-
2019 - 2022 Çanakkale bölgesindeki midyelerde Clostridium difficile varlığının belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), TOSUN M. N., Taylan G.
-
2019 - 2021 GIDA ENDÜSTRİSİ ÇALIŞANLARINDAN İZOLE EDİLEN ENTEROBACTERİACEAE İZOLATLARINDA GSBL/KARBAPENEMAZ VARLIĞI VE KLONALİTENİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇAKICI N. (Yürütücü), AKÇALI A., DEMİREL ZORBA N. N., SÜZÜK YILDIZ S., NUMANOĞLU ÇEVİK Y.
-
2019 - 2021 Üzümlerden İzole Edilen Aspergillus spp İzolatlarının Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması ve Okratoksin Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZCAN ATEŞ G. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., ŞEN B.
-
2019 - 2021 Yeşil Sebzelerde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz ve Karbapenemaz Üreten Enterobacteriaceae Suşlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), ÇAKICI N., BALKİ M. V.
-
2019 - 2020 Çiğ Sütlerden İzole edilen Enterobacterales ve Gram Pozitif Bakterilerin Antibiyotik Direnci ve Biyofilm Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., Kaya B., Taylan G., Tosun M. N., NUMANOĞLU ÇEVİK Y., et al.
-
2018 - 2019 Gıda Üretim Hatlarından İzole edilen Biyofilm Pozitif Gram Negatif ve Pozitif İzolatların Quorum Sensing Sinyal Varlığının LCMSMS ile Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İPEK D. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N.
-
2018 - 2019 Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması
-
2017 - 2017 BOZCAADA KARALAHNA VE ÇAVUŞ ÜZÜMLERİNİN OLGUNLAŞMA SÜRECİNDE MİKROBİYAL YÜKÜNÜN, KÜF TÜRLERİNİN VE MİKOTOKSİN PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2016 - 2017 Ezine peyniri uretim hattinda dezenfeksiyonun yeni dezenfektan formülleri ile yapılabilirliği: antibiyofilm-antiquorumsensing maddeler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D., KWEON J.
-
2015 - 2017 SUBKLİNİK MASTİTİS ETMENLERİNİN ARAŞTIRILMASI ve SÜT KALİTE PARAMETRELERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ZORBA M. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., ÖZDİKMENLİ S., YALMAN M., BİLGÜCÜ E.
-
2014 - 2017 Ezine Peyniri Üretim Hattında Pseudomonas spp, Bacillus spp., Enterobacteriacea spp.ve Listeria spp.’nin Biofilm Oluşturma Kapasitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D.
-
2015 - 2016 Gıda Çalışanlarının Ellerinden İzole Edilen Mayaların Tanımlanması
-
2014 - 2016 Ultrases, Ozon ve Kızılötesi Yöntemlerinin Birlikte Kullanılmasının Karabiberin Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
-
2014 - 2015 Hastane ve gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarından elden edilen Staphylococcus aureus'ların karakterizasyonu
-
2011 - 2014 Çeşitli tohum yağlarının gıdalardaki patojen mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), ÖZCAN G.
-
2012 - 2013 Çeşitli Bitki Ekstraktları ile Yağlarının Antimikrobiyal Özelliklerinin in vitro ve gıda sistemlerinde Belirlenmesi
-
2009 - 2011 Baharat Uçucu Yağlarının Köftelik Kıymalardaki Salmonella spp.ve Stahylococcus aureus Patojenleri Üzerine İnhibitör Etkisi
-
2009 - 2011 Köy Peynirinin Starter Kültür ile Üretilmesi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), TAMBULUT Y., YAŞAR K.
-
2007 - 2009 Üretim Aşamaları ve Farklı Ambalajlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi
-
2006 - 2007 Çanakkale İlinde Yasayan Tüketicilerin Gıda Güvenliği Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Tespiti
-
2005 - 2007 Çanakkale İlinde Satılan Peynir Helvalarının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), GÜVEN S., GÜLTEKİN M., DOYURAN D.
-
2005 - 2007 Üretim aşamalarının Tahin helvalarının kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2005 - 2007 Çanakkale Florasındaki Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktiviteleri,
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2024 - 2024 "Yeşil çay ve epigallokateşin gallat kullanılarak sentezlenen gümüş ve bakır nanopartiküllerinin karakterizasyonu ve dezenfektan olarak kullanım olanaklarının araştırılması"
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
-
2020 - 2022 PRUNUS MAHALEB’İN ANTI-QUORUM SENSING VE ANTİBİYOFİLM ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye