Öğr. Gör. ALİ ERBİLİ BODUR


Biga Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Süt ve Ürünleri Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Ziraat, Zootekni ve Hayvan Besleme, Zootekni, Büyükbaş, Küçükbaş, Kanatlı, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: abodur@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 316 2878 Dahili: 5127
Fax Telefonu: +90 286 316 3733
Web: https://avesis.comu.edu.tr/abodur
Ofis: Biga MYO, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi, Ağaköy, Biga
Posta Adresi: Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Biga Meslek Yüksekokulu, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi, Ağaköy, Biga/ÇANAKKALE

Eğitim Bilgileri

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1990 - 1993

1990 - 1993

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Yüksek Lisans

VAN PİYASASIDA SATIŞA SUNULAN TEREYAĞLARIN FİZİKSEL, KİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

1988

1988

Yabancı Dil Kursu Sertifikası ( Intermediate Level )

Yabancı Dil

Özel Uzman Yabancı Diller Eğitim Kurumu

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Ziraat

Zootekni ve Hayvan Besleme

Zootekni

Büyükbaş

Küçükbaş

Kanatlı

Mühendislik ve Teknoloji

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

İçme Sütü ve Konsantre Süt

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi

Süt İşl. Temel İşlemler

Mikrobiyoloji

Gıda Endüstri Makineleri

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Production and Processing Possibilities of Whey Proteins According to Their Chemical Structures

Bodur A. E.

1. Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, cilt.1, ss.100, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. The role of food industry in sustainable food supply

BODUR A. E.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.231, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

3. Turkish Dairy Desserts: Towards industrial production

BODUR A. E.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.230, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Extra Virgin Olive Oil: a Short Evaluation from The Point of View of Food Engineering

BODUR A. E.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.235, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. Set Type Yogurt Making with Automation

BODUR A. E.

3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences, Üsküp, Makedonya, 17 - 21 Temmuz 2018, ss.201-205, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Tanks: A Short Investigation from the Dairy Industry Perspective

BODUR A. E.

3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences, Üsküp, Makedonya, 17 - 21 Temmuz 2018, ss.206-210, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Interesting structures of microorganisms that have big potential in biotechnological processes

BODUR A. E.

2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology, 26 - 30 Haziran 2018, ss.34-35, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Biology and Technology of Caseins

BODUR A. E.

2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology, 26 - 30 Haziran 2018, ss.35, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. WATER MANAGEMENT IN DAIRY PROCESSING

BODUR A. E.

1th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN ENGINEERING SCIENCES: THAILAND 2017, Phuket, Tayland, 3 - 05 Temmuz 2017, ss.49-56, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

10. HEAT EXCHANGERS AND THEIR ADVANTAGEOUS AND DISADVANTAGEOUS ASPECTS İN DIARY PROCESSING

BODUR A. E.

1th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN ENGINEERING SCIENCES: THAILAND 2017, Phuket, Tayland, 3 - 05 Temmuz 2017, ss.41-48, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

11. THE FATE OF IMPURITIES IN SOME LIQUID FOOD RAW MATERIALS

BODUR A. E.

1th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN ENGINEERING SCIENCES: THAILAND 2017, Phuket, Tayland, 3 - 05 Temmuz 2017, ss.34-40, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

12. Ingredient: An Investigation of this Magical Word on Cereal and Dairy Products

BODUR A. E.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, cilt.Abstract, ss.339, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

13. Making of Traditional Turkish Desserts with Cheese and Cereal Products Around Ida Mountains

BODUR A. E.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, cilt.Abstract, ss.353, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

14. CHEMICAL FOOD PRESERVATIVES: SOME UPDATES

BODUR A. E.

2014 Annual Conference&Exhibition/Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.226, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

15. HISTORICAL AND EMERGING HEALTH RELATED FOOD TERMS

BODUR A. E.

2014 Annual Conference&Exhibition/Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.372, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

16. GOOD MANUFACTURING PRACTICES AND GOOD CLINICAL PRACTICES: INTERACTIONS AND SIMILARITIES BETWEEN THE STUDIES OF FOOD SCIENCE AND MEDICINE

BODUR A. E.

2014 Annual Conference&Exhibition/Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.228, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

17. YOGURT: SPEAKİNG ON THE HERITAGE OF THE ANCESTOR OF THE FUNCTIONAL FOODS

BODUR A. E.

2014 Annual Conference&Exhibition/Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.262, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

18. Some Clues For Modern Butter Industry

BODUR A. E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.237, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

19. Yogurt Derivatives

BODUR A. E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.236, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

20. Specific Applications in Yogurt Production and Their Interpretations via Microbiology

BODUR A. E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.244, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

21. Milestone Equipments that Make Dairy Industry One of the Biggest Global Food Industry

BODUR A. E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.242, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

22. IMPORTANT POINTS IN PASTEURISATION WITH PLATE HEAT EXCHANGERS

BODUR A. E.

EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.351, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

23. THE POWER OF INSTRUMENTAL ANALYSIS IN DAIRY INDUSTRY FOCUSING ON RAW MILK ANALYSIS

BODUR A. E., Bilgücü E.

EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.566, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

24. Türkiyede sürdürülebilir günlük süt üretimi ve bir üretim modeli önerisi

BODUR A. E.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 11 - 12 Ekim 2011, ss.530, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

25. Infrared spektroskopi ve sütçülük alanında kullanımı

BODUR A. E.

Türkiuye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 11 - 12 Ekim 2011, ss.529, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

26. Efforts to increase quality, safety and competition in dairy industry in turkey

BODUR A. E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.762-767, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

27. Trends Of Turkısh Dairy Industry İn The Use Of Technology

Bodur A. E.

Internatıonal Food Congreess Novel Approaches in Food Industry Nafı 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.330-335, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

28. Trends of turkish dairy industry in the use of technology

BODUR A. E., Bilgücü E.

International Food Congress/Novel Approaches in Food Industry/NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.330-335, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

29. Sütçülük Alanında Kullanılmaya Başlanan Gelişmiş ve İleri Teknoloji Mesleki Eğitim Yöntemleri

BODUR A. E.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.177, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

30. Türkiye’de Sütçülük Alanında Açılan Başlıca Mesleki Eğitim Kursları ve Bu Alanda Biga Meslek Yüksekokulunun Rolü

BODUR A. E., ARSLANBAŞ E.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.135, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

31. 2010 Yılında İş-kur Öncülüğünde Biga Meslek Yüksekokulu Tarafından Gerçekleştirilen Sütçülük Kursunun Değerlendirilmesi

BİLGÜCÜ E., BODUR A. E.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu,, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.110, (Özet Bildiri)

2011

2011

32. 2010 YILINDA İŞKUR ÖNCELİĞİNDE BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SÜTÇÜLÜK KURSUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bodur A. E., Bilgücü E.

2.ULUSLARARASI 6.ULUSAL MESLEK YÜKSEKOKULLARI SEMPOZYUMU, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.110, (Özet Bildiri)

2011

2011

33. 2010 Yılında İş-kur Öncülüğünde Biga Meslek Yüksekokulu Tarafından Gerçekleştirilen Sütçülük Kursunun Değerlendirilmesi

BODUR A. E., Bilgücü E.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.110, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

34. Süt Endüstrisinin Yapısal Durumunun Gıda Güvenliği Açısından İncelenmesi: Çanakkale Örneği

BODUR A. E.

Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Dünü, Bugünü ve Geleceği, Çanakkale, Türkiye, 10 - 11 Ocak 2011, cilt.2, ss.320-324, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

35. Çanakkale Yöresinde Çiğ Süt Kalitesini Aartırıcı Çalışmalar

BODUR A. E., BİLGUCU E.

Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Dünü, Bugünü ve Geleceği, Çanakkale, Türkiye, 10 - 11 Ocak 2011, cilt.2, ss.410-414, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

36. CURD SCALDED TURKISH CHEESE TECHNOLOGY

BODUR A. E., Bilgücü E.

1 st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.171, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

37. Türkiye’de Süt Keçisi Yetiştiriciliği ve Modern Süt Bilimi Bakış Açısıyla Keçi Sütünün Değerlendirilmesi

BODUR A. E., ARSLANBAŞ E.

Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, ss.365-368, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

38. MARMARA BÖLGESİNDE ÜRETİM YAPAN PEYNİR FABRİKALARINDA PEYNİR SUYUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

BODUR A. E., Bilgücü E.

1. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu'2009, Konya, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, cilt.II, ss.70-71, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

39. Biga yöresinde üretim yapan süt fabrikalarında HACCP'ye geçmeden önce mikroorganizmaların kontrol edilmesi açısından durum değerlendirmesi

BODUR A. E., Bilgücü E.

4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007, ss.155, (Tam Metin Bildiri)