Yayınlar & Eserler

Makaleler 26
Tümü (26)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (14)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 26

1. Yoga ve Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkide Farkındalığın Rolü

VII. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.270-271, (Özet Bildiri)

4. Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290, (Tam Metin Bildiri)

5. Gastronomideki Umut: Bir Sosyal Girişimcilik Örneği Olarak Hayata Sarıl Lokantası

2. Uluslararası Rating Academy Kongresi: Umut, Çanakkale, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

9. İyi, Güzel, Özgün Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi

BİLİM, KÜLTÜR VE SANATTAGÜZELİ ARAYIŞ, 11 - 13 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

10. Dining as a Socialization Tool. An Assesment of Mevlevi Cuisine

XII. European Conference on Social and Behavioral SciencesCatania, Sicily, Italy – January 25-28, 39., Catania, İtalya, 25 Ocak 2017, (Özet Bildiri)

12. SOSYALİZASYON SÜRECİNDE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Uluslararası Gastronomi turizmi Kongresi İzmir, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.22, (Özet Bildiri)

13. Tek Başına Seyahat Eden Kadınların Seyahat Kısıtlayıcıları

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1671-1688, (Tam Metin Bildiri)

15. Sürdürülebilir Turizmde Yerel Yönetimlerin Önemi Bozcaada Örneği

3. Sosyal Bilimler Araştırma Kongresi, İzmir, Türkiye, 27 Nisan 2013, (Tam Metin Bildiri)

16. DETERMINATION OF LANDSCAPE CHARACTERISTICS OF KALKIM TOWN IDA MOUNTAIN AS TO POTENTIAL OF RURAL TOURISM

Pro Mountain: Tourism-Environment-Sustainable Development”, 7-9 September, 2012, Busteni, Romania, Busteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. Evaluation of Landscape Characteristics of Kalkım Town (Mount Ida) in Terms of Potential of Rural Tourism

INTERNATIONAL CONFERENCE PRO MOUNTAINS: ENVIRONMENT-TOURISM-SUSTAINABLE DEVELOPMENT, Buşteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012, ss.22-23, (Özet Bildiri)

18. Bozcadaya Gelen Turistlerin Profilini Belirlemeye Dönük Bir Araitırma

Bozcaada Değerleri Sempozyumu, Türkiye, 25 - 26 Ağustos 2008, ss.45-58, (Tam Metin Bildiri)

20. Tourism Impacts and Resident Support For Tourism Development A Research on Bozcaada

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007, ss.270-279, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

21. Effect of Tourism Income on Current Account Deficit in Turkey

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007, ss.289-300, (Tam Metin Bildiri)

22. Sürdürürlebilir Turizm Açısından Yerel Halk Katılımının Önemi Gelibolu tarihi Milli Parkı Örneği

Çanakkale Ekonomi ve Sosoyo-Kültürü, Türkiye, 17 - 19 Mart 2006, ss.247-258, (Tam Metin Bildiri)

23. Çanakkale Ekonomisinde Kadın İstihdamının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Troas Bölgesi Değerleri Sempozyumu, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2006, ss.13-30, (Tam Metin Bildiri)

24. Effects of Tourism on Regional Development

International Business Adminastiration, Karvina, Çek Cumhuriyeti, 26 - 27 Nisan 2006, ss.171-176, (Tam Metin Bildiri)

25. Bozcaada da Turist Harcamalarının Gelir Etkisinin Ölçülmesine

Çanakkale Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mart 2006, ss.397-409, (Tam Metin Bildiri)

26. Bilgi Teknolojilerinin Kullanımının İşgücü Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi İstanbul ’xxdaki Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Örneği

Pamukkale Üniversitesi II. Bİlgi Teknolojileri Kongresi , DENİZLİ, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2003, ss.243-245, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 24

1. Ofis Çalışanlarının Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar-I, GENÇER KANSU, YAZIT HASİBE, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.1-19, 2024

2. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024

3. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024

4. Ayurvedik Beslenme

Özel Beslenme Mutfağı, Müesser Korkmaz, Zerrin Yüksel, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.209-228, 2023

5. A Research on the Experiences of Slovenian Tourists Coming to Turkey Within the Scope of Faith Tourism .

Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, Muharrem Tuna, Gamze Kaya, Eda Hazarhun, Hasret Ulusoy Mutlu, Nuray Yıldız, Sinan Baran Bayar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.135-145, 2023

6. Göçlerle Oluşan Mutfak:Gökçeada

Halk Gastronomisi, Mehmet AÇA - Ömür CEYLAN - Sezen GÜNGÖR, Editör, Motif Vakfı Yayınları, İstanbul, ss.373-414, 2022

8. Hypermetropia in Tourism

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.179-190, 2021

9. Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi

Sürdürülebilir Gastronomi, Özkya Durulu Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-117, 2021

10. Turizm Arz ve Talebi

Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-104, 2019

12. Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?

Ekolojik Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK,Hacı Mehmet YILDIRIM,Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.52-89, 2018

13. Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?

Ekolojik Bakış Açısıyla YEŞEREN TURİZM, Ferah ÖZKÖK, Şefik Okan MERCAN, Hacı Mehmet YILDIRIM, Editör, Paradigma, ss.52-89, 2018

14. EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla“YEŞEREN TURİZM”, Özkök Ferah, Yıldırm Hacı Mehmet, Mercan Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, 2018

15. Dining Table As A Socialization Tool: An Assessment Of Mevlevi Cuisine

Communication and Digital Media, Hasan Arslan/ Mehmet Ali İçbay/ Madalina Tomescu, Editör, ISSR, ss.245-251, 2017

16. Tüketici Teorisi

İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradaigma Akademi, ss.62-67, 2017

17. CHAPTER VII: CASES AND TRENDS IN GASTRONOMY

New Approaches in Gastronomy, Oğuz DİKER, Serdar SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.181-202, 2017

18. Üretim ve Maliyetler

İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradigma Akademi, ss.70-76, 2017

19. Kazdağları Destinasyonu

Turizm Çalıştayı, Lütfi Atay, Hacı Mehmet Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, 2016

20. ENFLASYON

İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.223-236, 2015

21. İSTİHDAM VE İŞSİZLİK

İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.237-246, 2015

22. Turizm Ekonomisi

Paradigma Akademi, 2014

23. Alternatif turizm Yaklaşımı Ekoturizm ve Çanakkale'de Ekoturizm

Çanakkale Turizm Zirvesi, Vedat Çalışkan, Editör, Çanakkale Valiliği Yayını, ss.157-170, 2012
Metrikler

Yayın

91

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

101

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

132

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

195

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

23

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

64

Proje

7

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları