Eğitim Bilgileri
2014 - 2018
2014 - 2018Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2007 - 2012
2007 - 2012Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği , Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
KADIN TURİSTLERE YÖNELİK ALGININ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ BAĞLAMINDA İNCELENMESİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
2012
2012Yüksek Lisans
TEK BAŞINA SEYAHAT EDEN KADIN TURİSTLERİN SEYAHAT KISITLAYICILARI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Profesyonel Mutfak Şeflerinin Özel Beslenme Türlerine YönelikBilgi Düzeylerinin ve Bu Alandaki Uygulamalarının İncelenmesi
Korkmaz M. (Danışman)
E.İSTEM(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Gıda aşırı duyarlılığı olan kişilerin gastronomi turizmine yönelik bakış açılarının ve deneyimlerinin belirlenmesi
Korkmaz M. (Danışman)
R.ALBAYRAK(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Gastrofizik bağlamında duyusal unsurların tat algısına etkisinin değerlendirilmesi
Korkmaz M. (Danışman)
N.TARHAN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (8)
2025
20251. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Tanıtım Faaliyetlerinde Instagram İçerik Üreticilerini Tercih Etme Nedenlerinin Belirlenmesi
ÖZER A. N., KORKMAZ M.
Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.12, sa.1, ss.276-299, 2025 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Evaluation of Sensory Elements’ Influence on Taste Perception in Gastro-physics Context Duyusal Unsurların Tat Algısına Etkisinin Gastrofizik Bağlamında Değerlendirilmesi
Tarhan N., KORKMAZ M.
Akademik Gida
, cilt.21, sa.3, ss.284-300, 2023 (Scopus)
2022
20223. Geleceğin Şef Adaylarının Gıda İsrafına İlişkin Davranışsal Belirleyicileri
Korkmaz M., Sünnetçioğlu S., Özkök F.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.4, ss.1589-1598, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20224. Gökçeada'da Faaliyet Gösteren Yiyecek - İçecek İşletmelerinin Gıda Alerjileri Uygulamaları Kapsamında İncelenmesi
ALBAYRAK R., KORKMAZ M.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.118-132, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20215. Role of rural women in organic farming: A case study from Turkey
Özsayın D., Korkmaz M.
New Medit
, cilt.20, sa.5, ss.17-32, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20216. GÖKÇEADA’YA AİT GASTRONOMİK DEĞERLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: GASTRONOMİ MÜZESİ ÖNERİSİ
Çakıcı S., SIRTLI A., KORKMAZ M.
Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.5, sa.5, ss.302-335, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20217. Factors affecting home-made food product marketing willingness of women: a case of Gokceada district
Özsayın D., Korkmaz M.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.5, sa.2, ss.157-165, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Covıd-19 Pandemi Sürecinde Kahve Tüketim Alışkanlıklarının Evsel Dönüşümü
KORKMAZ M., BAŞARAN G.
Journal of Original Studies , cilt.2, sa.1, ss.43-56, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Cinsiyetlendirilmiş Yiyecek Adlarına İlişkin Bakış Açısının Değerlendirilmesi (Evaluating the Perspective Related to the Gendered Food Names)
Tarhan N. T., Özkök F., Korkmaz M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.4, ss.2984-3002, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202010. Gökçeada'nın Gastronomik Kimliğinin Ada'da Faaliyet Gösteren Kadın İşletmeciler Perspektifinden Değerlendirilmesi
KORKMAZ M., AYDUĞ İ.
Tourism and Recreation , cilt.2, sa.2, ss.84-96, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201911. YEREL HALKIN KADIN TURİSTLERE YÖNELİK BAKIŞ AÇISININ TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ EŞİTLİĞİ VE YAŞAM DEĞERLERİ BAĞLAMINDA İNCELENMESİ: GÖKÇEADA ÖRNEĞİ
KORKMAZ M., ÖZKÖK F., ULUOCAK Ş.
Journal of Life Economics , cilt.6, sa.1, ss.35-60, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201712. Yeşil Ürün Satın Alma Davranışı, Kişilerarası Etkilenme Eğilimi ve Sosyal Etki Arasındaki İlişki: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
KORKMAZ M., ATAY L., YILDIRIM H. M.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.40-52, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
201513. İNTERNETİN ÖNEMİNİN VE KULLANIMININ SEYAHAT ACENTALARI PERSPEKTİFİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANAKKALE ÖRNEĞİ
KORKMAZ M., BOZ M.
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi , cilt.10, sa.1, ss.119-146, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201514. İnternetin Öneminin ve Kullanımının Seyahat Acentaları Perspektifinden Değerlendirilmesi: Çanakkale Örneği
Korkmaz M., Boz M.
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.119-146, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201415. Müzekart Uygulamasının Türkiye'deki Müze Ziyaretlerine Ait İstatistikler Açısından Önemi ve Çanakkale Müzeleri
MERCAN Ş. O., KORKMAZ M.
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.177-195, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201416. MÜZEKART UYGULAMASININ TÜRKİYE’DEKİ MÜZE ZİYARETLERİNE AİT İSTATİSTİKLER AÇISINDAN ÖNEMİ VE ÇANAKKALE MÜZELERİ
MERCAN Ş. O., KORKMAZ M.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ , cilt.2, sa.1, ss.183-201, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Glütensiz Beslenen Kişilerin Glütensiz Gıdalara Ulaşılabilirliğinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
ARSLANER E., KORKMAZ M., SÜNNETÇİOĞLU S.
INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Yoga ve Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkide Farkındalığın Rolü
TARHAN N., KORKMAZ M., ÖZKÖK F.
VII. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.270-271, (Özet Bildiri)
2023
20233. Özel Beslenme Türlerine Yönelik Uygulamaların Gastronomi Blogları Üzerinden İncelenmesi
İSTEM E., KORKMAZ M.
14th INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Ağustos 2023, ss.220-234, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Gastronomi Turizmi Bağlamında Gökçeada'nın Şarap Rotasının Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma
Aycibin Girgin C., Korkmaz M.
ASES II. INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONFERENCE, Giresun, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2023, ss.14-31, (Tam Metin Bildiri)
2015
20155. Tek Başına Seyahat Eden Kadın Turistlerin Seyahat Kısıtlayıcıları
ÖZKÖK F., KORKMAZ M.
16. Ulusal turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1671-1688, (Tam Metin Bildiri)
2014
20146. Müzekart Uygulamasının Türkiye'deki Müze Ziyaretlerine Ait İstatistikler Açısından Önemi ve Çanakkale Müzeleri
MERCAN Ş. O., KORKMAZ M.
1. INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM & MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2014, cilt.1, ss.49-58, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Reinterpretation of Traditional Turkish Coffee Using Modern Preparation and Presentation Techniques: A Sensory Analysis Study
Korkmaz M., Özkök F., Boz M.
THEORETICAL AND EMPIRICAL RESEARCH IN SOCIAL SCIENCES-II, Prdof. Dr. ALiye ÇİLAN AKIN,Doç. Dr. Hasam ÇİFTÇİ, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.75-98, 2025
2024
20242. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma
Tarhan N., KORKMAZ M., ÖZKÖK F.
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024
2023
20234. Pazarlamada İnovasyon ve Gastronomi
Aydın G., Korkmaz M.
Dijital Pazarlamada Öne Çıkan Başlıklar ve Uygulamalı Çalışmalar, Fettahlıoğlu Hatice Seçil,Bilginer Özsaatcı Fatma Gül, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.147-176, 2023
2023
20235. Gıda Aşırı Duyarlılığında Beslenme
ALBAYRAK R., KORKMAZ M.
Özel Beslenme Mutfağı, Korkmaz Müesser, Yüksel Zerrin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-22, 2023
2022
20226. DİJİTAL PAZARLAMA VE MÜŞTERİ SADAKATİ İLİŞKİSİ
KORKMAZ M., AYDIN G.
DİJİTALLEŞME, Baş, Mehmet, Erdoğan Tarakçı İnci, Aslan Ramazan, Editör, EFE AKADEMİ YAYINLARI, İstanbul, ss.285-316, 2022
2022
20227. Gıda Katkı Maddeleri ve Moleküler Gastronomi Alanındaki Kullanımları
KORKMAZ M.
INSAC New Trends in Social and Education Sciences, Uzun Meliha, Serbest Yılmaz Betül, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.295-321, 2022
2022
20228. Turizm ve Toplumsal Cinsiyet
KORKMAZ M.
Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar - I, Çatalcalı Ceylan Ayşe, Batal Salih, Sülü Akgül Ceylan, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022
2019
20199. Profesyonel Mutfakta Kadının Yeri ve Sorunları
BOZOK D., KORKMAZ M.
Turizmde Kadın Olmak, Ahmet Vatan, Editör, Değişim Yayınları, İstanbul, ss.191-203, 2019
2018
201810. DOĞANIN DEĞERİ ÖLÇÜLEBİLİR Mİ? DOĞANIN TURİZM AÇISINDAN DEĞERİNİ BELİRLEMEDE FARKLI YÖNTEMLER
KORKMAZ H., SÜNNETÇİOĞLU S., KORKMAZ M.
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah Özkök, Hacı Mehmet Yıldırım, Şefik Okan Mercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.235-274, 2018
2018
201811. Doğanın Değeri Ölçülebilir Mİ? Doğanın Turizm Açısından Değerini Belirlemede Farklı Yöntemler
KORKMAZ H., SÜNNETÇİOĞLU S., KORKMAZ M.
Ekoloji Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK, Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.235-264, 2018
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorGeleneksel Türk Kahvesinin Modern Hazırlama ve Sunum Teknikleri İle Yeniden Yorumlanması Deneysel Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KORKMAZ M. (Yürütücü), BOZ M., ÖZKÖK F.
2023 - 2024
2023 - 2024Joint Action for Sustainable Tourism
AB Destekli Diğer Projeler
Gül H., SÜNNETÇİOĞLU A., KORKMAZ M.
2018 - 2020
2018 - 2020
Kırsal Alandaki Kadınların Geleneksel Gıda Üretimine Olan Yaklaşımları ve Gıda Güvenliği Konusundaki Bilgi Düzeyleri (Gökçeada İlçesi Örneği)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZSAYIN D. (Yürütücü), KORKMAZ M.