Dr. Öğr. Üyesi NİHAT YAVUZ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

16

Yayın (WoS)

6

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

7

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

18

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

4

Eğitim Bilgileri

2011 - 2016

2011 - 2016

Doktora

North Carolina State University, College Of Agriculture, Food, Bioprocessing, And Nutrition Sciences, Amerika Birleşik Devletleri

2009 - 2010

2009 - 2010

Yüksek Lisans

Virginia Polytechnic Institute and State University, College Of Engineering, Biological Systems Engineering, Amerika Birleşik Devletleri

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - 2020

2018 - 2020

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2017

2016 - 2017

Araştırmacı

Ticari Kuruluş (özel), Aseptia Inc., Araştırmacı

2007 - 2008

2007 - 2008

Gıda Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, Kadıoğlu Baharat A.Ş., Gıda Mühendisi

Makaleler

Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

2. 3D Printability of Foamed Food Products

İŞLEYİCİ İ., YAVUZ N.

6 th ISEKI-FOOD E-Conference, Romanya, 22 - 24 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. Peynir Altı Suyu Mikrojellerinin Üç Boyutlu Gıda Yazımında Kullanılması

Kahraman Ç., Yavuz N.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.278, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. 3D Yazıcıda Sebze Püresi Basımı

Uzman P., Uğurlu G., Ovalı Z., Yavuz N.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.279, (Özet Bildiri)

2021

2021

5. Optimization of spray drying variables for chickpea cooking water (aquafaba) powder with maximum protein and saponin contents

Yavuz N., Ok S., Begliyew H.

4th ISEKI-Food E-conference Food Texture, Quality Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy, 10 - 12 Kasım 2021, ss.44, (Özet Bildiri)

2019

2019

6. The effects of pectin gelation on foaming characteristics of pectin-saponin solutions

YAVUZ N., OK S.

E-conference on Food Texture and Rheology, ISEKI-Food Association, 25 - 26 Kasım 2019, ss.17, (Özet Bildiri)

2019

2019

7. Thermal Processing Of Food Products Using A Modular 2450 MHz Continuous Microwave System

KEMAL M., YAVUZ N., PALAZOĞLU T. K., SIMUNOVIC J.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Numerical and experimental tools for improved mixing in stirred vessels

YAVUZ N., Sandeep K.

IFT17, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2017, ss.379-380, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Computational and Numerical Models and Simulations for Aseptic Processing

Stroforos G., Salvi D., PALAZOĞLU T. K., YAVUZ N., Coronel P. M., Simunovic J.

Handbook of Aseptic Processing and Packaging, David, Jairus R. D., Coronel, Pablo M., Simunovic, Josip, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.443-468, 2022

Desteklenen Projeler

2024 - 2026

2024 - 2026

Yüksek Basınçlı Homojenizasyon İşlemi ile Pirinç Proteini Mikrojeli Elde Edilmesi ve Bebek Formülü Üretiminde Kullanılması

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Yavuz N. (Yürütücü), Kemal M., Beşir Özgeçen A., Er Kemal M.

2023 - 2023

2023 - 2023

Püskürtmeli Kurutma ile Nohut Haşlama Suyundan Toz Elde Edilmesinde Ürün Veriminin Artırtılması

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Yavuz N. (Yürütücü)

2021 - 2023

2021 - 2023

Gıda Uygulamalarında Köpük Stabilitesinin Mikrojel Kullanımı ile Arttırılması: Alternatif Bir Kaynak Olarak Nohut Haşlama Suyunun Değerlendirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı

Yavuz N. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 18

h-indeksi (SCOPUS): 3