Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Farklı Üretim Yöntemlerinin Balık Sosu Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
-
2022 - 2023 Balık Sosu Üretiminde Kullanılan Farklı Starter Kültürlerin Parçalanma Ürünlerine Etkisi
-
2022 - 2023 Balık Sosu Üretimi ve Fermantasyon Sürecinde Oluşan Metabolit ve Parçalanma Ürünlerinin Karakterizasyonu
-
2019 - 2021 Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., GÜNGÖR ERTUĞRAL T., ÇOLAKOĞLU S.
-
2019 - 2021 Holothuria tubulosa Gmelin 1791 ve Holothuria Roweothuria poli Delle Chiaje 1824 Deniz Hıyarı Türlerinden Kolajen İzolasyonu Hidrolizasyonu ve Karakterizasyonlarının Yapılması
-
2019 - 2020 ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Artırılması İçin El Ele Veriyor
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Çolakoğlu F. (Yürütücü), Çardak M. (Yürütücü), Yıldırım P., Ormancı H. B., Türker G., Arifoğlu N.
-
2018 - 2020 Bozcaada Sucul Biyoçeşitliliğinin Tespiti ve Adanın Denizel Kültürünün Balıkçılık ve Turizm Alan Karakterine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YIĞIN C. Ç. (Yürütücü), ÖZALP H. B., ÇELİK E. Ş., AK İ., AYAZ A., ALTINAĞAÇ U., et al.
-
2015 - 2019 Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ORMANCI H. B. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., KIZILKAYA B., ALTIN A., ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E.
-
2014 - 2017 Deniz hıyarının (Holothuria tubulosa) biyokimyasal, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi.
-
2014 - 2016 Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
-
2014 - 2015 Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus) işleme artıklarından elde edilen Protein hidrolizatlarının fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
-
2010 - 2014 Geleneksel tuzlu sardalya balığının kalite parametreleri ve raf ömrünün tespiti
-
2012 - 2013 Palamut Lakerdasında Farklı Sıcaklık Uygulamaları ve Sarımsak Ekstraktının Ürün Kalitesine Etkileri
-
2012 - 2013 Farklı Ambalajlama Yöntemleri ile Soğukta Muhafaza Edilen Midye Dolmada Depolama Süresince Meydana Gelen Değişimlerin Araştırılması.
-
2011 - 2013 Farklı İşleme Teknolojileri Uygulanmış Sardalya Balığından Ezme Ürün Geliştirilmesi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2013 Palamut (Sarda sarda) Lakerdasının Olgunlaşması Süresince Serbest Amino Asit ve Biyojen Amin Oluşumunun Ürün Kalitesine Etkileri
-
2009 - 2010 İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması
-
2007 - 2010 Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Telli Karakoç F.(Yürütücü), İşmen A., Büyükateş Y., Türkoğlu M., Önal U., Çolakoğlu F.
-
2007 - 2009 Çanakkale Boğazı Ekonomik Yumuşakçalarından Kum Midyesi (C. gallina) 'nın Besin Kalitesi ve Et Verimliliğinin Belirlenmesi
-
2005 - 2007 Farklı Katkı Maddeleri Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Duyusal Kimyasal ve Mikrobiyolojik Analizler ile Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2005 - 2006 Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEN Ö., BERİK N., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
-
2002 - 2006 Sarıçay akarsuyunun ve bazı balıklarının mikrobiyal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
-
2002 - 2006 Mitokondrial DNA Analiz Yöntemiyle Ülkemiz Denizlerindeki Sardalya balığı (Sardina pilchardus) Popülâsyon Yapılarının İncelenmesi
-
2001 - 2006 Mitokondrial DNA Analiz Yöntemiyle Ülkemiz Denizlerindeki Sardalya balığı Sardina pilchardus Popülasyon Yapılarının İncelenmesi
-
2004 - 2005 Batı Marmara'da Kum Midyesinin (Chamelea gallina Linnaeus 1758) Büyümesi, Üremesi ve Stok Tahmini üzerine bir çalışma
-
2004 - 2005 Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., et al.
-
2003 - 2005 Dardanos kampüsü deniz suyunun ve midyelerin mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
-
2002 - 2004 Manyas Gölündeki Fiziko-Kimyasal ve Mikrobiyolojik Su Kalitesinin Ekolojik Modellerle Araştırılması
Öğrenci Projeleri
-
2022 - 2023 Geleneksel Gıda Ürünlerini Satın Alma Davranışları ve Tutumları: Çanakkale İli Örneği
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi, Türkiye
-
2022 - 2023 Starter kültür kullanımının balık sosu üretiminde ürün kalitesi ve antioksidan aktivite kapasitesine etkisi
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi, Türkiye