Dr. Öğr. Üyesi DİLVİN İPEK


Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Bilimleri, Mikrobiyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: dilvinipek@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 618 4525 Dahili: 112
Fax Telefonu: +90 286 618 4546
Web: https://avesis.comu.edu.tr/877
Ofis: Ezine MYO-112
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu Yahya Çavuş Yerleşkesi

Metrikler

Yayın

57

Yayın (WoS)

6

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

14

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

23

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

8

Fikri Mülkiyet

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Dilvin İPEK, Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmustur (Lisans, Y.lisans ve doktora. Doktora tezi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Konkuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümleri (Seul, Güney Kore) danışmalıklarında tamamlanmıştır. Doktora sonrası; İspanya, Valensiya'da bulunan Institute of Agrochemistry and Food Technology (IATA-CSIC)'de Dr.Gloria Sanchez koordinatörlüğünde gıda virüsler üzerine çalışmalar yapmıştır. 2010 yılından beri Ezine Meslek Yüksekokulu'nda çalışan Dilvin İPEK, 2019 yılından beri aynı birimde Dr.Öğr.Üyesi olarak çalışmaktadır.

Eğitim Bilgileri

2019 - 2019

2019 - 2019

Post Doktora

Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Gıda Güvenliği, İspanya

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2001 - 2006

2001 - 2006

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

EZİNE PEYNİRİ ÜRETİM HATTINDA DEZENFEKSİYONUN YENİ DEZENFEKTAN FORMÜLLERİ İLE YAPILABİLİRLİĞİ: ANTİBİYOFİLM-ANTİQUORUM SENSİNG MADDELER

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009

2009

Yüksek Lisans

Üretim Aşamaları ve Farklı Ambaljlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

Yunanca

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

Korece

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

İspanyolca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Hands-on course in advanced techniques to study food-biofilms

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Cost Action FA1202-2nd BacFoodNet

2013

2013

VIII. Uygulamalı Moleküler Mikrobiyoloji Kursu

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ulusal Moleküler Biyoloji Referans Laboratuarı

2012

2012

ISO 19011-Baş Tetkikçi

Kalite Yönetimi

sisbel (sistem belgelendirme)

2011

2011

ISO 19011

Kalite Yönetimi

SİSBEL

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2010 - 2019

2010 - 2019

Öğretim Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Koordinatör

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü

Akademi Dışı Deneyim

2019 - 2019

2019 - 2019

Postdoktora Araştırmacısı

Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Postdoktora Araştırmacısı

2019 - 2019

2019 - 2019

Postdoktora Araştırmacısı

Consejo Superior de Investigaciones Científicas, IATA CSIC - Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Postdoktora Araştırmacısı

2016 - 2016

2016 - 2016

Araştırmacı

Konkuk Üniversitesi, Araştırmacı

2009 - 2010

2009 - 2010

Asistan servis görevlisi

T.C. Ziraat Bankası, Asistan servis görevlisi

2008 - 2009

2008 - 2009

danışman

Eceabat Süt ürünleri ltd. şti., danışman

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Muhafaza

Süt Tesis Tasarımı

Gıda Endüstri Makinaları

Gıda Mikrobiyolojisi

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

Naturdisinfect Tanıtımı

Kurumsal Temsil, NTV Ortak Programı, Türkiye, İstanbul, 2021 - 2021

Makaleler

Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
ESCI (2)
Scopus (5)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)

2007

2007

10. Gıda Endüstrisinde Risk Analizi ve Yönetimi

İPEK D., ZORBA M.

AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)

2007

2007

11. Gıda endüstrisinde risk analizi ve yönetimi

İPEK D., ZORBA M.

AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Protected Geographical Indication Products And Improving The Value Chain: The Case of Ezine Cheese with Intelligent Tracking Systems

ARSLAN E., İPEK D., HATİPOĞLU S.

VIII. INTERNATIONAL ICONTECH CONFERENCE ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 16 - 18 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. Perception of Employees in the Dairy Industry towards Digital-Smart Tracking Systems: A Case Study on Ezine Cheese Producers

İpek D., Erenoğlu R. C.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology- TURJAF 2023, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.103, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Doğal Koruyucu ve Pestisit Potansiyelinin Tespiti: Quorum Quenching, Antibakteriyel ve Antitümör

İpek D., Adsız Z. N.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology- TURJAF 2023, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.104, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Sanitizing Stainless Steel Process surfaces by New Natural Disinfectant Formula

İPEK D., ZORBA N. N.

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Konya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, cilt.1, ss.381, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. Antiviral and Antibacterial Effects of Anatolian Folk Medicinal Plants Sideritis Trojana Ehrend and Hypericum perforatum Extracts via Ethanolic and Ultrasound

İpek D., Falcó I., Sánchez G., Tuncel N. B., Özdikmenli Tepeli S.

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.380, (Özet Bildiri)

2019

2019

7. Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis

ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.

3 rd Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.188-189, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis.

ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.

Union of Thrace universities 3. International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. APPLICABILITY OF NATURAL QUORUM QUENCHING DISINFECTANT FOR FOOD INDUSTRY

İPEK D.

The 4th International Conference on Sustainable Development (ICSD), Atina, Yunanistan, 11 - 15 Nisan 2018, ss.58, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. THE ANTIMICROBIAL AND QUORUM QUENCHING EFFECTS OF NATURAL COMPOUNDS ON BIOFILM FORMING BACTERIA

İPEK D., ZORBA N. N., KWEON J. H., LADE H.

Microbiologia Balkanica’2017, sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, ss.13, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Microbial Load of White Cheese Process Lines after CIP and COP: A Case Study in Turkey. Poster Presentation

İPEK D., ZORBA N. N.

3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Foodmicro201, 19 - 22 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

13. Milky Göce Production Nutritional Value

YALMAN M., ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., PALA Ç., İPEK D.

3.International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.125, (Özet Bildiri)

2015

2015

14. mportance of the Biofilms on Food Safety Sustainability

İPEK D., ZORBA N. N.

Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, 9 - 10 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

15. Importance of the Biofilms on Food Safety Sustainability

İPEK D., ZORBA N. N.

Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

16. Hazard Analyses and Critical Control Point s System Optimization in Tahini Halva Production

İPEK D., ZORBA N. N.

International Journal of Food Science and Technology (Ifst) 50 th Volume Celebration Conference, 17 - 19 Şubat 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

17. Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production

İPEK D., ZORBA N. N., ZORBA M.

ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

2013

2013

18. Biofilm Risk in Turkish Dairy Industry

İPEK D., ZORBA N. N.

3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Eurobiofilm2013, 9 - 12 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

19. Determination of Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region. Poster Presentation

İPEK D., ÖZATAY Ş., ŞENTÜRK E.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

20. Effects of Production Stages on Turkish Delight or Lokhum

İPEK D., ZORBA N. N.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

21. The Antimicrobial Effect of Origanum onites and Ocimum basilicum Essential oils against Salmonella serovar Typhimurium in Minced Beef Meat

İPEK D., ZORBA N. N.

23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.777, (Özet Bildiri)

2012

2012

22. Effects of Production Stages on Turkish Delight Lokum Microbiological Quality

İPEK D., ZORBA N. N.

23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issuesin Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2009

2009

23. Kaşar Peyniri Üretim Hattı Mikroflorasının Belirlenmesi

Ipek D., Zorba N. N., Bayram A.

Türkiye 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2007

2007

24. Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası

İPEK D., ZORBA N. N., GÜNEŞER O., ZORBA M., GÜVEN S.

Bayramiç Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, ss.185, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Üniversite Öğrencilerinin Coğrafi İşaretli Ürün Ezine Peynirine Yönelik Algısı: Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

İpek D., Deniz Doğanay Ş., Ekici M.

Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editör, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, ss.919-942, 2023

2019

2019

2. Applicability Of Natural Quorum Quenching Disinfectant For Food Industry

İPEK D.

Research & Review in Engineering, BAŞYİĞİT KILIÇ G., ÇİFÇİ, A., YILMAZ A., Editör, Gece Açık Akademi Yayınları, Ankara, ss.187-196, 2019

2018

2018

3. Importance of Biofilms on Dairy Industry Safety.

İPEK D., DEMİREL ZORBA N. N.

Understanding microbial pathogens: current knowledge and educational ideas on antimicrobial research, A.Mendez-Vilas, Editör, Microbiology Book Series #7, Badajoz, ss.146-152, 2018

2018

2018

4. Importance of Biofilms on Dairy Industry Safety

İPEK D., ZORBA N. N.

Understanding microbial pathogens: current knowledge and educational ideas on antimicrobial research, (Enrique Torres-Hergueta and A. Méndez-Vilas, Eds.), Editör, Formatex Research Center, ss.146-152, 2018

2013

2013

5. Karmaşık (Kompleks) Sayılar

AYGÜN S., KANMAZ K., baykal m., AŞKIN A., ZAYİM B., İPEK D., et al.

Temel Matematik, Can AKTAŞ, Editör, Kriter, 2013

2013

2013

6. Çarpanlara Ayırma

İPEK D., AYGÜN S., Kanmaz K., Baykal M., AŞKIN A., ZAYİM B., et al.

Temel Matematik, Can Aktaş, Editör, Kriter, İstanbul, 2013

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Coğrafi İşaretli Ürünlerde Coğrafi İşaret İhlali ve Hileli/Standart Dışı Ürün Tespiti için Akıllı Takip Yazılımı

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

(Proje Özeti)
Arslan E. (Yürütücü), Erenoğlu R. C., Ipek D.

2023 - 2023

2023 - 2023

Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Quorum Quenching Etkinliğinin Tespiti

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

(Proje Özeti)
İpek D., Adsız Z. N.(Yürütücü)

2007 - 2009

2007 - 2009

Üretim Aşamaları ve Farklı Ambalajlama Tekniklerinin Lokum Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DEMİREL ZORBA N. N. (Yürütücü), İPEK D.

Patent

2017, 2020

2017, 2020

Natural Disinfectant Solution-Naturdisinfect

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: TR-2017/19941

Öğrenci Projeleri

2023 - 2023

2023 - 2023

Beyaz Peynirden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Quorum Quenching Etkinliğinin Tespiti

Ar-Ge Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme, Türkiye

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2018

Ekim 2018

Turkish Journal Of Agriculture-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

BAOJ Food sciences & Technology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Kasım 2018

Kasım 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ödüller

Ekim 2020

Ekim 2020

Uluslararası Group Renault- Licence to Clean YarışmasıSürdürülebilir Kalkınma

Uluslararası Group Renault

Eylül 2020

Eylül 2020

GOLD MEDAL- in recognition of excellent and creative efforts to invent

Turkish Patent And Trademark Office-Türkpatent

Nisan 2016

Nisan 2016

Excellence in Research

Konkuk Universitesi Çevre Mühendisliği Bölümü



Davetli Konuşmalar

Aralık 2019

Aralık 2019

Laboratory of Microbiology and Biotechnology of Foods (LMBF) Yüksek Lisans Öğrencilerine Akademik Günler Çerçevesinde Ders

Seminer

Agricultural University of Athens (AUA)-Yunanistan

Burslar

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Training School: Hands-on course in advanced techniques to study food-biofilms Scholarship

Avrupa Birliği Komisyonu

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 23

h-indeksi (SCOPUS): 3