Makaleler
26
Tümü (26)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (14)
2. Bulgaristan Göçmenlerinin Yeme-İçme Kültürü ve Göç Sonrası Beslenme Kültürlerindeki Değişimler
Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.265-283, 2023 (Hakemli Dergi)
3. TÜKETİCİLERİN KONFOR GIDA TERCİHLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.2, ss.499-518, 2022 (Hakemli Dergi)
5. Turistik Tüketicilerin Seyahat Motivasyonlarının Eudaimonik ve Hedonik Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi
Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.28-42, 2022 (Hakemli Dergi)
12. KAZ DAĞLARI’NIN TURİZMDEKİ EKONOMİK DEĞERİNİN SEYAHATMALİYET YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ BELİRLENMESİ
Elektronik Sosyal Bilimler Degisi
, cilt.18, sa.69, ss.412-424, 2019 (Hakemli Dergi)
14. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Tür İsimleri: Teori ve Uygulamadaki Farklılıklar Üzerine Bir Araştırma
Journal Of Tourism And Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.4, ss.482-495, 2018 (Hakemli Dergi)
15. Turkish Culinary Culture In The Socialization Process
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.3, sa.14, 2017 (Hakemli Dergi)
16. Turistik Destinasyonlarda Taşıma Kapasitesi: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.19, sa.36, ss.565-581, 2016 (Hakemli Dergi)
17. Küreselleşme Hareketlerinin Turizm Endüstrisine Etkileri
Akademik Bakış Dergisi
, sa.54, ss.37-53, 2016 (Hakemli Dergi)
18. Yerel Halkın Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Açısından Sakin Şehir Değerlendirmesi Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.143-161, 2014 (Hakemli Dergi)
19. Sürdürülebilir Turizmde Yerel Yönetimlerin Önemi Bozcaada Örneği
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.409-418, 2013 (Hakemli Dergi)
22. Sürdürülebilir Turizmde Bilginin Önemi
Yönetim Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.51-71, 2009 (Hakemli Dergi)
24. Turizmde Katılımcı Planlamanın Sürdürülebilirlik Açısından Önemi
Turizm Akademik
, sa.2, ss.1-14, 2004 (Hakemli Dergi)
26. Konaklama Sektöründeki Kadın İşgücünün Koşullarının Değerlendirilmesi Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Örneği
Turizm Akademik
, sa.2, ss.39-47, 2002 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
26
3. Young E-Game Players’ Views on E-Game Development for Tourism Destinations
GLOBAL CONGRESS ON SMART TOURISM, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
4. Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290, (Tam Metin Bildiri)
6. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Tür İsimleri: Teori ve Uygulamadaki Farklılıklar Üzerine Bir Araştırma
7th International Conference on Business Administration, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
7. Does Courses Effect on University Students Behaviour? An Investigation on Sustainable Tourism and Eco-Tourism Courses
Fourth Sarajevo International Conference on Social Sciences, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
8. ’Cittaslow’ and ’Slow food’ in the eyes of Food and beverage business managers: Gökçeada Sample
3. ULUSLARARASI GASTRONOMİ KONGRESİ, 7 - 09 Aralık 2017, ss.181-195, (Tam Metin Bildiri)
9. İyi, Güzel, Özgün Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi
BİLİM, KÜLTÜR VE SANATTAGÜZELİ ARAYIŞ, 11 - 13 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
10. Dining as a Socialization Tool. An Assesment of Mevlevi Cuisine
XII. European Conference on Social and Behavioral SciencesCatania, Sicily, Italy – January 25-28, 39., Catania, İtalya, 25 Ocak 2017, (Özet Bildiri)
12. SOSYALİZASYON SÜRECİNDE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
Uluslararası Gastronomi turizmi Kongresi İzmir, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.22, (Özet Bildiri)
13. Tek Başına Seyahat Eden Kadınların Seyahat Kısıtlayıcıları
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1671-1688, (Tam Metin Bildiri)
14. Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Açısından Yerel Halkın Sakin Şehir Değerlendirmesi: Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.32, (Özet Bildiri)
15. Sürdürülebilir Turizmde Yerel Yönetimlerin Önemi Bozcaada Örneği
3. Sosyal Bilimler Araştırma Kongresi, İzmir, Türkiye, 27 Nisan 2013, (Tam Metin Bildiri)
16. DETERMINATION OF LANDSCAPE CHARACTERISTICS OF KALKIM TOWN IDA MOUNTAIN AS TO POTENTIAL OF RURAL TOURISM
Pro Mountain: Tourism-Environment-Sustainable Development”, 7-9 September, 2012, Busteni, Romania, Busteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
17. Evaluation of Landscape Characteristics of Kalkım Town (Mount Ida) in Terms of Potential of Rural Tourism
INTERNATIONAL CONFERENCE PRO MOUNTAINS: ENVIRONMENT-TOURISM-SUSTAINABLE DEVELOPMENT, Buşteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012, ss.22-23, (Özet Bildiri)
19. SWOT Analizi Uygulanarak Kalkım Beldesinin (Kaz Dağları) Kırsal Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
KAZDAĞLARI III. ULUSAL SEMPOZYUMU, Balıkesir, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2012, ss.435-441, (Tam Metin Bildiri)
21. Effect of Tourism Income on Current Account Deficit in Turkey
International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007, ss.289-300, (Tam Metin Bildiri)
22. Sürdürürlebilir Turizm Açısından Yerel Halk Katılımının Önemi Gelibolu tarihi Milli Parkı Örneği
Çanakkale Ekonomi ve Sosoyo-Kültürü, Türkiye, 17 - 19 Mart 2006, ss.247-258, (Tam Metin Bildiri)
25. Bozcaada da Turist Harcamalarının Gelir Etkisinin Ölçülmesine
Çanakkale Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mart 2006, ss.397-409, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
24
2. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024
3. Yoga İle Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin İncelenmesine Yönelik Bir Çalışma
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1464-1483, 2024
4. Ayurvedik Beslenme
Özel Beslenme Mutfağı, Müesser Korkmaz, Zerrin Yüksel, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.209-228, 2023
5. A Research on the Experiences of Slovenian Tourists Coming to Turkey Within the Scope of Faith Tourism .
Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, Muharrem Tuna, Gamze Kaya, Eda Hazarhun, Hasret Ulusoy Mutlu, Nuray Yıldız, Sinan Baran Bayar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.135-145, 2023
8. Hypermetropia in Tourism
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.179-190, 2021
9. Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi
Sürdürülebilir Gastronomi, Özkya Durulu Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-117, 2021
10. Turizm Arz ve Talebi
Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-104, 2019
11. Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm
Paradigma Akademi, İstanbul, 2018
12. Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?
Ekolojik Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK,Hacı Mehmet YILDIRIM,Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.52-89, 2018
13. Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?
Ekolojik Bakış Açısıyla YEŞEREN TURİZM, Ferah ÖZKÖK, Şefik Okan MERCAN, Hacı Mehmet YILDIRIM, Editör, Paradigma, ss.52-89, 2018
14. EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla“YEŞEREN TURİZM”, Özkök Ferah, Yıldırm Hacı Mehmet, Mercan Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, 2018
16. Tüketici Teorisi
İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradaigma Akademi, ss.62-67, 2017
17. CHAPTER VII: CASES AND TRENDS IN GASTRONOMY
New Approaches in Gastronomy, Oğuz DİKER, Serdar SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.181-202, 2017
18. Üretim ve Maliyetler
İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradigma Akademi, ss.70-76, 2017
19. Kazdağları Destinasyonu
Turizm Çalıştayı, Lütfi Atay, Hacı Mehmet Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, 2016
20. ENFLASYON
İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.223-236, 2015
21. İSTİHDAM VE İŞSİZLİK
İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.237-246, 2015
22. Turizm Ekonomisi
Paradigma Akademi, 2014
24. Azgelişmiş ve Gelişmekte olan Ülkelerde turizmin Ekonomik Etkileri
Ekin Yayınevi, Bursa, 2008
Ansiklopedide Bölümler
8
2. Encylopedia of Sustainable Tourism
Cabi, ss., 2015
3. Encylopedia of Sustainable Tourism
Cabi, ss., 2015
4. Encylopedia of Sustainable Tourism
Cabi, ss., 2015
7. Encylopedia of Sustainable Tourism
Cabi, ss., 2015
8. Encylopedia of Sustainable Tourism
Cabi, ss., 2015