Biyografi
Dr. Dilvin İPEK, Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmustur (Lisans, Y.lisans ve doktora. Doktora tezi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Konkuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümleri (Seul, Güney Kore) danışmalıklarında tamamlanmıştır. Doktora sonrası; İspanya, Valensiya'da bulunan Institute of Agrochemistry and Food Technology (IATA-CSIC)'de Dr.Gloria Sanchez koordinatörlüğünde gıda virüsler üzerine çalışmalar yapmıştır. 2010 yılından beri Ezine Meslek Yüksekokulu'nda çalışan Dilvin İPEK, 2019 yılından beri aynı birimde Dr.Öğr.Üyesi olarak çalışmaktadır.
Eğitim Bilgileri
2019 - 2019
2019 - 2019Post Doktora
Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Gıda Güvenliği, İspanya
2011 - 2017
2011 - 2017Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2001 - 2006
2001 - 2006Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
EZİNE PEYNİRİ ÜRETİM HATTINDA DEZENFEKSİYONUN YENİ DEZENFEKTAN FORMÜLLERİ İLE YAPILABİLİRLİĞİ: ANTİBİYOFİLM-ANTİQUORUM SENSİNG MADDELER
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009
2009Yüksek Lisans
Üretim Aşamaları ve Farklı Ambaljlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçYunanca
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçKorece
A1 Başlangıç
A1 Başlangıçİspanyolca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2014
2014Hands-on course in advanced techniques to study food-biofilms
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Cost Action FA1202-2nd BacFoodNet
2013
2013VIII. Uygulamalı Moleküler Mikrobiyoloji Kursu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Ulusal Moleküler Biyoloji Referans Laboratuarı
2012
2012ISO 19011-Baş Tetkikçi
Kalite Yönetimi
sisbel (sistem belgelendirme)
2011
2011ISO 19011
Kalite Yönetimi
SİSBEL
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2010 - 2019
2010 - 2019Öğretim Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKoordinatör
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü
Akademi Dışı Deneyim
2019 - 2019
2019 - 2019Postdoktora Araştırmacısı
Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Postdoktora Araştırmacısı
2019 - 2019
2019 - 2019Postdoktora Araştırmacısı
Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Postdoktora Araştırmacısı
2016 - 2016
2016 - 2016Araştırmacı
Konkuk Üniversitesi, Araştırmacı
2009 - 2010
2009 - 2010Asistan servis görevlisi
T.C. Ziraat Bankası, Asistan servis görevlisi
2008 - 2009
2008 - 2009danışman
Eceabat Süt ürünleri ltd. şti., danışman
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
Naturdisinfect Tanıtımı
Kurumsal Temsil, NTV Ortak Programı, Türkiye, İstanbul, 2021 - 2021
Makaleler
2024
20241. Eski Kaşar Peyniri Proses Hattında Mikrobiyal Pembe Renk Bozuklukları: Örnek Bir Çalışma
İPEK D., ZORBA N. N.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.540-550, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Carbapenem resistance and biofilm formation status of Enterobacterales isolated from raw milk via molecular versus phenotypic methods
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., Numanoglu Cevik Y., Tosun M. N., Taylan Yalcin G., KAYA B., İPEK D., et al.
Antonie van Leeuwenhoek, International Journal of General and Molecular Microbiology
, cilt.116, sa.1, ss.67-80, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20233. EVALUATION OF QUORUM SENSING SIGNALS OF STRONG BIOFILM PRODUCING BACTERIA VIA LC-MSMS, HPLC AND BIOSENSORS
İPEK D.
TRAKYA UNIVERSITY JOURNAL OF NATURAL SCIENCES
, cilt.24, sa.2, ss.8, 2023 (ESCI)
2022
20224. Therapeutic Effect of Honey on blaCTX-M Positive and Biofilm-Producing Entrobacterales Isolated from Bovine Mastitis
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., KAYA B., İPEK D.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE , 2022 (ESCI)
2020
20205. Ezine Yöresel Pazarlarında Satılan Ev Yapımı Tereyağların Mikrobiyolojik Kalitesi
İPEK D.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi , cilt.10, sa.2, ss.315-323, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Corrigendum to “Microbial load of white cheese process lines after CIP and COP: A case study in Turkey” [LWT-Food Science and Technology 90 (2018) 505–512]
İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.114, ss.1, 2019 (SCI-Expanded)
2018
20187. Microbial load of white cheese process lines after CIP and COP: A case study in Turkey
İPEK D., Zorba N. N. D.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.90, ss.505-512, 2018 (SCI-Expanded)
2014
20148. Effects of process stages on Turkish delight/lokum microbiological quality
İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.9, ss.2061-2066, 2014 (SCI-Expanded)
2008
20089. Türk Lokumuna Uygulanan Farklı Ambalajlama Tekniklerinin Mikrobiyolojik Kaliteye Etkisi
İPEK D., ZORBA N. N.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.1, ss.1-6, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200710. Gıda Endüstrisinde Risk Analizi ve Yönetimi
İPEK D., ZORBA M.
AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200711. Gıda endüstrisinde risk analizi ve yönetimi
İPEK D., ZORBA M.
AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Protected Geographical Indication Products And Improving The Value Chain: The Case of Ezine Cheese with Intelligent Tracking Systems
ARSLAN E., İPEK D., HATİPOĞLU S.
VIII. INTERNATIONAL ICONTECH CONFERENCE ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 16 - 18 Mart 2024, (Özet Bildiri)
2023
20232. Perception of Employees in the Dairy Industry towards Digital-Smart Tracking Systems: A Case Study on Ezine Cheese Producers
İpek D., Erenoğlu R. C.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology- TURJAF 2023, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.103, (Özet Bildiri)
2023
20233. Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Doğal Koruyucu ve Pestisit Potansiyelinin Tespiti: Quorum Quenching, Antibakteriyel ve Antitümör
İpek D., Adsız Z. N.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology- TURJAF 2023, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.104, (Özet Bildiri)
2022
20224. Sanitizing Stainless Steel Process surfaces by New Natural Disinfectant Formula
İPEK D., ZORBA N. N.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Konya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, cilt.1, ss.381, (Özet Bildiri)
2022
20225. Antiviral and Antibacterial Effects of Anatolian Folk Medicinal Plants Sideritis Trojana Ehrend and Hypericum perforatum Extracts via Ethanolic and Ultrasound
İpek D., Falcó I., Sánchez G., Tuncel N. B., Özdikmenli Tepeli S.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.380, (Özet Bildiri)
2019
20196. Çiğ Sütlerde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz ÜretenEnterobacterales Suşları ve Biyofilm Özellikleri
Özdikmenli Tepeli S., Tosun M., Taylan G., Kaya B., Ipek D., Demirel Zorba N. N.
1. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2019, ss.64, (Özet Bildiri)
2019
20197. Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
3 rd Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.188-189, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis.
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
Union of Thrace universities 3. International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Quorum Sensing Signal Presence Determination of Food Process Line Isolated Biofilm Positive Gram Positive/Negative Isolates By LC/MSMS
İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
XXXVII Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201810. APPLICABILITY OF NATURAL QUORUM QUENCHING DISINFECTANT FOR FOOD INDUSTRY
İPEK D.
The 4th International Conference on Sustainable Development (ICSD), Atina, Yunanistan, 11 - 15 Nisan 2018, ss.58, (Özet Bildiri)
2017
201711. THE ANTIMICROBIAL AND QUORUM QUENCHING EFFECTS OF NATURAL COMPOUNDS ON BIOFILM FORMING BACTERIA
İPEK D., ZORBA N. N., KWEON J. H., LADE H.
Microbiologia Balkanica’2017, sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, ss.13, (Özet Bildiri)
2016
201612. Microbial Load of White Cheese Process Lines after CIP and COP: A Case Study in Turkey. Poster Presentation
İPEK D., ZORBA N. N.
3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Foodmicro201, 19 - 22 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2015
201513. Milky Göce Production Nutritional Value
YALMAN M., ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., PALA Ç., İPEK D.
3.International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.125, (Özet Bildiri)
2015
201514. mportance of the Biofilms on Food Safety Sustainability
İPEK D., ZORBA N. N.
Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, 9 - 10 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201515. Importance of the Biofilms on Food Safety Sustainability
İPEK D., ZORBA N. N.
Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201516. Hazard Analyses and Critical Control Point s System Optimization in Tahini Halva Production
İPEK D., ZORBA N. N.
International Journal of Food Science and Technology (Ifst) 50 th Volume Celebration Conference, 17 - 19 Şubat 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201517. Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production
İPEK D., ZORBA N. N., ZORBA M.
ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92, (Özet Bildiri)
2013
201318. Biofilm Risk in Turkish Dairy Industry
İPEK D., ZORBA N. N.
3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Eurobiofilm2013, 9 - 12 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2012
201219. Determination of Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region. Poster Presentation
İPEK D., ÖZATAY Ş., ŞENTÜRK E.
23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2012
201220. Effects of Production Stages on Turkish Delight or Lokhum
İPEK D., ZORBA N. N.
23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2012
201221. The Antimicrobial Effect of Origanum onites and Ocimum basilicum Essential oils against Salmonella serovar Typhimurium in Minced Beef Meat
İPEK D., ZORBA N. N.
23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.777, (Özet Bildiri)
2012
201222. Effects of Production Stages on Turkish Delight Lokum Microbiological Quality
İPEK D., ZORBA N. N.
23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issuesin Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2009
200923. Kaşar Peyniri Üretim Hattı Mikroflorasının Belirlenmesi
Ipek D., Zorba N. N., Bayram A.
Türkiye 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2007
200724. Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası
İPEK D., ZORBA N. N., GÜNEŞER O., ZORBA M., GÜVEN S.
Bayramiç Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, ss.185, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Üniversite Öğrencilerinin Coğrafi İşaretli Ürün Ezine Peynirine Yönelik Algısı: Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
İpek D., Deniz Doğanay Ş., Ekici M.
Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editör, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, ss.919-942, 2023
2019
20192. Applicability Of Natural Quorum Quenching Disinfectant For Food Industry
İPEK D.
Research & Review in Engineering, BAŞYİĞİT KILIÇ G., ÇİFÇİ, A., YILMAZ A., Editör, Gece Açık Akademi Yayınları, Ankara, ss.187-196, 2019
2018
20183. Importance of Biofilms on Dairy Industry Safety.
İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.
Understanding microbial pathogens: current knowledge and educational ideas on antimicrobial research, A.Mendez-Vilas, Editör, Microbiology Book Series #7, Badajoz, ss.146-152, 2018
2018
20184. Importance of Biofilms on Dairy Industry Safety
İPEK D., ZORBA N. N.
Understanding microbial pathogens: current knowledge and educational ideas on antimicrobial research, (Enrique Torres-Hergueta and A. Méndez-Vilas, Eds.), Editör, Formatex Research Center, ss.146-152, 2018
Desteklenen Projeler
2024 - 2027
2024 - 2027Sürdürülebilir Yeşil Dönüşümün Uluslararası Alanda İşlerliği: Üniversitelerarası Etkileşim
Kültür ve Turizm Bakanlığı
(Proje Özeti)
İpek D. (Yürütücü), Eroğlu E., Erenoğlu R. C., Yılmaz K., Gürdal S., Yıldız Üzelgün T.
2022 - 2024
2022 - 2024Coğrafi İşaretli Ürünlerde Coğrafi İşaret İhlali ve Hileli/Standart Dışı Ürün Tespiti için Akıllı Takip Yazılımı
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
(Proje Özeti)
Arslan E. (Yürütücü), Erenoğlu R. C., Ipek D.
2023 - 2023
2023 - 2023Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Quorum Quenching Etkinliğinin Tespiti
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
(Proje Özeti)
İpek D., Adsız Z. N.(Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Ezine Yöresinde Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Berber N., Öğe Ç., Baruk Bulut G., Katra H., Erenoğlu R. C., İpek D.
2018 - 2019
2018 - 2019Gıda Üretim Hatlarından İzole edilen Biyofilm Pozitif Gram Negatif ve Pozitif İzolatların Quorum Sensing Sinyal Varlığının LCMSMS ile Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
İPEK D. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N.
2016 - 2017
2016 - 2017Ezine peyniri uretim hattinda dezenfeksiyonun yeni dezenfektan formülleri ile yapılabilirliği: antibiyofilm-antiquorumsensing maddeler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D., KWEON J.
2014 - 2017
2014 - 2017Ezine Peyniri Üretim Hattında Pseudomonas spp, Bacillus spp., Enterobacteriacea spp.ve Listeria spp.’nin Biofilm Oluşturma Kapasitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D.
2007 - 2009
2007 - 2009Üretim Aşamaları ve Farklı Ambalajlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D.
Patent
2017, 2020
2017, 2020Natural Disinfectant Solution-Naturdisinfect
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: TR-2017/19941
Öğrenci Projeleri
2023 - 2023
2023 - 2023Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Quorum Quenching Etkinliğinin Tespiti
Ar-Ge Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme, Türkiye
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorTürk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2018
Ekim 2018Turkish Journal Of Agriculture-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018BAOJ Food sciences & Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2018
Kasım 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ödüller
Kasım 2020
Kasım 2020
Grand Prize and Gold Medal- Natural Disinfectant Solution-Naturdisinfect-Innovation Week IWA 2020 –OFEED by IFIA-International International Federation of Inventors Associations
Ofeed By Ifıa-International International Federation Of Inventors Associations
Ekim 2020
Ekim 2020
Uluslararası Group Renault- Licence to Clean Yarışması
Uluslararası Group Renault
Eylül 2020
Eylül 2020GOLD MEDAL- in recognition of excellent and creative efforts to invent
Turkish Patent And Trademark Office-Türkpatent
Temmuz 2020
Temmuz 2020
Erdem Kaya Patent, Gün + Partners ve Atabay İlaç sponsorluğunda Patent Effect tarafından düzenlenen "PatentMeet - Üniversite Patentleri Demo Günü" etkinliği
Patentmeet Etkinliği: Erdem Kaya Patent
Davetli Konuşmalar
Aralık 2019
Aralık 2019Laboratory of Microbiology and Biotechnology of Foods (LMBF) Yüksek Lisans Öğrencilerine Akademik Günler Çerçevesinde Ders
Seminer
Agricultural University of Athens (AUA)-Yunanistan
Burslar
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam Ediyor