Doç. Dr. AYŞE SÜNNETÇİOĞLU


Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

Turizm ve Seyahat Hizmetleri


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

70

Yayın (WoS)

2

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

2

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

197

H-İndeks (TrDizin)

6

Atıf (Diğer Toplam)

278

Proje

4

Tez Danışmanlığı

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

Gazi Üniversitesi, Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Seyahat Yaşam Tarzı, Kültürel Duyarlılık ve Yeni Yemekleri Deneme Korkusunun Yerel Yemek Tercihine Etkisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

2014

2014

Yüksek Lisans

Yiyecek İçecek İşletmelerini Tercih Eden Tüketicilerin Deneyimlerinin Bireyselleştirilmesi Kapsamında Bir Üretim Şekli Olarak Butik Üretim Uygulaması

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Turizm Seyahat Ve Eğlence Hizmetleri Programları Bölümü

Makaleler

Tümü (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (2)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (14)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. ÇANAKKALE MUTFAĞININ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yılmaz G., Sünnetçioğlu A.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 Ekim - 20 Kasım 2024, ss.870-872, (Özet Bildiri)

2020

2020

2. Overtourism Perception In The Islands: The Sample Of Bozcaada And Gökçeada

SÜNNETÇİOĞLU S., MERCAN Ş. O., ÖZKÖK F., SÜNNETÇİOĞLU A.

International Travel And Tourism Dynamics (ITTD20), 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

4. The Effect of Food Neophobia On Local Food Preference of Foreign Tourists Visiting Istanbul

SÜNNETÇİOĞLU A., ÇAKİCİ A., ERDEM S. H.

MTCON 2020Conference on Managing Tourism Across Continents, 2 - 05 Mayıs 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi

SÜNNETÇİOĞLU A., SÜNNETÇİOĞLU S., MERCAN Ş. O., ÖZKÖK F.

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Yaşam Tarzının Yeşil Otel Tercihinde Rolü

Yıldırım H. M., Sünnetçioğlu A., Atay L.

International Conferenceon Empirical Economics and Social Sciences (ICEESS’18), Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Haziran 2018, ss.86, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. The Role of Environmental Consciousness Behaviour of Consumer in The Intention to Choose Green Hotel

Sünnetçioğlu A., Yıldırım H. M., Atay L.

Fouth Sarajevo International Cnference: Social and Political Stability in Balkans, Sarajevo, Bosna-Hersek, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.4, ss.13, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Dining as a Socialization Tool. An Assesment of Mevlevi Cuisine

ÖZKÖK F., SÜNNETÇİOĞLU A., Karakaş E.

XII. European Conference on Social and Behavioral SciencesCatania, Sicily, Italy – January 25-28, 39., Catania, İtalya, 25 Ocak 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Yöneticilerin Akademik Yayınlara İlişkin Tutumları Çanakkale Otelleri Örneği

GÖKDEMİR S., SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A.

17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 Kasım - 23 Aralık 2016, sa.17, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

12. Coğrafi Kimliğin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Rolü İnegöl Köftesi Örneği

DOĞDUBAY M., SÜNNETÇİOĞLU A.

Ulusalararası İnegöl Tarih ve Kültürü Sempozyumu, 14 - 16 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

13. SOSYALİZASYON SÜRECİNDE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

ÖZKÖK F., Sünnetçioğlu A.

Uluslararası Gastronomi turizmi Kongresi İzmir, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.22, (Özet Bildiri)

2014

2014

16. Şarap Turizminin Önündeki Yasal Engeller Bozcaada Şarap Turizmi Örneği

BUCAK T., SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Aralık 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

17. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Duyusal Markalamanin (Markethink) Uygulanabilirliği Üzerine Kuramsal Bir Model Önerisi

Doğdubay M., SÜNNETÇİOĞLU A., Karaca G.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi,, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.1207-1213, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

18. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Duyusal Markalamanın (Markethink) Uygulanabilirliği Üzerine Kuramsal Bir Model Önerisi

DOĞDUBAY M., SÜNNETÇİOĞLU A., KARACA G.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 04 Nisan 2014, ss.1207-1213, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

19. What Means Turkish Coffee in Our Culture

SÜNNETÇİOĞLU A., SÜNNETÇİOĞLU S., ÖZKAYA F.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 24 Ekim 2013, ss.567, (Özet Bildiri)

2013

2013

20. As A Green Cuisine, Izmir Cuisine And The Importance Of Local Plants

SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A., DURLU-ÖZKAYA F.

he 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.565, (Özet Bildiri)

2012

2012

21. Turizm Sektöründe Butik Üretimin Uygulanabilirliği

Doğdubay M., Sarıoğlan M., SÜNNETÇİOĞLU A.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.747-762, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

22. Füzyon Mutfağı Uygulamalarının Gastronomi Turizminin Gelişimine Etkisi

SÜNNETÇİOĞLU A., SÜNNETÇİOĞLU S., ÖZKAYA F.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

23. Yavaş Turizmde Coğrafi İşaretlemenin Önemi

SÜNNETÇİOĞLU S., ÖZKAYA F., SÜNNETÇİOĞLU A.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. GÖKÇEADA MUTFAĞI’NIN KARBON AYAK İZİNİN BELİRLENMESİ

Albayrak R., SÜNNETÇİOĞLU A.

HALK GASTRONOMİSİ, Mehmet AÇA, Ömür CEYLAN, Sezen GÜNGÖR, Editör, Motiv Vakfı, İstanbul, ss.277-286, 2022

2022

2022

2. Marmara Bölgesi

ÇAKICI S., SÜNNETÇİOĞLU A.

GASTRONOMİ REHBERLİĞİ, Hande AKYURT KURNAZ, Alper KURNAZ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.268-302, 2022

2021

2021

3. Gastronomi ve Psikoloji

Sünnetçioğlu S., Sünnetçioğlu A.

Disiplinlerarası Bakış Açısı İle Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-96, 2021

2021

2021

4. Ekoturizm ve Çevre İlişkileri

Sünnetçioğlu A., Yeşildağ B.

Ekoturizmi Anlamak, Aslı Özge Özgen Çiğdemli, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.12-23, 2021

2021

2021

5. SÜRDÜRÜLEBİLİR TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

Sünnetçioğlu A., Özkök F.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ, FÜGEN DURLU ÖZKAYA,FERAH ÖZKÖK,AYŞE SÜNNETÇİOĞLU,SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-116, 2021

2021

2021

6. ÇANAKKALE

ÇARBUĞA Ü., SÜNNETÇİOĞLU A.

TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, YAZICIOĞLU İRFAN, SORMAZ ÜMİT, CANBOLAT CİHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.773-782, 2021

2021

2021

7. Gastronomi ve Psikoloji

SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Güler, Ozan; Akdağ; Gürkan; Kale, Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, ss.79-96, 2021

2021

2021

8. Ekoturizm ve Çevre İlişkileri

SÜNNETÇİOĞLU A., YEŞİLDAĞ B.

EKOTURİZMİ ANLAMAK, ÖZGEN ÇİĞDEMLİ Aslı Özge, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.12-23, 2021

2021

2021

9. Hypermetropia in Tourism

SÜNNETÇİOĞLU S., ÖZKÖK F., SÜNNETÇİOĞLU A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.179-190, 2021

2021

2021

10. “Hypermetropia” in Tourism

SÜNNETÇİOĞLU S., ÖZKÖK F., SÜNNETÇİOĞLU A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan YAZICIOĞLU Özgür YAYLA , Dr. Alper IŞIN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.179-190, 2021

2021

2021

11. Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi

SÜNNETÇİOĞLU A., ÖZKÖK F.

Sürdürülebilir Gastronomi, Özkya Durulu Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-117, 2021

2020

2020

12. Eating Out Behaviors of Tourists

Sünnetçioğlu A.

Tourism and Hospitality Studies, İrfan Yazıcıoğlu,Özgür Yayla,Alper Işın,Turhan Çetin, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.215-228, 2020

2020

2020

13. Eating Out Behaviors of Tourists

SÜNNETÇİOĞLU A.

Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan / Yayla, Özgür / Işın Alper/ Çetin Turhan, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.215-227, 2020

2020

2020

14. Ege Bölgesi

SÜNNETÇİOĞLU A.

Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-98, 2020

2018

2018

15. EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR

SÜNNETÇİOĞLU A., ÖZKÖK F.

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla “YEŞEREN TURİZM” , Ferah ÖzkÖK, Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma, Ankara, ss.113-124, 2018

2018

2018

16. EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR

SÜNNETÇİOĞLU A., ÖZKÖK F.

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla“YEŞEREN TURİZM”, Özkök Ferah, Yıldırm Hacı Mehmet, Mercan Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, 2018

2017

2017

17. CHAPTER IITOURIST BEHAVIOR AND FOOD ANDBEVERAGE CONSUMPTION

SÜNNETÇİOĞLU A., YILMAZ B. B.

New Approaches In Gastronomy, Oğuz Diker, Serdar Sünnetçioğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Çanakkale, ss.41-60, 2017

2017

2017

18. Dining Table As A Socialization Tool: An Assessment Of Mevlevi Cuisine

ÖZKÖK F., SÜNNETÇİOĞLU A., KARAKAŞ E., TÜRKMEN E.

Communication and Digital Media, Hasan Arslan/ Mehmet Ali İçbay/ Madalina Tomescu, Editör, ISSR, ss.245-251, 2017

2015

2015

19. Tedarik Zinciri Yönetimi

GÖKDEMİR S., SÜNNETÇİOĞLU A.

Çağdaş Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar, 978-605-4393-73-2, Editör, Paradigma Yayınları, İstanbul, ss.243-262, 2015

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Turizm Ansiklopedisi Cilt VIII

SÜNNETÇİOĞLU A.

Detay Yayıncılık, ss.370-370, 2022

2022

2022

2. Turizm Ansiklopedisi Cilt VI

SÜNNETÇİOĞLU A.

Detay Yayıncılık, ss.138-139, 2022

2022

2022

3. Turizm Ansiklopedisi Cilt VII

SÜNNETÇİOĞLU A.

Detay Yayıncılık, ss.103-104, 2022

Ödüller

Ekim 2020

Ekim 2020

Overtourism Perception In The Islands: The Sample Of Bozcaada And Gökçeada

International Travel And Tourism Dynamics (Ittd20)