Lect. PhD SERPİL ADAY


Biga Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Research Areas: Agriculture & Environment Sciences (Age), Agricultural Sciences, Food Science & Technology


Avesis Research Areas: Food Engineering, Food Technology, Food Biotechnology, Processing Diary And Related Products, Fruits, Vegetables and Nuts, Engineering and Technology

Email: serpiladay@comu.edu.tr
Office Phone: +90 286 316 2878 Extension: 3820
Office Phone: +90 286 316 9876 Extension: 3820
Fax Phone: +90 286 316 3733
Web: https://avesis.comu.edu.tr/serpiladay
Office: Biga Meslek Yüksekokulu

Metrics

Publication

28

Publication (WoS)

3

Publication (Scopus)

3

Citation (WoS)

446

H-Index (WoS)

3

Citation (Scopus)

571

H-Index (Scopus)

3

Citation (Scholar)

39

H-Index (Scholar)

1

Project

4

Open Access

1
UN Sustainable Development Goals

Education

2013 - 2018

2013 - 2018

Doctorate

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

2005 - 2011

2005 - 2011

Undergraduate

Anadolu University, Faculty Of Busıness Admınıstratıon, Department Of Busıness, Turkey

2007 - 2010

2007 - 2010

Postgraduate

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

2002 - 2006

2002 - 2006

Undergraduate

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2018

2018

Doctorate

Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra L.) Şerbetinin Asitlendirme ve Isısal Olmayan Bazı Teknolojiler ile Raf Ömrünün Arttırılması

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012

2012

Postgraduate

Mihaliç Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Foreign Languages

B1 Intermediate

B1 Intermediate

Spanish

B1 Intermediate

B1 Intermediate

English

Research Areas

Food Engineering

Food Technology

Food Biotechnology

Processing Diary And Related Products

Fruits, Vegetables and Nuts

Engineering and Technology

Academic Positions

2010 - Continues

2010 - Continues

Lecturer

Canakkale Onsekiz Mart University, Biga Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Non Academic Experience

2009 - 2010

2009 - 2010

Sorumlu Yönetici

PAR-KOL Gıda Doyyum Hazır Yemek Fabrikası, Sorumlu Yönetici

2007 - 2009

2007 - 2009

Sorumlu Yönetici

Murat Hazır Yemek Fabrikası, Sorumlu Yönetici

Courses

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda Yan Ürünleri

Gıdalarda Temel İşlemler-II

Kalite Güvencesi ve Standartları

Meyve ve Sebze Teknolojisi II

Süt Yan Ürünleri

Gıdalarda Temel İşlemler- I

Meyve ve Sebze Teknolojisi I

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi

Articles

All (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (2)
Other Publications (2)

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2020

2020

1. Preserving the Quality of Pomegranate Arils With Chlorine Dioxide Treatment

Erdem F., Aday S., Aday M. S.

The 9th International Scientific Research Congress, Ankara, Turkey, 12 - 13 December 2020, pp.145-146, (Summary Text)

2020

2020

2. The Efficiency of the Microwave Process to Maintain the Quality of Pomegranate Arils

Çil O., Aday S., Aday M. S.

The 9th International Scientific Research Congress, Ankara, Turkey, 12 - 13 December 2020, pp.112-113, (Summary Text)

2020

2020

3. Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Aday S., Aday M. S.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.444, (Summary Text)

2020

2020

4. Tarım-Gıda 4.0

Aday M. S., Aday S.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.442, (Summary Text)

0

0

5. Turkish Traditional Tomato Jam.

ADAY S., ESER A. G., Aksu H.

Turkish Traditional Tomato Jam. The 2"d International symposium on "Traditional Foods from Adriatic to caucasus 24-26 October 2013 Struga (Ohrid Lake)/ Macedonia. 2013, Macedonia, pp.373, (Full Text)

0

0

6. Defining the Quality Criteria of Traditional Bosnian Soka Pickles.

ADAY S., ESER A. G., Aksu H.

The 2'd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic ro Caucasus" 24-26Oeobr2013 Struga (Ohrid Lake), Macedonia, pp.372, (Full Text)

2019

2019

7. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet

ADAY S., UYSAL PALA Ç., YÜCEER Y.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Turkey, 20 - 21 June 2019, pp.230, (Summary Text)

2017

2017

8. Evaluation of quality characteristics and shelf life stability of high pressure pasteurized liquorice root sherbet

ADAY S., UYSAL PALA Ç., Bulut S., Ayana Çam B.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, Turkey, 16 - 18 May 2017, pp.556, (Summary Text)

2016

2016

9. Effect of Acidification Process on the Physicochemical Properties of Licorice Root Sherbet

ADAY S., PALA Ç., Ayana Çam B.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, 29 September - 02 October 2016, (Summary Text)

2012

2012

10. KefirTarhanası

ADAY S., BİLGÜCÜ E.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Turkey, 15 - 16 November 2012, pp.1, (Summary Text)

2010

2010

11. Keçi-İnek-Koyun Sütü Karışımı Kullanılarak Yapılan Mihaliç Peynirlerinin Özellikleri

ADAY S., YÜCEER Y.

Ulusal Keçicilik Kongresi, Çanakkale, Turkey, 24 - 26 June 2010, pp.35, (Full Text)

2010

2010

12. Mihaliç Peyniri Üretimi ve Karakteristik Özellikleri

ADAY S., YÜCEER Y.

1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.575, (Full Text)

2008

2008

13. Coğrafi İşaret ve Ezine Peyniri

ADAY S., YÜCEER Y.

Çanakkale İli Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Turkey, 25 - 31 August 2008, pp.1, (Full Text)

Books

2021

2021

1. COVID-19’UN GIDA TEDARİK ZİNCİRİNE YANSIMALARI

Aday M. S., Aday S.

in: COVID-19 SALGININDA ÇOK BOYUTLU ETKİLER, Karaköse Selin, Editor, IKSAD Publishing House, Ankara, pp.143-170, 2021 Sustainable Development

Funded Projects

2023 - Present

2023 - Present

Üzüm Kalitesine Farklı Titreşim Frekanslarının Etkisi

Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project

ADAY S. (Executive)

2020 - 2021

2020 - 2021

Mandalina Kalitesinin Korunmasında Modifiye Atmosfer Teknlojisinin Kullanılması

Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project

ADAY M. S. (Executive), ADAY S.

2008 - 2010

2008 - 2010

Mihaliç Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

Project Supported by Higher Education Institutions , BAP MSc

YÜCEER Y. (Executive), ADAY S.


Scholarships

2007 - 2007

2007 - 2007

Leonardo Da Vinci Staj Programı

European Commission

Citations

Total Citations (SCOPUS): 571

h-index (SCOPUS): 3