TÜBİTAK Projesi , 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
Güzel T. (Yürütücü), Yalçınkaya T., Boz M., Aslan R., Akgündüz Y., Korkutata E. Ö.