-
2019 - 2022 Çanakkale bölgesindeki midyelerde Clostridium difficile varlığının belirlenmesi
-
2019 - 2021 GIDA ENDÜSTRİSİ ÇALIŞANLARINDAN İZOLE EDİLEN ENTEROBACTERİACEAE İZOLATLARINDA GSBL/KARBAPENEMAZ VARLIĞI VE KLONALİTENİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAKICI N. (Yürütücü), AKÇALI A., DEMİREL ZORBA N. N., SÜZÜK YILDIZ S., NUMANOĞLU ÇEVİK Y.
-
2019 - 2021 Üzümlerden İzole Edilen Aspergillus spp İzolatlarının Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması ve Okratoksin Üretim Potansiyellerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Yeşil Sebzelerde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz ve Karbapenemaz Üreten Enterobacteriaceae Suşlarının Araştırılması
-
2019 - 2020 Çiğ Sütlerden İzole edilen Enterobacterales ve Gram Pozitif Bakterilerin Antibiyotik Direnci ve Biyofilm Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., Kaya B., Taylan G., Tosun M. N., NUMANOĞLU ÇEVİK Y., et al.
-
2018 - 2019 Gıda Üretim Hatlarından İzole edilen Biyofilm Pozitif Gram Negatif ve Pozitif İzolatların Quorum Sensing Sinyal Varlığının LCMSMS ile Araştırılması
-
2018 - 2019 Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması
-
2017 - 2017 BOZCAADA KARALAHNA VE ÇAVUŞ ÜZÜMLERİNİN OLGUNLAŞMA SÜRECİNDE MİKROBİYAL YÜKÜNÜN, KÜF TÜRLERİNİN VE MİKOTOKSİN PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2016 - 2017 Ezine peyniri uretim hattinda dezenfeksiyonun yeni dezenfektan formülleri ile yapılabilirliği: antibiyofilm-antiquorumsensing maddeler
-
2015 - 2017 SUBKLİNİK MASTİTİS ETMENLERİNİN ARAŞTIRILMASI ve SÜT KALİTE PARAMETRELERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ZORBA M. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., ÖZDİKMENLİ S., YALMAN M., BİLGÜCÜ E.
-
2014 - 2017 Ezine Peyniri Üretim Hattında Pseudomonas spp, Bacillus spp., Enterobacteriacea spp.ve Listeria spp.’nin Biofilm Oluşturma Kapasitesi
-
2015 - 2016 Gıda Çalışanlarının Ellerinden İzole Edilen Mayaların Tanımlanması
-
2014 - 2016 Ultrases, Ozon ve Kızılötesi Yöntemlerinin Birlikte Kullanılmasının Karabiberin Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
-
2014 - 2015 Hastane ve gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarından elden edilen Staphylococcus aureus'ların karakterizasyonu
-
2011 - 2014 Çeşitli tohum yağlarının gıdalardaki patojen mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi
-
2012 - 2013 Çeşitli Bitki Ekstraktları ile Yağlarının Antimikrobiyal Özelliklerinin in vitro ve gıda sistemlerinde Belirlenmesi
-
2009 - 2011 Baharat Uçucu Yağlarının Köftelik Kıymalardaki Salmonella spp.ve Stahylococcus aureus Patojenleri Üzerine İnhibitör Etkisi
-
2009 - 2011 Köy Peynirinin Starter Kültür ile Üretilmesi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Üretim Aşamaları ve Farklı Ambalajlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi
-
2006 - 2007 Çanakkale İlinde Yasayan Tüketicilerin Gıda Güvenliği Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Tespiti
-
2005 - 2007 Çanakkale İlinde Satılan Peynir Helvalarının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), GÜVEN S., GÜLTEKİN M., DOYURAN D.
-
2005 - 2007 Üretim aşamalarının Tahin helvalarının kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi
-
2005 - 2007 Çanakkale Florasındaki Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktiviteleri,
-
2024 - 2024 "Yeşil çay ve epigallokateşin gallat kullanılarak sentezlenen gümüş ve bakır nanopartiküllerinin karakterizasyonu ve dezenfektan olarak kullanım olanaklarının araştırılması"
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
-
2020 - 2022 PRUNUS MAHALEB’İN ANTI-QUORUM SENSING VE ANTİBİYOFİLM ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Ar-Ge Projesi , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye