Doç. Dr. MÜESSER KORKMAZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel, Sosyal Bilimler İnterdisipliner


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme

Metrikler

Yayın

34

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

32

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

18

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

27

Proje

3

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2007 - 2012

2007 - 2012

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği , Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

KADIN TURİSTLERE YÖNELİK ALGININ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ BAĞLAMINDA İNCELENMESİ Sürdürülebilir Kalkınma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

2012

2012

Yüksek Lisans

TEK BAŞINA SEYAHAT EDEN KADIN TURİSTLERİN SEYAHAT KISITLAYICILARI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Makaleler

Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Glütensiz Beslenen Kişilerin Glütensiz Gıdalara Ulaşılabilirliğinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma

ARSLANER E., KORKMAZ M., SÜNNETÇİOĞLU S.

INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Yoga ve Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkide Farkındalığın Rolü

TARHAN N., KORKMAZ M., ÖZKÖK F.

VII. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.270-271, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Özel Beslenme Türlerine Yönelik Uygulamaların Gastronomi Blogları Üzerinden İncelenmesi

İSTEM E., KORKMAZ M.

14th INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Ağustos 2023, ss.220-234, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Gastronomi Turizmi Bağlamında Gökçeada'nın Şarap Rotasının Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma

Aycibin Girgin C., Korkmaz M.

ASES II. INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONFERENCE, Giresun, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2023, ss.14-31, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

5. Tek Başına Seyahat Eden Kadın Turistlerin Seyahat Kısıtlayıcıları

ÖZKÖK F., KORKMAZ M.

16. Ulusal turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1671-1688, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

6. Müzekart Uygulamasının Türkiye'deki Müze Ziyaretlerine Ait İstatistikler Açısından Önemi ve Çanakkale Müzeleri

MERCAN Ş. O., KORKMAZ M.

1. INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM & MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2014, cilt.1, ss.49-58, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Reinterpretation of Traditional Turkish Coffee Using Modern Preparation and Presentation Techniques: A Sensory Analysis Study

Korkmaz M., Özkök F., Boz M.

THEORETICAL AND EMPIRICAL RESEARCH IN SOCIAL SCIENCES-II, Prdof. Dr. ALiye ÇİLAN AKIN,Doç. Dr. Hasam ÇİFTÇİ, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.75-98, 2025 Creative Commons License

2024

2024

2. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma

Tarhan N., KORKMAZ M., ÖZKÖK F.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024

2023

2023

3. ÖZEL BESLENME MUTFAĞI

Yüksel Z., Korkmaz M. (Editör)

Anatolia Books , Ankara, 2023

2023

2023

4. Pazarlamada İnovasyon ve Gastronomi

Aydın G., Korkmaz M.

Dijital Pazarlamada Öne Çıkan Başlıklar ve Uygulamalı Çalışmalar, Fettahlıoğlu Hatice Seçil,Bilginer Özsaatcı Fatma Gül, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.147-176, 2023

2023

2023

5. Gıda Aşırı Duyarlılığında Beslenme

ALBAYRAK R., KORKMAZ M.

Özel Beslenme Mutfağı, Korkmaz Müesser, Yüksel Zerrin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-22, 2023

2022

2022

6. DİJİTAL PAZARLAMA VE MÜŞTERİ SADAKATİ İLİŞKİSİ

KORKMAZ M., AYDIN G.

DİJİTALLEŞME, Baş, Mehmet, Erdoğan Tarakçı İnci, Aslan Ramazan, Editör, EFE AKADEMİ YAYINLARI, İstanbul, ss.285-316, 2022

2022

2022

7. Gıda Katkı Maddeleri ve Moleküler Gastronomi Alanındaki Kullanımları

KORKMAZ M.

INSAC New Trends in Social and Education Sciences, Uzun Meliha, Serbest Yılmaz Betül, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.295-321, 2022

2022

2022

8. Turizm ve Toplumsal Cinsiyet

KORKMAZ M.

Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar - I, Çatalcalı Ceylan Ayşe, Batal Salih, Sülü Akgül Ceylan, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022

2019

2019

9. Profesyonel Mutfakta Kadının Yeri ve Sorunları

BOZOK D., KORKMAZ M.

Turizmde Kadın Olmak, Ahmet Vatan, Editör, Değişim Yayınları, İstanbul, ss.191-203, 2019

2018

2018

10. DOĞANIN DEĞERİ ÖLÇÜLEBİLİR Mİ? DOĞANIN TURİZM AÇISINDAN DEĞERİNİ BELİRLEMEDE FARKLI YÖNTEMLER

KORKMAZ H., SÜNNETÇİOĞLU S., KORKMAZ M.

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah Özkök, Hacı Mehmet Yıldırım, Şefik Okan Mercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.235-274, 2018

2018

2018

11. Doğanın Değeri Ölçülebilir Mİ? Doğanın Turizm Açısından Değerini Belirlemede Farklı Yöntemler

KORKMAZ H., SÜNNETÇİOĞLU S., KORKMAZ M.

Ekoloji Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK, Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.235-264, 2018

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Geleneksel Türk Kahvesinin Modern Hazırlama ve Sunum Teknikleri İle Yeniden Yorumlanması Deneysel Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

KORKMAZ M. (Yürütücü), BOZ M., ÖZKÖK F.

2023 - 2024

2023 - 2024

Joint Action for Sustainable Tourism

AB Destekli Diğer Projeler

Gül H., SÜNNETÇİOĞLU A., KORKMAZ M.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 3

h-indeksi (SCOPUS): 1