-
2023 - Devam Ediyor Edremit Körfezindeki Altınoluk Resif Sistemi ve Ayvalık Adalar Bölgesi Hayalet Av Araçlarının Belirlenmesi ve Çıkarılmasına Yönelik Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTEKİN A. (Yürütücü), Ayaz O., ŞEN Y., Uğur G. E., AYAZ A., ALTINAĞAÇ U., et al.
-
2024 - 2027 Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı için Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması
-
2024 - 2025 Mavi Yüzgeçli Orkinos Balığı (Thunnus thynnus)'ndan Pastırma Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2024 - 2025 Çanakkale'de Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Tüketimi: Tüketici Tercihleri ve Bilinç Düzeyi Araştırması
-
2023 - 2024 Çanakkale Kıyı Sularında Vibrio spp. Türlerinin Dağılımı, Genetik Karakterizasyonu ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Ay M., Çakır F., Gezen O.
-
2023 - 2024 Kolyoz Balığından Köfte Yapımı ve Farklı Pişirme Yöntemlerinin Besin Değeri ve Duyusal Kaliteye Etkisi
-
2021 - 2022 Marmara Denizi'Nde Müsilajın Pelajik Ve Bentik Balıkların Erken Yaşam Evreleri Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
Daban İ. B. (Yürütücü), Yüksek A., İşmen A., Ayaz A., Özekinci U., Altınağaç U., et al.
-
2021 - 2022 SCOMBRIDAE FAMİLYASINA AİT BAZI BALIK TÜRLERİNİN PARAZİTLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ALDIK R. (Yürütücü), ÇAKIR F., YAYINTAŞ Ö., EROĞLU H. A., ÖKTENER A., ŞEN Y., et al.
-
2019 - 2022 Çanakkale Boğazı Mikroplastik Kirliliğinin Kalitatif ve Kantitatif Yönden Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTEKİN A. (Yürütücü), ORAL A., ÇAKIR F., SUNER S. C., TUNÇER S.
-
2019 - 2021 ÇANAKKALE BALIK HALİNDEN ALINAN EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK BAZI BALIK TÜRLERİNDE ENDOPARAZİT İNCELEMESİ
-
2018 - 2018 The Biodiversity and Rehabilitation of Bozalan Clay Quarry Wetland Area
Diğer Ülkelerin Sanayi Kuruluşları Tarafından Desteklenmiş Proje
-
2015 - 2017 Güvercinkaya Mağarası (Kazdağı: Çanakkale)’nın Sucul Ekosisteminin Araştırılması
-
2015 - 2016 Farklı Yoğunluktaki Ses Dalgalarının Vakum Ambalajlamış Hamsi (Engraulis encrasicolus) Marinatının Rengine ve Raf Ömrüne Etkisinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Marinasyon ve Dumanlama İşlemi Uygulanmış Alabalıkların Besin Değeri, Duyusal, Tekstürel ve Renk Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Balık Beslemede Kullanılan Tubifex tubifex’in Yoğun Kültür Protokolünün Oluşturulması.
-
2014 - 2015 Farklı karışımlarla tuzlanarak sıvı tütsülenmiş ve vakum ambalajlanmış alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetolarında oluşan değişimlerin raf ömrü süresince incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYVAZ Z. (Yürütücü), ARAS HİSAR Ş., IŞIK H., ÇAKIR F., ÖZER A. Ç., Erdağ M.
-
2014 - 2015 FARKLI PAKETLEME MATERYALLERİ İLE PAKETLENEN SEBZELİ VE MARİNE AHTAPOT (Octopus vulgaris Curvier 1797) SALATALARININ RAF ÖMÜRLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2015 Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
-
2006 - 2010 Saroz Körfezi (Kuzey Ege Denizi) Demersal Balıklarının Biyo-ekolojisi ve Populasyon Dinamiğinin Belirlenmesi.
TÜBİTAK Projesi
AYAZ A., ARSLAN İHSANOĞLU M., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., AYYILDIZ H., İŞMEN A. (Yürütücü), et al.
-
2005 - 2009 Saroz Körfezi Demersal Balıklarının Bolluk ve Dağılımları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
İŞMEN A. (Yürütücü), ALTINAĞAÇ U., ÖZEKİNCİ U., BERİK N., ÖZEN Ö., AYAZ A., et al.
-
2005 - 2007 Kuzey Ege Denizi Gırgır Balıkçılığı Av Kompozisyonu ve Av Veriminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZEN Ö. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEKİNCİ U., ALTINAĞAÇ U., AYAZ A., ÇAKIR F., et al.
-
2005 - 2006 Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEN Ö., BERİK N., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
-
2003 - 2006 Karides avcılığında kullanılan algarnaların av kompozisyonu ve hedeflenmeyen ava ait bir çalışma
-
2002 - 2006 Sarıçay akarsuyunun ve bazı balıklarının mikrobiyal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
-
2004 - 2005 Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., et al.