Yayınlar & Eserler

Makaleler 62
Tümü (62)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
ESCI (1)
Scopus (16)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (32)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 101

1. Antioxidant and antimicrobial potential of starter culture applications in next-generation fermented fish sauces

Japan Society of Food Technology 26th (2025) Annual Conference, Tsukuba, Japonya, 7 - 08 Ağustos 2025, cilt.26, ss.59, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. Tüketicilerin Geleneksel Gıda Ürünlerini Satın Alma Tutum ve Davranışları: Çanakkale İli Örneği

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, ss.385-392, (Tam Metin Bildiri)

3. Balık sosu üretiminde kullanılan Lactobacillus sakei ve Staphylococcus carnosus bakterilerinin antioksidan aktivite kapasitesine etkisi

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), 2 - 04 Ekim 2024, ss.104, (Özet Bildiri)

4. SARDALYA (Sardina pilchardus) BALIK SOSUNUN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 12 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)

5. Sardalya (Sardina pilchardus) Balık Sosunun Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)

6. İKLIM DEĞIŞIMININ SÜRDÜRÜLEBILIR VE GÜVENLI GIDA ÜRETIMINE ETKISI

INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

7. DENIZEL VE KARASAL PROTEIN KAYNAKLARI: GELENEKSEL ET ÜRETIMI VE TÜKETIMINE ALTERNATIF

INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

9. Situation Analysis of the Fisheries Sector of Turkey

International scientific and practical conference, Bulgaria of regions 2019“on the topic „Fiscal policy, globalization and economic growth:sustainable development challenges and perspectives, 22 - 23 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

10. CONTRIBUTION OF MUSSEL FARMS TO EMPLOYMENT IN THE ISLANDS REGION FOUND AT THE SOUTHERN MARMARA SEA (TURKEY)

International scientific and practical conference, Bulgaria of regions 2019“on the topic „Fiscal policy, globalization and economic growth:sustainable development challenges and perspectives, 22 - 23 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

11. Fish Processing Wastes: Potential Source of Byproducts

Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.349-354, (Tam Metin Bildiri)

12. Fisheries Food Industry of Çanakkale

Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.707-710, (Tam Metin Bildiri)

13. The Effect of Sodium Salts and Acetic Acid on Sensory Quality of Frozen Mussel (Mytilus galloprovincialis) Meat

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1060-1061, (Özet Bildiri)

14. Long Term Monitoring of E. coli level in Economic Bivalve Species

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.567-571, (Tam Metin Bildiri)

15. A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in Izmir Province

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1051, (Özet Bildiri)

16. Characterization of Depuration Process of Mytilus galloprovincialis in Presence of Chloramine-T and Super-Oxidized Water

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1052-1058, (Tam Metin Bildiri)

17. Antioxidant Activity of Mytilus galloprovincialis and Ruditapes philippinarum

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.967-972, (Tam Metin Bildiri)

18. Long Term Bioaccumulation Monitoring of Chemical Contaminants in Mytilus galloprovincialis

International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 - 09 Eylül 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)

19. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Sea Cucumber (Holothuria tubulosa) Extracts

International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 Eylül - 09 Aralık 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)

20. Evaluation of Fisheries and Seaweed Wates for Agricultural Purposes

International Conference on Agricultural Science and Business 2018, 10 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

21. Caviar Production and Nutritional Properties in Aquaculture

International Conference on Agricultural Sicence and Business, 10 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

22. "Evaluation of Fisheries and Seaweed Wates for Agricultural Purposes"

International Conference on Agricultural Science and Business 2018, Stara Zagora, Bulgaristan, 10 - 12 Mayıs 2018, ss.81, (Tam Metin Bildiri)

23. Effects of W-3 and W-6 Fatty Acids on Human Health

International Conference on Agricultural Science and Business 2018, 10 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

24. Caviar Production and Nutritional Properties in Aquaculture

International Conference on Agricultural Sicence and Business, Stara Zagora, Bulgaristan, 10 - 12 Mayıs 2018, ss.81, (Tam Metin Bildiri)

25. Free Radical Scavenging Effect of Gelatin Obtained from Merlangius merlangus

International Conference On Agricultural Science And Business (ICASAB 2018), Stara Zagora, Bulgaristan, 10 - 12 Mayıs 2018, ss.71, (Özet Bildiri)

28. Gelibolu Tuzlu Sardalyasının +4°C de Raf Ömrünün Belirlenmesi

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 Aralık 2017 - 15 Aralık 2018, ss.48, (Özet Bildiri)

30. The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115, (Tam Metin Bildiri)

31. Comparison of Physico-chemical parameters and composition of wild and suspended cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of Marmara

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.120-121, (Özet Bildiri)

32. Quality Characteristics of Fish Sauce Produced from Anchovy (Engraulis engrasicolus)

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions- Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 25 - 28 Ekim 2017, ss.220-230, (Tam Metin Bildiri)

33. Comparison of Physico-Chemical Parameters and Composition of Wild and Suspended Cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of Marmara

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.214-215, (Özet Bildiri)

34. Determination of Shelf-Life of Lakerda (Salted Atlantic Bonito) Stored at 4°C

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.258-259, (Özet Bildiri)

35. Evaluation of Seaweed Resources as Functional Foods in Turkey

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.246-255, (Tam Metin Bildiri)

36. Determining Food Safety Regulations for Seaweeds Potential for Turkish Food Industry

VIII. International Symposium on Ecology and Environmental Problems, Çanakkale, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2017, ss.271, (Özet Bildiri)

37. Determining Food Safety Regulations for Seaweeds Potential for Turkish Food Industry

VIII. International Symposium on Ecology and Environmental Problems, Çanakkale, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.271, (Tam Metin Bildiri)

39. Proximate Composition of Holothuria tubulosa from Çanakkale Turkey

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, 20 - 21 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

40. The effects of garlic extract on the product quality of lakerda

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.7, (Tam Metin Bildiri)

41. Nutritional Changes of Minimally Processed Wedge Clam (Donax turunculus)

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.23, (Tam Metin Bildiri)

42. Nutritional Properties of Holothuria tubulosa from Çanakkale (Turkey)

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

43. Elemental Composition of Body Parts of Holothuria tubulosa

41st CIESM Congress, Kiel, Almanya, 12 Haziran - 16 Eylül 2016, cilt.1, ss.65, (Tam Metin Bildiri)

44. Mineral Composition of Engraulis encrasicolus

41st CIESM Congress, Kiel, Germany,12-16 September 2016, Kiel, Almanya, 12 - 16 Eylül 2016, ss.73, (Tam Metin Bildiri)

47. "Tuzlanmış sardalya balığından üretilen ezme ürünün besin kalitesi"

18.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.463, (Özet Bildiri)

48. Effect of depuration on Manila clam, Ruditapes philippinarum, contaminated with Escherichia coli Salmonella typhimurium and Vibrio parahaemolyticus.

40th International CIESM (Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la mer Mediterranee), Marseille, Fransa, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, cilt.1, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

49. Effect Of Depuration On Manila Clam Ruditapes philippinarum Contaminated With Escherichia coli Salmonella typhimurium and Vibrio parahaemolyticus

40th International CIESM (Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la mer Mediterranee) Congress, Marseille, Fransa, 28 Ekim - 01 Kasım 2013

50. Effect Of Depuration On Manila Clam Ruditapes philippinarum Contaminated With Escherichia coli Salmonella typhimurium and Vibrio parahaemolyticus

40th International CIESM (Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la mer Mediterranee) Congress,, Marsielle, Fransa, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, ss.473-474, (Tam Metin Bildiri)

52. Nanoteknolojinin Öteki Yüzü

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

57. Sensory quality characteristics of lakerda; Salted bonito (sarda sarda)

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.112, (Tam Metin Bildiri)

58. Perspective of salted seafoods

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

59. Prevalence and Antibiotic Susceptibility of Listeria spp. isolated from processed seafood.

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.112, (Tam Metin Bildiri)

62. Farklı Paketleme Materyallerinin Hamsi Marinatlarının Raf Ömrüne Etkisi.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332, (Tam Metin Bildiri)

63. Kekik, Biberiye ve Dereotu Yağ Ekstraktlarının Hamsi Marinatlarının Kalitesine Etkisi

16. Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.131, (Tam Metin Bildiri)

64. Tatlısu Kefalinden (Squalius cephalus) Üretilen Kroketin Niteliklerinin Belirlenmesi

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334, (Tam Metin Bildiri)

65. Lakerda Üretiminde Farklı Olgunlaştırma Sıcaklıklarının Ürün Kalitesine Etkisi

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334, (Tam Metin Bildiri)

66. Kekik Ekstraktının Taze Levrek Balığının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.114, (Özet Bildiri)

67. Tüketime Sunulan Dondurulmuş Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kaliteleri.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.113, (Özet Bildiri)

68. Modelling the Input of Organic Materials from a Marine Fish Farm in Western Turkey

COMU, World Universities Congress, Çanakkale, Türkiye, 20 - 24 Ekim 2010, cilt.2, ss.1097-1100, (Tam Metin Bildiri)

69. İzmir Bölgesinde İncelenen Ağ Kafes İşletmelerinin Genel Özellikleri, Balık Üretim Miktarları ve Ortama Bırakılan Azot ve Fosfor Miktarları

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.43, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

70. Gerence ve Sığacık Körfezlerinde Su ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Fitoplankton değişimleri Üzerine Olan Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.16-18, (Özet Bildiri) Creative Commons License

71. Gerence ve Sığacık Körfezi’ndeki Balık Çiftliklerinin Bentik Fauna Üzerine Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.42, (Özet Bildiri) Creative Commons License

72. Gerence Körfezi’nde (İzmir) Bulunan Örnek Bir Ağ-Kafes İşletmesinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Modellenmesi

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.30, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

73. Gerence ve Sığacık Körfezi’ndeki Balık Çiftliklerinin Bentik Fauna Üzerine Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.42, (Özet Bildiri)

74. Gerence Körfezi inde İzmir Bulunan Örnek Bir Ağ Kafes İşletmesinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Bilgisayar Programı Kullanılarak Modellenmesi

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

75. Gerence ve Sıgacık Körfezi’nde (Ege Denizi) İki Ağ Kafes İşletmesinde Çevresel Parametrelerin Zooplankton Dinamiğine Etkisi

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.19, (Özet Bildiri) Creative Commons License

76. Sensory quality characteristics of lakerda Salted bonito Sarda sarda

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, 10 - 14 Mayıs 2010

77. Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.

Rapp. Comm. Int. Mer Médit. (39th CIESM Congress), Venedik, İtalya, 10 Mayıs - 14 Ekim 2010, cilt.39, ss.347, (Tam Metin Bildiri)

79. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive

1st İnternational Congress of Seafood Technology, 18 - 21 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

80. Lipid Changes in Sardine (Sardine Pilchardus, Walbaum 1792) as Affected by Different Prosessing Tecniques

1 st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.105-107, (Tam Metin Bildiri)

81. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive

1st İnternational Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.266, (Özet Bildiri)

82. A study on lipid changes in rainbow trout Oncorhynchus myksis (Walbaum, 1792) treated with different processing

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.85, (Tam Metin Bildiri)

88. Dondurulmuş Karidesin (Penaeus longistoris) İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite Değişimleri

14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.455, (Tam Metin Bildiri)

95. Atık sulardaki ağır metal kirliliğinin biyolojik ve fizikokimyasal açıdan çevresel etkisinin incelenmesi

XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Özet Kitabı (AKP), Aydın, Türkiye, 30 Eylül - 04 Ekim 2005, cilt.19, ss.78, (Özet Bildiri) Creative Commons License

96. Su Ürünleri İşleyen ve Satan Yerlerde Çalışanların Sanitasyon Konusunda Bilgi Düzeyleri

XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)

100. Manyas Gölünün Kimyasal Fiziksel ve Mikrobiyolojik Su Kalitesi

International Symposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

101. Chemisch physikalische und mikrobiologische Qualitaet des Manyasseewassers

International Syöposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 6

1. Aeromonas spp

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Medicus, Ankara, ss.333-339, 2025

2. Vibrio spp

Gıda Patojenleri, AKÇELİK MUSTAFA, ŞANLIBABA PINAR, AKÇELİK NEFİSE, UYMAZ TEZEL BAŞAR, Editör, Nobel Medicus, Ankara, ss.317-325, 2025

4. Gelibolu Balıkçılığı ve Tarihi.

Damaktaki Gelibolu GELİBOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ, BATIR Süleyman Burak, Editör, Süleyman Burak Batır Reklam ve Fotoğraf Hizmetleri, İstanbul, ss.16-22, 2024

6. The Suitability Of School Environments ForDisabled Students’ Education

Research on Education, Hasan Arslan, Carmen Sonia Duse, Mehmet Ali Icbay, Editör, E-BWN International Association of Social Science Research, Bialystok, ss.253-261, 2017
Metrikler

Yayın

169

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

117

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

184

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

173

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

33

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

17

Proje

31

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları