Asst. Prof. ŞEHNAZ ÖZATAY


Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi


WoS Research Areas: Agriculture & Environment Sciences (Age), Natural Sciences (Sci), Life Sciences (Life), Agricultural Sciences, Natural Sciences General, Molecular Biology & Genetics, Food Science & Technology, Multidisciplinary Sciences, Genetics & Heredity


Avesis Research Areas: Food Engineering, Food Technology, Food Biotechnology, Life Sciences, Biotechnology, Plant Biotechnology, Environmental Biotechnology, Industrial Biotechnology, Natural Sciences, Engineering and Technology

Email: sehnazozatay@comu.edu.tr
Other Email: sehnazozatay@gmail.com
Office Phone: +90 286 618 4525 Extension: 37036
Fax Phone: +90 286 618 4546
Web: https://avesis.comu.edu.tr/sehnazozatay
Office: Ezine MYO /214
Address: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Ezine/Çanakkale

Metrics

Publication

38

Publication (WoS)

1

Project

7

Open Access

1

Education

2007 - 2007

2007 - 2007

Post Doctorate

Texas A&M University, Cooperatıve Agrıcultural Research Center, United States Of America

2001 - 2007

2001 - 2007

Doctorate

Ege University, Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Turkey

1998 - 2001

1998 - 2001

Postgraduate

Ege University, Gıda Mühendisliği, Turkey

1993 - 1998

1993 - 1998

Undergraduate

Ege University, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2007

2007

Doctorate

Mercimek Genomunun AFLP, RAPD, ISSR ve Bazı Morfolojik Markörler Kullanarak Haritalanması

Ege University, Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Gıda

2001

2001

Postgraduate

Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

Ege University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2023

2023

Kompost Akademisi

Vocational Training

Kompost Akademisi

2023

2023

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu

Project Management

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Müzakere Yöntemleri

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Kamu İhale Mevzuatı Kapsamında Doğrudan Temin Yöntemi

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Türkçenin Doğru Kullanımı

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkabilme

Personal Evolution

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Farkındalık Eğitimi

Renewable Energy Sources

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Engellilerin İnsan Hakları

Human Rights

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Medya Okuryazarlığı

IT

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Çatışma Yönetimi

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İnsan Hakları ve Kamu Denetçiliği Kurumu Bağlamında İyi Yönetim İlkeleri

Human Rights

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Halkla İlişkiler

Personal Evolution

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Görev Verme/Delegasyon (Yetki Devri)/Geri Bildirim Verme/Geri Bildirim Alma

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Protokol Kuralları

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Çevre ve Sıfır Atık

Environment and Sustainability

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği

Occupational Health and Safety

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Resmi Yazışma Usul ve Esasları

Vocational Training

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İlk Yardım

Health&Medicine

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İnsan Hakları Temelinde İş Yerinde Cinsiyet Eşitliği

Human Rights

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

University Industry Cooperation For Production of High Quality Olive Oil

Vocational Training

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2023

2023

Bilgi Güvenliği Farkındalık

IT

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Coğrafi İşarete Sahip Geyikli Zeytinyağı Tadım ve Farkındalık Eğitimi

Vocational Training

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2022

2022

İklim Değişikliği Akademisi

Environment and Sustainability

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi

2022

2022

Kamu Kurumlarının 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyumu

IT

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2021

2021

Afet Farkındalık Eğitimi

Security

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2020

2020

Introduction to Time Domain NMR

Education Management and Planning

Oxford Instruments

2020

2020

Uluslararası İşbirliği ve Fon Fırsatları Keşfi

Education Management and Planning

Elsevier

2015

2015

Metod Validasyonu

Education Management and Planning

TÜRKAK

2013

2013

Proje Yönetimi ve Girişimcilik Eğitim Semineri

Education Management and Planning

Aker Patent

2011

2011

ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar

Education Management and Planning

EMİS Kalibrasyon ve Ölçüm Hizmetleri

2009

2009

Proje Yönetimi

Education Management and Planning

Elginkan Vakfı

2009

2009

Kobiler ve Rekabetçilik

Education Management and Planning

Ebiltem

2009

2009

Yapı Kredi Kobi Teşvik Programı

Education Management and Planning

Sheraton Otel

2009

2009

İzmir Kalkınma Ajansı Proje Eğitimi Semineri

Education Management and Planning

İzmir Ticaret Odası

2009

2009

Türkiye'de Sanayi İşbirliği Uygulamaları

Education Management and Planning

Ege Üniversitesi

2009

2009

Kobilere Yönelik Teşvik, Destek ve Hibeler

Education Management and Planning

EBSO

2008

2008

Dış Ticaret Günleri

Education Management and Planning

EBSO

2008

2008

Tasarım Süreçleri İnovasyon

Education Management and Planning

EBSO

2008

2008

Tübitak MAM AR-GE Destekleri ve Endüstriyel Ortaklık Programı

Education Management and Planning

EBSO

2004

2004

Protein Techniques and Proteomics

Education Management and Planning

Ege Üniversitesi

2003

2003

Bitki Moleküler Biyolojisinde Son Teknikler:Bitkilerde Gen Klonlanması ve Ekspresyonu

Education Management and Planning

Tübitak MAM

2002

2002

Biyoteknolojide Hızlı Yöntemler ve Çalışma Prensipleri

Education Management and Planning

Ebiltem

1999

1999

Aminoasit Analizi Teori ve Uygulamaları

Education Management and Planning

Ebiltem

1999

1999

Enzim Saflaştırmasında ve Nitelendirilmesinde Temel Yöntemler

Education Management and Planning

Tübitak MAM

Research Areas

Food Engineering

Food Technology

Food Biotechnology

Life Sciences

Biotechnology

Plant Biotechnology

Environmental Biotechnology

Industrial Biotechnology

Natural Sciences

Engineering and Technology

Academic Positions

2018 - Continues

2018 - Continues

Assistant Professor

Canakkale Onsekiz Mart University, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2009 - 2018

2009 - 2018

Assistant Professor

Canakkale Onsekiz Mart University, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2001 - 2007

2001 - 2007

Research Assistant

Ege University, Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi, Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi

1999 - 2001

1999 - 2001

Research Assistant

Ege University, Faculty Of Engineering, Gıda Mühendisliği Bölümü

Managerial Experience

2025 - Present

2025 - Present

Research Institute Director

Canakkale Onsekiz Mart University, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - Continues

2011 - Continues

Head of Department

Canakkale Onsekiz Mart University, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - 2014

2011 - 2014

Assistant Director of Vocational School

Canakkale Onsekiz Mart University, Ezine Meslek Yüksekokulu

Non Academic Experience

2007 - 2007

2007 - 2007

VISITING SCIENTIST

TEXAS A&M UNIVERSITY, VISITING SCIENTIST

2002 - 2004

2002 - 2004

BURSLU ARASTIRMACI

EGE UNIVERSITESI, BURSLU ARASTIRMACI

1998 - 2001

1998 - 2001

ARASTIRMA GOREVLISI

EGE UNIVERSITESI, ARASTIRMA GOREVLISI

Courses

Postgraduate

Postgraduate

Fonksiyonel Gıdalarda Gıda Güvenliği ve Sağlık

Gıda Biyoteknolojisinde Güncel Yaklaşımlar

Undergraduate

Undergraduate

Gıda Biyoteknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Yeni Ürün Geliştirme

Süt Hayvan Yetiştiriciliği

Kariyer Planlama

Süt Hijyen ve Sanitasyonu

Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Tahıl ve Ürünleri Analizi II

Süt ve Ürünleri Analizi II

Hijyen ve Sanitasyon

Süt ve Ürünleri Analizi I

Tahıl Teknolojisi I

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

Articles

All (3)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (1)
Other Indexes (1)

2010

2010

3. GDO Iceren Gidalarin Guvenilirlik Degerlendirmeleri

ÖZATAY Ş.

Gıda Guvenliği , vol.4, no.11, pp.6-11, 2010 (Non Peer-Reviewed Journal)

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2025

2025

1. Farklı Konsantrasyonlarda Üretilen Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Fizikokimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Özatay Ş., Yüceer Y., Kaya Ç., Yıkıcı E., Öğe Ç.

Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, Sakarya, Turkey, 08 October 2025, pp.11, (Summary Text)

2024

2024

2. Superfruit Aronia [Aronia melanocarpa (Michaux) Elliot]: Intersectoral UtIilization Potential

KAYA Ç., YÜCEER Y., ÖZATAY Ş., ÖĞE Ç., YIKICI E.

I. International Balkan Agricultre Congress, Çanakkale, Turkey, 16 - 19 October 2024, (Summary Text)

2023

2023

3. Avokadonun İnsan Sağlığı ve Beslenme Üzerine Etkileri

Özatay Ş.

International Congress of Academic Research , Bolu, Turkey, 25 - 26 July 2023, pp.197, (Summary Text)

2020

2020

4. Likapanın (yaban mersini) gıda sanayindeki yeri

ÖZATAY Ş.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Turkey, 07 October 2020, (Summary Text)

2020

2020

5. Çanakkale İli Genel Tarımsal Yapısı ve Sulama

ÖZATAY Ş.

3. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, Bolu, Turkey, 20 July 2020, (Summary Text)

2020

2020

6. RECENT APPLICATIONS OF ENZYMES IN FOOD INDUSTRY

ÖZATAY Ş.

5th International Conference on Multidisciplinary Sciences (icomus), Turkey, 28 May 2020, (Summary Text)

2019

2019

7. Increasıng Problem of Recent Years: Food Allergıes and Intolerances

ÖZATAY Ş.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Turkey, 25 - 27 April 2019, pp.303, (Full Text)

2019

2019

8. Olive Oil (Organıc and Conventıonal) Production in Geyikli-Çanakkale Region

ÖZATAY Ş.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Turkey, 25 - 27 April 2019, pp.304, (Full Text)

2018

2018

9. PHYTASE IN POULTRY DIETS

ÖZATAY Ş.

International Poultry Science Congress of WPSA’2018, Nevşehir, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.349, (Full Text)

2018

2018

10. GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ - PROGRAMLARININ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE MESLEKİ GELİŞİMİ

ÖZATAY Ş.

II.Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya, Turkey, 26 - 29 April 2018, pp.12, (Full Text)

2012

2012

11. Determination of The Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region.

ÖZATAY Ş.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012, Turkey, 1 - 04 October 2012, vol.1, no.1, pp.1-2, (Full Text)

2012

2012

12. Determination of Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region. Poster Presentation

İPEK D., ÖZATAY Ş., ŞENTÜRK E.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 September 2012, (Summary Text)

2010

2010

13. Detection of Staphylococcus aureus Enterotoxins by Molecular Methods

ÖZATAY Ş., ZORBA N. N.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Turkey, 3 - 06 November 2010, (Summary Text)

2010

2010

14. Detection of Food Borne Pathogenic Bacteria-S.aureus Enterotoxins by Molecular Methods

ÖZATAY Ş., DEMİREL ZORBA N. N.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Turkey, 3 - 06 November 2010, vol.1, pp.1, (Full Text)

2005

2005

15. Safety Assessment of Genetically Modified Foods

ÖZATAY Ş.

XII. International Biomedical Science and Technology Symposium, İzmir, Turkey, 7 - 10 March 2005, vol.1, pp.81, (Full Text)

2002

2002

16. Production of Microbially Sourced Laccase Enzyme from Olive Mill Water

Özatay Ş., Sukan S., Sargın S., Vardar Sukan F., Demirel Zorba N. N., Karapınar M.

I. International Workshop on Environmental Problems and Solutions in Olive Oil Production, Balıkesir, Turkey, 7 - 09 June 2002, vol.1, pp.246-259, (Full Text)

2001

2001

17. Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

ÖZATAY Ş.

12.Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 21 September 2001, pp.60, (Full Text)

2001

2001

18. Genetik Olarak Modifiye Edilmiş Gıdalar

ÖZATAY Ş.

12.Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 21 September 2001, pp.61, (Full Text)

2001

2001

19. The Effects Phytase on Poultry Meat

ÖZATAY Ş.

IX. European Symposium on the Quality of Eggs & Eggs Products & XV. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Aydın, Turkey, 9 - 12 September 2001, vol.1, pp.117-122, (Full Text)

Books

2023

2023

1. Çanakkale'nin Coğrafi İşarete Aday Kadim Gıda Ürünleri

Özatay Ş., Keskin Uslu E., Doğan M. A.

in: Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editor, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, pp.387-397, 2023

Funded Projects

2011 - 2012

2011 - 2012

Ezine Meslek Yüksekokuluna Bağlı Gıda Analiz Laboratuvarı Kurulumu

Project Supported by Other Official Institutions

ÖZATAY Ş. (Executive)

1999 - 2004

1999 - 2004

Mikrobiyal Kaynaklı Lakkaz Enzimi Üretimi

TUBITAK Project

ÖZATAY Ş.

1999 - 2000

1999 - 2000

Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

Project Supported by Other Official Institutions

Özatay Ş. (Executive)

Memberships and Roles in Scientific Organizations

1998 - Continues

1998 - Continues

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Member

Peer Reviews in Scientific Publications

April 2022

April 2022

Journal of Institute of Sceince and Technology

Other journals

March 2021

March 2021

JOURNAL OF SOCIAL SCIENCE AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT (JSSEM)

Journal Indexed in SCI-E

September 2019

September 2019

African Journal of Food Science

Other Indexed Journal

June 2019

June 2019

African Journal of Food Science

Other Indexed Journal

March 2019

March 2019

African Journal of Food Science

Other Indexed Journal

February 2019

February 2019

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

National Scientific Refreed Journal

Awards

July 1998

July 1998

Gıda Mühenddisliği Bölüm Birinciliği

Ege Üniversitesi



Congress and Symposium Activities

01 September 2009 - 01 September 2009

01 September 2009 - 01 September 2009

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) Gerçeği Paneli

Invited Speaker

Çanakkale-Turkey

01 March 2005 - 01 March 2005

01 March 2005 - 01 March 2005

Gıdalarda Biyoteknoloji Uygulamaları

Invited Speaker

İzmir-Turkey

Scholarships

2007 - Continues

2007 - Continues

Texas A&M University

Official Institutions of Foreign Countries

2003 - Continues

2003 - Continues

Yurt içi doktora bursu

TUBITAK

1999 - Continues

1999 - Continues

Enzim Saflaştırmasında ve Nitelendirilmesinde Temel Yöntemler ve Uygulamalı Eğitim Kursu

University

Jury Memberships

January-2021

January 2021

Academic Staff Examination

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

January-2020

January 2020

Academic Staff Examination

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

April-2018

April 2018

Academic Staff Examination

- Ezine Meslek Yüksekokulu

November-2017

November 2017

Academic Staff Examination

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

September-2017

September 2017

Academic Staff Examination

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

February-2017

February 2017

Academic Staff Examination

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

February-2011

February 2011

Post Graduate

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Scientific Research / Working Group Memberships

2024 - Continues

2024 - Continues

Wıre Cost Action

https://wire-cost-eu.ipportalegre.pt/

Canakkale Onsekiz Mart University, Turkey

2024 - Continues

2024 - Continues

Foodwastop

https://www.cost.eu/actions/CA22134/

Canakkale Onsekiz Mart University, Turkey