-
2023 - Devam Ediyor Tüketime hazır sıvı soslarda mikroplastik varlığının araştırılması
-
2024 - 2027 Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı için Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması
-
2024 - 2026 Marmara Denizi'nde Pina (Pinna nobilis) Koruma ve İzleme (MAR-PİNA)
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Sarı M.(Yürütücü), Karadurmuş U., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Turgay E.
-
2024 - 2025 Balık İşleme Atıklarından Mikrobiyal Transglutaminaz ile Balık Filetosu Üretimi ve Ürün Karakterizasyonu
-
2024 - 2025 Mavi Yüzgeçli Orkinos Balığı (Thunnus thynnus)'ndan Pastırma Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Pinna nobilis’in toplu ölümünden sorumlu olan patojenlerin Kapıdağ Yarımadası çevresindeki varlığının araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Karadurmuş U.(Yürütücü), Sarı M., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Turgay E.
-
2023 - 2024 Çanakkale Kıyı Sularında Vibrio spp. Türlerinin Dağılımı, Genetik Karakterizasyonu ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Ay M., Çakır F., Gezen O.
-
2022 - 2024 Farklı Üretim Yöntemlerinin Balık Sosu Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
-
2022 - 2023 Çanakkale Boğazı'nda Dağılış Gösteren Akdeniz Midyelerinin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Sağlık Durumlarının Değerlendirilmesi
-
2020 - 2023 Güney Marmara Adalar Bölgesinde Deniz Hıyarı'nın (Holothuria tubulosa) Populasyon Yapısı ve Üreme Döneminin Araştırılması
-
2019 - 2021 Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., GÜNGÖR ERTUĞRAL T., ÇOLAKOĞLU S.
-
2019 - 2021 Holothuria tubulosa Gmelin 1791 ve Holothuria Roweothuria poli Delle Chiaje 1824 Deniz Hıyarı Türlerinden Kolajen İzolasyonu Hidrolizasyonu ve Karakterizasyonlarının Yapılması
-
2017 - 2019 Güney Marmara Denizi Denizkent Bölgesinde Kum Midyesi Chamelea gallina ve Kum Şırlanının Donax trunculus Populasyonunun Yapısı ve Dinamiği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU S. (Yürütücü), ORMANCI H. B., ÇARDAK M., ARSLAN İHSANOĞLU M., YILDIRIM P., KÜNİLİ İ. E.
-
2015 - 2019 Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ORMANCI H. B. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., KIZILKAYA B., ALTIN A., ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E.
-
2014 - 2017 Deniz hıyarının (Holothuria tubulosa) biyokimyasal, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi.
-
2014 - 2016 Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
-
2011 - 2013 Çanakkale Boğazı’ndan İzole Edilen Enterobacteriaceae Üyelerinin Ağır Metal ve Antibiyotik Dirençliği Etkilerinin Araştırılması
-
2009 - 2010 İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması
-
2024 - Devam Ediyor Bitkisel Protein Kaynaklarından Balık Sosuna Alternatif Sos Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye
-
2023 - Devam Ediyor Fermente Midye Ezmesi Üretiminde Lactobacillus plantarum Kullanımının Ürün Karakteristiği ve Vibrio spp. Türleri Üzerine Antagonistik Etkilerinin Belirlenmesi
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye