­

Dr. Öğr. Üyesi NESRİN ÇAKICI


Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler


WoS Araştırma Alanları: Klinik Tıp (Med), Yaşam Bilimleri (Life), Klinik Tıp, Mikrobiyoloji, Tıbbi Laboratuvar Teknolojisi, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Tıp, Sağlık Bilimleri, Temel Tıp Bilimleri, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Yaşam Bilimleri, Mikrobiyoloji, Bakteriyoloji, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 2456
Fax Telefonu: +90 0543 761 2097
Web: https://avesis.comu.edu.tr/ncakici
Ofis: 14024
Posta Adresi: Çomü Sağlık Hizmetleri MYO. Terzioğlu Kampüsü/ÇANAKKALE

Metrikler

Yayın

42

Atıf (WoS)

6

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

9

H-İndeks (Scholar)

2

Proje

9

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Eğitim Bilgileri

2021 - 2022

2021 - 2022

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş sağlığı ve güvenliği, Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Ön Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ad., Türkiye

1989 - 2000

1989 - 2000

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Fen Bilimleri Eğt. Bölümü, Biyoloji Eğitimi Ad, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Hastane ve Gıda İşletmelerindeki Gıda Çalışanlarından Staphylococcus aureus izolasyonu ve karakterizasyonu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2000

2000

Yüksek Lisans

İdrar Kültürlerinde Üretra veya Çevreden Bulaşma yoluyla İzole Edilen Staphylococcus aureus Suşlarının Bazı Fizyolojik, Biyokimyasal Özellikleri ve Antibiyotik Duyarlılıklarının Belirlenmesi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Eğitimi

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2023

2023

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI (B SINIFI)

İş Sağlığı ve Güvenliği

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

2019

2019

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI (C SINIFI )

İş Sağlığı ve Güvenliği

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

2019

2019

ANTİBİYOTİK DİRENCİ EĞİTİMİ. ANADOLU PROJESİ

Sağlık ve Tıp

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU

2016

2016

Mikrobiyolojide PCR Temelli Yöntemler Kursu

Sağlık ve Tıp

ADÜ Rekombinant DNA ve Protein Merkezi

2014

2014

How To Publish a Scientific Journal Article

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Springer

2013

2013

XIII. Uygulamalı Moleküler Mikrobiyoloji Kursu

Sağlık ve Tıp

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

2012

2012

MALDI-TOF-MS KURSU

Sağlık ve Tıp

BioMerieux Diagnostik

2012

2012

ISO 9001, ISO 22000, BRC, Risk yönetimi Eğitimi, Dökümantasyon Eğitimi, ISO 19011 İç denetçi eğitimi

Kalite Yönetimi

SİSBEL/ÇOMÜ

2007

2007

Halkın Afete Hazırlık Eğitimi ile Söndürme, kurtarma, Koruma ve İlk Yardım Ekipleri

Diğer

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Araştırma Alanları

Tıp

Sağlık Bilimleri

Temel Tıp Bilimleri

Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji

Tıbbi Mikrobiyoloji

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Yaşam Bilimleri

Mikrobiyoloji

Bakteriyoloji

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

2003 - 2017

2003 - 2017

Öğretim Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

Yönetimsel Görevler

2008 - 2010

2008 - 2010

MYO Müdür Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

1996 - 2003

1996 - 2003

Biyolog

Çanakkale Deniz hastanesi

1990 - 1996

1990 - 1996

Biyolog

GATA EĞİTİM HASTANESİ

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kaynaklı Enfeksiyon Hastalıkları

Lisans

Lisans

Klinik Mikrobiyoloji

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda sektöründe iş sağlığı ve güvenliği gözetimi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kaynaklı Viral, Fungal ve Paraziter Riskler

Lisans

Lisans

Gıda güvenliği ve katkı maddeleri

Lisans

Lisans

İş Sağlığı ve Güvenliği

Ön Lisans

Ön Lisans

PARAZİTOLOJİ

Ön Lisans

Ön Lisans

TIBBİ MİKROBİYOLOJİ-II

Lisans

Lisans

MİKROBİYOLOJİ- PARAZİTOLOJİ

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

SHIGA TOXIN PRODUCING Escherichia coli (STEC) IN FOOD

Çakıcı N.

ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-IX, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, ss.601-606

2023

2023

CAMPYLOBACTER (CAMPYLOBACTERIOSIS)

Çakıcı N., Eroğlu R.

9th ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH , Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, ss.595-600

2022

2022

MICROBIOLOGICAL HAZARDS IN POULTRY

Çakıcı N., Eroğlu R.

INTERNATIONAL ICONTECH CONFERENCE-6 on Innovative Surveys in Positive Sciences, 4 - 05 Aralık 2022, ss.111-112

2022

2022

INVESTIGATION OF ESBL AND CARBAPENEMASE POSITIVE ENTEROBACTERIACEAE STRAINS AND GENOTYPES IN MUSSELS CAUGHT IN THE ÇANAKKALE STRAIT

Çakıcı N.

VI. INTERNATIONAL ICONTECH CONFERENCE ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, 4 - 05 Aralık 2022, ss.109-110

2022

2022

Halk Sağlığı Açısından Et Ve Et Ürünlerindeki Mikrobiyolojik Tehlikeler

Çakıcı N., Eroğlu R.

4th International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, 10 - 13 Kasım 2022, ss.267

2021

2021

Can Regular Inspectıon of Cıty Wastewater be Early Warnıng of The Covıd-19 Pandemıc?- Short Review

Çakıcı N.

1ST INTERNATIONAL MEDICAL RECORDS CONGRESS, Düzce, Türkiye, 3 - 05 Aralık 2021, ss.33-35 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Taze yeşil sebzelerde GSBL üreticisi bakterilerin varlığı

Balki M. V., Çakıcı N., Demirel Zorba N. N.

I. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2019, ss.69 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Importance of Beta Lactam Antibiotic Resistant Bacteria in Raw Consumption Foods.

Balki M. V., Çakıcı N., Demirel Zorba N. N.

Trakya Üniversiteler Birliği 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2019, ss.68-69 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

SHMYO Öğrencilerinin Beslenme Bilgi, Alışkanlık ve Davranışları Üzerine Bir AnketÇalışması

Çakıcı N., Erol Tınaztepe Ö.

Trakya Üniversiteler Birliği 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2019, ss.91-92

2012

2012

Metisiline Dirençli S. aureus’ların Gıda Zehirlenmelerindeki Rolü.

Çakici N., Demirel Zorba N. N.

XXXV. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 07 Kasım 2012, ss.1

2009

2009

Çanakkale Bölgesi Semt Pazarlarında Satışa Sunulan Taze Peynirlerde Mikroorganizmaların Varlığının Araştırılması

ŞENER A., ÇAKICI N.

14. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi, Antalya, Türkiye, 25 - 29 Mart 2009, ss.1

2007

2007

Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlardan Biri: Bruselloz

ÇAKICI N.

4. ulusal meslek yüksekokulları sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.1

2006

2006

Radyasyonun Mikroorganizmalara Etkisi.

Yalçın F. S., Çakıcı N.

1. ulusal sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2006, ss.1

2006

2006

Çanakkale’deki Birinci Sınıf Öğrencilerin BCG Skar Kontrolü ve Tüberkülin Testi Sonuçları Üzerine Bir Araştırma

ÇAKICI N., Ülgey N., YALÇIN Y., YALÇIN F. S.

1. ulusal sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2006, ss.1

2006

2006

. İdrar Kültürlerinde İzole Edilen S. aureus Suşlarının Methicillin Direnci ve Çeşitli Antibiyotiklere Duyarlılıklarının İncelenmesi

ÇAKICI N.

1. ulusal sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2006, ss.1

Kitap & Kitap Bölümleri

2024

2024

ANTİBİYOTİK DİRENCİ

Çakıcı N.

SAĞLIK & BİLİM 2024 GÜNCEL TIP- I, Doç. Dr. Şeyho Cem YÜCETAŞ, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.321-340, 2024 Creative Commons License

2024

2024

TEK SAĞLIK

Çakıcı N.

SAĞLIK & BİLİM 2024 GÜNCEL TIP -I, Şeyho Cem YÜCETAŞ, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.307-320, 2024 Creative Commons License

2023

2023

SALMONELLA VE ENFEKSİYONLARI

Çakıcı N.

Fen Bilimleri ve Matematik Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler, Prof. Dr. Hüsniye Sağlık, Editör, PLATANUS, Ankara, ss.426-436, 2023 Creative Commons License

2023

2023

GIDA KAYNAKLI VİRÜSLER

Çakıcı N.

Fen Bilimleri ve Matematik Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler, Prof. Dr. Hüsniye Sağlıker, Editör, PLATANUS, Ankara, ss.438-455, 2023 Creative Commons License

2023

2023

GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR

Çakıcı N.

SAĞLIK & BİLİM 2023: Güncel Tıp -III, Talip Karaçor, Editör, EFE AKADEMİ, İstanbul, ss.219-227, 2023 Creative Commons License

2023

2023

GIDA İNTOKSİKASYONLARI

Çakıcı N.

SAĞLIK & BİLİM 2023 BESLENME -III, Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT Prof. Dr. Yasemin BEYHAN, Editör, EFE AKADEMİ, İstanbul, ss.45-56, 2023 Creative Commons License

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Kanatlı Etlerinde Salmonella spp., Campylobacter spp. Varlığının ve Antibiyotik Direnç Profillerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKICI N. (Yürütücü), Eroğlu R.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Üye

1993 - Devam Ediyor

1993 - Devam Ediyor

Kan Merkezleri ve Tranfüzyon Derneği

Üye

Ödüller

Ocak 2017

Ocak 2017

Akademik Teşvik Ödülü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül 2010

Eylül 2010

Eğitim Öğretim Performans Ödülü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 8

h-indeksi (SCOPUS): 2

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Tek Sağlık Çalışma Grrubu

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Turkey