Arş. Gör. Dr. RIZA TEMİZKAN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: rtemizkan@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 20058
Fax Telefonu: +90 286 218 0541
Web: https://avesis.comu.edu.tr/rtemizkan
Ofis: Oda No:149
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 17020, ÇANAKKALE

Metrikler

Yayın

57

Yayın (WoS)

15

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

326

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

438

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

740

H-İndeks (Scholar)

10

Proje

9

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2017

2012 - 2017

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Beyaz Nektarin Kalitesinin Isıl Olmayan Muhafaza Yöntemleriyle Korunması ve Görüntü İşleme Teknikleriyle Değerlendirilmesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2012

2012

Yüksek Lisans

Kaşar Peynirinin Bileşim, Proteoliz, Fonksiyonel ve Duyusal Özellikleri Üzerine İnek, Koyun ve Keçi Sütü Kullanımının Etkisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Tarım ve Gıda Bilimleri Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi & TÜBİTAK-BİDEP-2237

2013

2013

Advanced Course. "Innovative packaging for fresh and lightly processed fruits and vegetables"

Eğitim Yönetimi ve Planlama

CIHEAM (Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza, SPAIN)

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2017

2011 - 2017

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (17)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
ESCI (1)
Scopus (15)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Detection of foreign oil adulteration in yogurt using near and mid-infrared spectroscopy

TEMİZKAN R., CAN A., DOĞAN M. A., AYVAZ H.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.74, (Özet Bildiri)

2018

2018

2. Using of Non-Destructive Testing Systems for Quality Evaluation of Food Products

BÜYÜKCAN M. B., TEMİZKAN R.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON INNOVATIONS IN NATURAL SCIENCE & ENGINEERING & ENGINEERING, Kiev, Ukrayna, 07 Eylül 2018, ss.52-57, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. The Use of FT-IR and Chemometrics for Quantification of Bovine Milk Adulteration in Caprine and Ovine Milk

AYVAZ H., TEMİZKAN R.

16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017, ss.376, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

4. Color Changes of Coated, Ozone and Ultrasound Treated Eggs during Long Term Storage

Yüceer M., Caner C., Temizkan R., Büyükcan M. B.

XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, İngiltere, 3 - 05 Eylül 2017, ss.8, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

5. Physicochemical Characteristics, Functional Properties and Rheological Behaviors of Ultrasound Treated Liquid Whole Egg

YÜCEER M., CANER C., TEMİZKAN R.

XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, Birleşik Krallık, 3 - 05 Eylül 2017, ss.5, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

6. QUALITY EXTENSION OF FRESH LEMONS BY USING THEBREATHEWAY MEMBRANE TECHNOLOGY

atan m., öztürk m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R., shehbaz s.

The International Joint Science Congress of Material and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. USING ACTIVE PACKAGING TO PRESERVE QUALITY OFSWEET CHERRY

topuz o., atan m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R.

The International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. EFFECT OF PACKAGING MATERIALS ON MUSHROOM QUALITYDURING DIFFERENT TRANSPORTATION FREQUENCIES

öztürk m., atan m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R., topuz o.

The International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Effect of Packaging Materials on Mushroom Quality During Different Transportation Frequencies on Mushroom Quality

Öztürk M., Atan M., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R., Topuz O.

ISCMP-The International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

10. Sıvı Yumurta Kalitesine Termal İşleme Tekniklerine Alternatif Olarak Yeni Tekniklerin Kullanımı ve Etkinliği

YÜCEER M., CANER C., TEMİZKAN R.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.179, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

11. Fosfolipaz Enziminin Sıvı Yumurta Akı Fonksiyonel Kalitesine Etkisi

YÜCEER M., CANER C., ALDEMİR H., TEMİZKAN R.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.178, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

12. Enzim Modifiye Sıvı Yumurta Akının Reolojik Karakterizasyonu

YÜCEER M., TEMİZKAN R., ALDEMİR H., CANER C.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

13. Atımlı Işık (Pulsed Light) Uygulamasının Gıdalarda Kullanımı

YÜCEER M., TEMİZKAN R., ALDEMİR H., CANER C.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.244-245, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

14. Gıda İşlemede Isısal Olmayan Yeni Teknikler

Yüceer M., Temizkan R., Aldemir H., Caner C.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.242-243, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

15. Investigating FT-NIR Spectral and Color Properties of Lysozyme-Chitosan Coated Egg Freshness during Storage

YÜCEER M., CANER C., TEMİZKAN R.

XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products,, Nantes, Fransa, 10 - 13 Mayıs 2015, cilt.71, sa.1, ss.131, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

16. Evaluating of Color Changes in Various Edible Coated Eggs during Storage

YÜCEER M., CANER C., TEMİZKAN R.

XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Nantes, Fransa, 10 - 13 Mayıs 2015, cilt.71, sa.1, ss.130, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

17. FT-NIR Application as An Alternative Tool for Evaluation of Ozone-Treated Eggs Freshness during Storage

YÜCEER M., CANER C., TEMİZKAN R.

XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Nantes, Fransa, 10 - 13 Mayıs 2015, cilt.71, sa.1, ss.37-0, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2014

2014

18. Effects of Ozone Application on Microbial Load of Black Pepper

Altıparmak E., TEMİZKAN R., DEMİREL ZORBA N. N.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.261, (Özet Bildiri)

2013

2013

19. Effect Of Lysozyme-Chitosan Antimicrobial Coatings On Microbial Quality Of Fresh Eggs

YÜCEER M., TEMİZKAN R., CANER C.

VII. International Packaging Congress, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.135-136, (Özet Bildiri)

2013

2013

20. Biopolymer-Based Nanocomposites In Food Packaging

TEMİZKAN R., YÜCEER M., BÜYÜKCAN M. B., CANER C.

VII. Uluslarası Ambalaj Kongresi - 7th International Packaging Congress,, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

21. Enhancement of Shelf Life of Fresh Strawberries with Antimicrobial Edible Coatings

Duran M., TEMİZKAN R., BÜYÜKCAN M. B., ADAY M. S., DEMİREL ZORBA N. N., CANER C.

VII. International Packaging Congress, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.59, (Özet Bildiri)

2013

2013

22. Effect of Natural Antimicrobial Chitosan Coatings on Microbial Quality Of Fresh Strawberries

Duran M., TEMİZKAN R., ADAY M. S., DEMİREL ZORBA N. N., CANER C.

VII. International Packaging Congress, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.128, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

23. Simplesse Kullanımının Düşük Yağlı Çanakkale Peynir Helvasının Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi

Yasar K., ADAY M. S., TEMİZKAN R.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.729, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

24. Effect of Inulin on Color Texture and Sensorial Properties of Low Fat Cheese Halva

YAŞAR K., ADAY M. S., TEMİZKAN R.

4. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, cilt.1, ss.145-146, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2018 - 2019

2018 - 2019

Yoğurtlarda Bitkisel Yağ Tağşişinin Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi Kullanılarak Tespit Edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AYVAZ H. (Yürütücü), Doğan M. A., TEMİZKAN R., Can A.

2017 - 2019

2017 - 2019

Sıvı Yumurta Sarısının Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerinin İyileştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YÜCEER M. (Yürütücü), TEMİZKAN R.

2015 - 2019

2015 - 2019

Enzim Modifiye Yumurta Ürünlerinin Fonksiyonel ve Reolojik karakteristiklerinin BelirlenmesiSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Yüceer M. (Yürütücü), Caner C.

2015 - 2015

2015 - 2015

Gıdalarda Mikotoksin Analiz Laboratuarı Altyapı Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

CANER C. (Yürütücü), TEMİZKAN R., ÖZSOY N.

Patent

2021

2021

Sıvı Yumurtanın Ultrases Tekniğiyle İşlenmesi Yöntemi

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 000 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 438

h-indeksi (SCOPUS): 8