Desteklenen Projeler
-
2022 - 2023 Üç Boyutlu Gıda Tasarım Cihazlarında Mikrojel Kullanımının Araştırılması Meyve ve Sebze Suyu Mikrojellerinin İşlenmesi
-
2020 - 2021 Yerbademi (Cyperus esculentus L.) Tohumlarından Soğuk Pres Tekniğiyle Yağ Üretilmesi ve Ürünün Karakterize Edilmesi
-
2018 - 2020 Potansiyel Organojelatörlerle Yeni Oleojellerin Geliştirilmesi ve Gıda Uygulamaları.
-
2018 - 2019 Yemeklik Yağlardan Kloropropanol (MCPD) ve Glisidil Esterlerin (GE) Uzaklaştırılmasında Kullanımı.
-
2016 - 2018 Metal Organik Kafes Yapıların (MOF) Yemeklik Yağ Saflaştırmada Kullanım Olanaklarının Araştırılması. 2016 (TÜBİTAK TOVAG ) (Yürütücü-Devam ediyor) 15.04.2016-15.10.2017 (252575 TL)
-
2016 - 2017 Kapya Biber Tohumu Unundan Sürülebilir Yeni Ürünler Geliştirilmesi
-
2014 - 2017 Narenciye Çekirdeklerinden Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Üretilmesi ve Değerlendirilmesi.
-
2015 - 2016 Organojelasyon Tekniğini Kullanarak Tahin Helvasında Yağ Sızması Probleminin Giderilmesi
-
2013 - 2014 Haşhaş Tohumlarından Soğuk Pres Yöntemi Ile Elde Edilen Yağsız Keklerin Ve Protein İzolatlarının Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2013 - 2014 Kapya Biber Tohumundan Soğuk Presleme ile Yağ Eldesinin Optimizasyonu ve Ürün Karakterizasyonu
-
2012 - 2014 Yemeklik likit yağlardan oleojel ürünlerinin hazırlanması ve kahvaltılık margarin/sürülebilir ve fırıncılık şorteningi olarak kullanım potansiyellerinin araştırılması -(Bursiyer)
-
2012 - 2012 Farklı Ön-İşlemlerle Hazırlanan Haşhaş Tohumlarından Elde Edilen Yağların Fiziko-Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2010 - 2012 Bazı Doğal Antioksidanların Yer Fıstığı Yağının Kızartma Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2010 - 2011 Modifiye edilmiş zeolitlerin kızartma yağı adsorbanı olarak kullanılabilme potansiyellerinin araştırılması.
-
2010 - 2011 Zeytin ve Fındık Yaprağı ile Fındık Meyve Yeşil Kabuğu Ekstraktlarının Kızartma Yağları Üzerine Etkileri.
-
2008 - 2009 Bazı Bitkisel Yağların Derin-Yağda kızartma performanslarının ve Bunlara Uygulanan Adsorban Tedavisinin Etkenliğinin Araştırılması.
-
2006 - 2007 Çanakkale İlinde Üretilen Natürel Zeytinyağlarının Duyusal ve Fiziko-Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi
-
2005 - 2006 Domates reçel ürünlerinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi