Yayınlar & Eserler

Makaleler 14
Tümü (14)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (9)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 44

1. Küresel Isınma Ve İklim Değişikliklerinin Yiyecek İçecek Endüstrisine Etkisi: Dikey Ve Topraksız Tarım Uygulamalarının Restoran İşletmeleri Açısından Önemi

Conference on Climate Change, Sustainability, and International Cooperation (CLICS), Düzce, Türkiye, 21 - 22 Şubat 2024, ss.96-97, (Özet Bildiri)

2. A Research On The Effect Of Culinary Cultures Brought By Migrations On Cyprus Gastronomy Tourism Activities

International World Congress of Urban Studies II: Disasters, Climate Crisis, Migration and Security, İstanbul, Türkiye, 30 Kasım - 02 Aralık 2023, (Özet Bildiri)

3. Cittaslow Şehirlerde Yapılan Yiyecek Ve İçecek Temalı Festivallerin Gastronomi Turizmi Destinasyon Pazarlamasına Etkisi: Kuzey Kıbrıs Örneği

3rd International Congress On Digital Business, Management & Economics, TARSUS, Türkiye, 8 - 09 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

4. Deniz Ürünleri ile Yapılan Yemeklerin Gökçeada Yöresel Mutfak Kültüründeki Yeri ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi

EGE ÜNİVERSİTESİ IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, Çeşme, Türkiye, 09 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

5. Yöresel Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Gökçeada Yöresel Ot Yemekleri Üzerine Bir Araştırma

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

6. YİYECEK İÇECEK ÜRETİMİ VE GASTRONOMİDE YENİ UFUKLAR: ROBOT TEKNOLOJİLERİ

IWACT’21 5th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 24 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)

7. Kıbrıs Mutfak Kültürü ve Sanal Gastronomi Müze Projesi

2. International West Asia Congress Of Tourism Research, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, ss.480-489, (Tam Metin Bildiri)

8. Geleneksel El Sanatlarının Kıbrıs Kırsal Turizmine Etkisi

2.International West Asia Congress Of Tourism Research, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, ss.490-500, (Tam Metin Bildiri)

9. Coğrafi İşaretli Ürünler ve Kıbrıs Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Araştırma

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.592-606, (Tam Metin Bildiri)

10. Otantik Kıbrıs Mutfağının Gastronomi Turizmi Açısından SWOT Analiz İle Değerlendirmesi

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.607-615, (Tam Metin Bildiri)

11. Gastronomi Turizmi ve Kuzey Kıbrıs E-Gastronomi Haritası Projesi

International West Asia Congress of Tourism Research, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.271-280, (Tam Metin Bildiri)

12. Flora Turizmi ve Gökçeada Yabani Orkideleri Üzerine Bir Araştırma

VI. Ulusal – II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.223-233, (Tam Metin Bildiri)

13. Gastronomi Turizmi ve Kıbrıs Türk Mutfak Kültüründe Kullanılan Yabani Otlar Üzerine Bir Araştırma

VI. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu, Niğde, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2017, cilt.4, ss.525-532, (Tam Metin Bildiri)

14. Kıbrıs Gastronomi Kültüründe Geleneksel Gıda Yapımı ve Muhafaza Yöntemleri Üzerine Bir Araştırma

VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.234-247, (Tam Metin Bildiri)

15. Coğrafi İşaretleme İle Gastronomi Turizmi İlişkisi: Erzincan Örneği

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, ss.963-972, (Tam Metin Bildiri)

16. Sosyal Girişimcilik Projesi Kıbrıs Çocuk Oyun Ve Oyuncaklarının Sanal Tanıtım Çalışması

II.Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2015, ss.535-546, (Tam Metin Bildiri)

17. Gökçeada Yaşayan Ekomüze Projesi Ve Müzenin 3D Elektronik Tanıtımına Yönelik Bir Çalışması

I. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.750-764, (Tam Metin Bildiri)

18. Gökçeada Yaşayan Ekomüze Projesi Ve Müzenin 3d Elektronik Tanıtımına Yönelik Bir Çalışma

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.750-764, (Tam Metin Bildiri)

19. Kırsal Turizmde Kadın Girişimcilerin Ürettiği Ürünlerin Rolü ve Önemi: Kıbrıs Örneği

2.Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2015, ss.577-592, (Tam Metin Bildiri)

20. Gökçeada Kadın Girişimci Elektronik Ticaret Projesi

1.Uluslararası Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2015, ss.304-312, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

21. Burdur İlinin Sahip Olduğu Gastronomik Değerlerin Elektronik Tanıtımına Yönelik Bir Çalışma

I. Teke Yöresi Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 4 - 06 Mart 2015, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)

22. Gökçeada Turizm Potansiyelinin Sanal Tanıtımını Sağlayacak İnteraktif Sanal 3D Müze Projes

Muğla Sıtkı Koçman Üniversites, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2013, ss.129-141, (Tam Metin Bildiri)

23. Gökçeada E-Koagro Turizm projesi

Gökçeada E-Koagro Turizm projesi, Karaman, Türkiye, 01 Aralık 2012, cilt.14, ss.123-128, (Tam Metin Bildiri) identifier

24. Zeytin ve Zeytinyağı Turizmi Edremit Bölgesinde Bir ARAŞTIRMA

KAZDAĞLARI 3.ULUSAL SEMPOZYUMU, Balıkesir, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2012, ss.395-403, (Tam Metin Bildiri)

25. Gastronomi Turizmi ve Kıbrıs Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma

I. Uluslararası, IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2011, ss.527-538, (Tam Metin Bildiri)

26. Butik Turizm ve Gökçeada Üzerine Bir Araştırma

12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2011, ss.30-39, (Tam Metin Bildiri)

27. Gökçeada Serbest Hayvancılık Sisteminin Ekoagro Turizm Ve Çevre Üzerine Etkisi

X.Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 4 Kasım - 07 Ekim 2011, ss.356, (Özet Bildiri)

28. "Gökçeada Rüzgar Sörfü Turizminin Elektronik Ortamda Tanıtımına Yönelik Bir Çalışma"

Gökçeada Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2008, ss.17-20, (Tam Metin Bildiri)

29. Gökçeada Turizm Potansiyelinin Teknomarket Sistemiyle Tanıtımına Tanıtımına Yönelik Yeni Bir Strateji

Gökçeada Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2008, ss.157-165, (Tam Metin Bildiri)

31. AB ye Entegrasyon Sürecinde Türkiye deki Sanayi İşletmelerinde Bilişim Teknolojileri ve E Ticaret Kullanımı

İzmir Ekonomisinin Sanayileşme Sorunları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2007, ss.43-51, (Tam Metin Bildiri)

32. "Sürdürülebilir Turizm Kalkınmasında Sanal Müze Ve Sergilerin Önem"

Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2007, ss.278-287, (Tam Metin Bildiri)

33. Küreselleşme Ve Bilişim Teknolojilerinin Yoksulluk Üzerine Etkileri

IV. International NGO's Conference, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2007, ss.10-16, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

34. Bilişim STK'ları Ve AB

IV. International NGO's Conference, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2007, cilt.1, ss.17-20, (Tam Metin Bildiri)

35. Can E.,"E-Turizm Modelleri"

I.Ulusal Türkiye Turizmi Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2007, ss.10-17, (Tam Metin Bildiri)

36. E-Ko Turizm Ve Bayramiç Yöresine Yönelik Yeni Bir Tanıtım Stratejisi

Bayramiç Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, ss.29-36, (Tam Metin Bildiri)

37. E Ko Turizm Ve Bayramiç Yöresine Yönelik Yeni Bir Tanıtım Stratejisi Bayramiç Sempozyumu

Bayramiç Sempozyumu 2007, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, ss.29-36, (Tam Metin Bildiri)

38. E-Turizm Modelleri

I.Ulusal Türkiye Turizmi Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2007, (Tam Metin Bildiri)

39. The Effects Of Postmodern Organization Structures On Tourism And Tour Operations And The Use Of Robotic Search Engines In Tourism

The Third International Conference On Business, Management And Economics, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2007, cilt.1, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri)

40. Elektronik Müşteri İlişkileri Yönetimi E CRM Türkiye ve K K T C de Bir Araştırma

VI. Anadolu İşletmecilik Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2007, ss.255-266, (Tam Metin Bildiri)

41. Gursoy M., "AB Uyum Sürecinde Türkiye’deki KOBİ’lerde E-Ticaret Kullanımı"

VI. Anadolu İşletmecilik Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2007, ss.383-394, (Tam Metin Bildiri)

42. "Elektronik Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Türkiye’de Bir Uygulama"

1.Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2007, ss.84-93, (Tam Metin Bildiri)

43. AB’ye Entegrasyon Sürecinde Türkiye’deki Sanayi İşletmelerinde Bilişim Teknolojileri ve E-Ticaret Kullanımı

İzmir Ekonomisinin Sanayileşme Sorunları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2007, ss.45-50, (Tam Metin Bildiri)

44. Electronic Commerce And Turkish Patterns Of Virtual Organisations Of Food And Drinks

International Tourism Biennial, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2007, cilt.1, ss.10-16, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 15

1. Göçlerin Kıbrıs Mutfak Kültürünün Oluşumuna Ve Gastronomi Turizmi Faaliyetlerine Etkisi

Cities And Society In The Context Of Disasters And Migration, DALAMAN ZEYNEP BANU, TOZAN FURKAN, Editör, Transnational Press London, Sale, ss.268-283, 2024

2. Yöresel Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Gökçeada Yöresel Ot Yemekleri Üzerine Bir Araştırma

TURİZM ÇALIŞMALARI 2023, DÜZÖZER Songül, ALAEDDİNOĞLU Faruk, ARSLAN KALAY Hacer, ŞAHİN Sedat, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.123-140, 2023

3. Cittaslow Şehirlerde Yapılan Yiyecek Ve İçecek Temalı Festivallerin Gastronomi Turizmi Destinasyon Pazarlamasına Etkisi: Kuzey Kıbrıs Örneği

Sosyal Bilimlerde Dijitalleşme: Teorik Yaklaşımlar ve Uygulamalar, Mehmet İNCE, M. Sami SÜYGÜN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-17, 2023

4. Slow Food Üyesi Şehirlere Ait Geleneksel Tatlılar Ve İçeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Gökçeada Üzerine Bir Araştırma

100. Yılında Her Yönüyle Keşan, Ahmet ATAKİŞİ, Gürkan KOLAYLI, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.201-207, 2023

5. Geleneksel Kibris Gastronomi Kültüründe Sokakta Satilan Mevsimsel Yiyecekler Üzerine Bir Araştirma

Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, SEÇİM Yılmaz, KAVACIK Saadet Zafer, USLU Cemil, Editör, Konya Kültür A.Ş., Çanakkale-Gökçeada, ss.92-103, 2022

6. Kıbrıs Mutfak Kültüründe Yer Alan Geleneksel Turşular Üzerine Bir Araştırma

Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, SEÇİM Yılmaz, KAVACIK Saadet Zafer, USLU Cemil, Editör, Konya Kültür A.Ş., Çanakkale-Gökçeada, ss.64-78, 2022

7. SANAL GASTRONOMİ EĞİTİMİ İÇİN BİR MODELÇALIŞMASI

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş., Konya, ss.224-235, 2020

8. SANAL FUARCILIK: SANAL GASTRONOMİ TURİZMİFUAR MODELİ

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş., Konya, ss.76-91, 2020

9. Bilişim Teknolojileri Destekli Turizm Endüstrisinde Yapay Zeka Ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Araştırma ve Değerlendirmeler -2019 / Haziran – Cilt 2, Sait Erdal DİNÇER, Sinan SÖNMEZ, Mustafa BOSTANCI, Ertan ÖZÇOBAN, Editör, Gece Akademi, Ankara, ss.259-273, 2019

10. Akıllı Yiyecek-İçecek İşletme Uygulamalarının Gastronomi Turizmine Etkisi

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Ufuklar -2019 / Ekim – Cilt 3, Sinan Sönmez, Ertan Özçoban, Dursun Balkan, Hüseyin Karakuş, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.295-315, 2019

11. Bilişim Teknolojileri Destekli Turizm Endüstrisinde Yapay Zeka Ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Araştırma ve Değerlendirmeler -2019 / Haziran – Cilt 2, Sait Erdal DİNÇER, Sinan SÖNMEZ, Mustafa BOSTANCI, Ertan ÖZÇOBAN, Editör, Gece Akademi, Ankara, ss.259-273, 2019

12. Yavaş Şehirlerin Gastronomi Turizme Etkisi: Türkiye’deki Yavaş Şehir Destinasyonları Üzerine Teorik Bir Çalışma

Sosyal Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri-2Aralık 2019, İsmail Elagöz, Göktürk Erdoğan, Aslı Gezen, Abdullah Yılmaz, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.486-510, 2019

13. Yiyecek İçecek Temalı Festivallerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’de Bir Araştırma

SOSYAL BİLİMLER ALANINDA ARAŞTIRMA MAKALELERİ- 1 ARALIK 2019, İsmail ELAGÖZ, Göktürk ERDOĞAN, Abdül GEZER, Abdullah YILMAZ, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.735-750, 2019

14. Elektronik Ticaret Uygulamaları

Elektronik Ticaret, Akif Altınbıçak, M.Akif Çakırer, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.141-175, 2008

15. E-Ticaret Uygulamaları

Elektronik Ticaret, Akif Altınbıçak, M.Akif Çakırer, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.141-175, 2008
Metrikler

Yayın

74

Atıf (Scholar)

434

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (TrDizin)

22

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

87

H-İndeks (Sobiad)

4

Atıf (Diğer Toplam)

92
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları