Metrikler
Eğitim Bilgileri
2011 - 2016
2011 - 2016Doktora
North Carolina State University, College Of Agriculture, Food, Bioprocessing, And Nutrition Sciences, Amerika Birleşik Devletleri
2009 - 2010
2009 - 2010Yüksek Lisans
Virginia Polytechnic Institute and State University, College Of Engineering, Biological Systems Engineering, Amerika Birleşik Devletleri
2003 - 2007
2003 - 2007Lisans
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2018 - 2020
2018 - 2020Araştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2016 - 2017
2016 - 2017Araştırmacı
Ticari Kuruluş (özel), Aseptia Inc., Araştırmacı
2007 - 2008
2007 - 2008Gıda Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Kadıoğlu Baharat A.Ş., Gıda Mühendisi
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (7)
2025
20251. 3D-printability of culinary foams prepared with aquafaba powder
İşleyici İ., Yavuz N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE , cilt.40, ss.1-9, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Enhancement of 3D-printability of zucchini puree by rice flour addition
Başoğlu E. İ., Beşir Özgeçen A., YAVUZ N.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.11, ss.8181-8190, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20243. Evaluation of Microgels Derived from Spray-Dried Aquafaba Powder for Improved Foam Quality
Begliyev H., İşleyici İ., YAVUZ N.
Food and Bioprocess Technology
, cilt.17, sa.6, ss.1625-1636, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20234. Effects of high-pressure homogenization on the rheological properties of spray-dried aquafaba powder
Begliyev H., YAVUZ N., OK S.
Journal of Food Process Engineering
, cilt.46, sa.8, 2023 (SCI-Expanded)
2019
20195. Scale-Up of Shear Thinning Fluid Mixing in an Unbaffled Stirred Vessel with Eccentrically Located and Modified Impellers
YAVUZ N., Sandeep K. P.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CHEMICAL REACTOR ENGINEERING
, cilt.17, sa.4, 2019 (SCI-Expanded)
2019
20196. Investigation of impeller modification and eccentricity for non-Newtonian fluid mixing in stirred vessels
YAVUZ N., Sandeep K. P.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
, cilt.206, sa.3, ss.318-332, 2019 (SCI-Expanded)
2018
20187. Hot-fill Pasteurization of Cucumber Pickle Spears: An Alternative to Tunnel Pasteurization
YAVUZ N., FOSTER L. A., SHARMA T., PATEL K., STOFOROS G., SANDEEP K., et al.
Food Protection Trends , cilt.38, sa.4, ss.258-265, 2018 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Evaluating The Functional Properties of Spray-Dried Aquafaba: A Comparison Between Drying Chamber And Collection Flasks
Begliyev H., Çelik H. K., YAVUZ N.
6th ISEKI-FOOD E-Conference, Romanya, 22 - 24 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2023
20232. 3D Printability of Foamed Food Products
İŞLEYİCİ İ., YAVUZ N.
6 th ISEKI-FOOD E-Conference, Romanya, 22 - 24 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2022
20223. Peynir Altı Suyu Mikrojellerinin Üç Boyutlu Gıda Yazımında Kullanılması
Kahraman Ç., Yavuz N.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.278, (Özet Bildiri)
2022
20224. 3D Yazıcıda Sebze Püresi Basımı
Uzman P., Uğurlu G., Ovalı Z., Yavuz N.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.279, (Özet Bildiri)
2021
20215. Optimization of spray drying variables for chickpea cooking water (aquafaba) powder with maximum protein and saponin contents
Yavuz N., Ok S., Begliyew H.
4th ISEKI-Food E-conference Food Texture, Quality Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy, 10 - 12 Kasım 2021, ss.44, (Özet Bildiri)
2019
20196. The effects of pectin gelation on foaming characteristics of pectin-saponin solutions
YAVUZ N., OK S.
E-conference on Food Texture and Rheology, ISEKI-Food Association, 25 - 26 Kasım 2019, ss.17, (Özet Bildiri)
2019
20197. Thermal Processing Of Food Products Using A Modular 2450 MHz Continuous Microwave System
KEMAL M., YAVUZ N., PALAZOĞLU T. K., SIMUNOVIC J.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Numerical and experimental tools for improved mixing in stirred vessels
YAVUZ N., Sandeep K.
IFT17, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2017, ss.379-380, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Computational and Numerical Models and Simulations for Aseptic Processing
Stroforos G., Salvi D., PALAZOĞLU T. K., YAVUZ N., Coronel P. M., Simunovic J.
Handbook of Aseptic Processing and Packaging, David, Jairus R. D., Coronel, Pablo M., Simunovic, Josip, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.443-468, 2022
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026Yüksek Basınçlı Homojenizasyon İşlemi ile Pirinç Proteini Mikrojeli Elde Edilmesi ve Bebek Formülü Üretiminde Kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yavuz N. (Yürütücü), Kemal M., Beşir Özgeçen A., Er Kemal M.
2023 - 2024
2023 - 2024Karbon Tabanlı Radyant Isıtıcı Kullanılarak Kurutma Fırını Tasarımı Ve Sistemin Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çölgeçen Z. (Yürütücü), Kırca Toklucu A., Kurt M., Yavuz N.
2023 - 2023
2023 - 2023Püskürtmeli Kurutma ile Nohut Haşlama Suyundan Toz Elde Edilmesinde Ürün Veriminin Artırtılması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Yavuz N. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Gıda Uygulamalarında Köpük Stabilitesinin Mikrojel Kullanımı ile Arttırılması: Alternatif Bir Kaynak Olarak Nohut Haşlama Suyunun Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Yavuz N. (Yürütücü)