Supported Projects
-
2022 - Continues Farklı Üretim Yöntemlerinin Balık Sosu Kalitesi Üzerine Etkileri
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOLAKOĞLU F. (Executive) , ORMANCI H. B. , KÜNİLİ İ. E. , DİNÇ S. Ö. , YÜZGEÇ İ. U.
-
2019 - 2021 Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOLAKOĞLU F. (Executive) , ORMANCI H. B. , KÜNİLİ İ. E. , GÜNGÖR ERTUĞRAL T. , ÇOLAKOĞLU S.
-
2019 - 2021 Holothuria tubulosa Gmelin 1791 ve Holothuria Roweothuria poli Delle Chiaje 1824 Deniz Hıyarı Türlerinden Kolajen İzolasyonu Hidrolizasyonu ve Karakterizasyonlarının Yapılması
-
2019 - 2020 ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Artırılması İçin El Ele Veriyor
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Çardak M. (Executive) , Yıldırım P. , Çolakoğlu F. (Executive) , Ormancı H. B. , Türker G. , Arifoğlu N.
-
2018 - 2020 Bozcaada Sucul Biyoçeşitliliğinin Tespiti ve Adanın Denizel Kültürünün Balıkçılık ve Turizm Alan Karakterine Etkileri
Project Supported by Higher Education Institutions
YIĞIN C. Ç. (Executive) , ÖZALP H. B. , ÇELİK E. Ş. , AK İ. , AYAZ A. , ALTINAĞAÇ U. , et al.
-
2015 - 2019 Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
ORMANCI H. B. (Executive) , ÇOLAKOĞLU F. , KIZILKAYA B. , ALTIN A. , ÇARDAK M. , KÜNİLİ İ. E.
-
2014 - 2017 Deniz hıyarının (Holothuria tubulosa) biyokimyasal, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi.
-
2014 - 2016 Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2014 - 2015 Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
ÖZEKİNCİ U. (Executive) , ÇOLAKOĞLU F. , BERİK N. , AYAZ A. , ÖZTEKİN A. , ÇAKIR F. , et al.
-
2014 - 2015 Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus) işleme artıklarından elde edilen Protein hidrolizatlarının fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
-
2010 - 2014 Geleneksel tuzlu sardalya balığının kalite parametreleri ve raf ömrünün tespiti
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2012 - 2013 Tuzlanmış Palamut Balığının (Lakerda) Olgunlaşma ve Depolama Süresince Oluşan Serbest Amino Asit ve Biyojen Aminlerin Ürün Kalitesine Etkileri
-
2012 - 2013 Palamut Lakerdasında Farklı Sıcaklık Uygulamaları ve Sarımsak Ekstraktının Ürün Kalitesine Etkileri
-
2012 - 2013 Farklı Ambalajlama Yöntemleri ile Soğukta Muhafaza Edilen Midye Dolmada Depolama Süresince Meydana Gelen Değişimlerin Araştırılması.
-
2011 - 2013 Farklı İşleme Teknolojileri Uygulanmış Sardalya Balığından Ezme Ürün Geliştirilmesi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2013 Palamut (Sarda sarda) Lakerdasının Olgunlaşması Süresince Serbest Amino Asit ve Biyojen Amin Oluşumunun Ürün Kalitesine Etkileri
-
2009 - 2010 İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması
-
2007 - 2009 Çanakkale Boğazı Ekonomik Yumuşakçalarından Kum Midyesi (C. gallina) 'nın Besin Kalitesi ve Et Verimliliğinin Belirlenmesi
-
2005 - 2007 Farklı Katkı Maddeleri Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Duyusal Kimyasal ve Mikrobiyolojik Analizler ile Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2005 - 2006 Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOLAKOĞLU F. (Executive) , İŞMEN A. , ÖZEN Ö., BERİK N. , ORMANCI H. B. , ÇAKIR F.
-
2002 - 2006 Sarıçay akarsuyunun ve bazı balıklarının mikrobiyal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
-
2002 - 2006 Mitokondrial DNA Analiz Yöntemiyle Ülkemiz Denizlerindeki Sardalya balığı (Sardina pilchardus) Popülâsyon Yapılarının İncelenmesi
-
2004 - 2005 Batı Marmara'da Kum Midyesinin (Chamelea gallina Linnaeus 1758) Büyümesi, Üremesi ve Stok Tahmini üzerine bir çalışma
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2004 - 2005 Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOLAKOĞLU F. (Executive) , ORMANCI H. B. , İŞMEN A. , ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F. , et al.
-
2003 - 2005 Dardanos kampüsü deniz suyunun ve midyelerin mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal kalite değişimleri üzerine bir araştırma