Dr.Öğr.Üyesi ŞEHNAZ ÖZATAY


Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Yaşam Bilimleri, Biyoteknoloji, Bitki Biyoteknolojisi, Çevre Biyoteknolojisi, Endüstriyel Biyoteknoloji, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: sehnazozatay@comu.edu.tr
Diğer E-posta: sehnazozatay@gmail.com
İş Telefonu: +90 286 618 4525 Dahili: 144
Fax Telefonu: +90 286 618 4546
Web: https://avesis.comu.edu.tr/sehnazozatay
Ofis: Ezine MYO /214
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Ezine/Çanakkale

Metrikler

Yayın

35

Proje

4

Eğitim Bilgileri

2007 - 2007

2007 - 2007

Post Doktora

Texas A&M University, Cooperatıve Agrıcultural Research Center, Amerika Birleşik Devletleri

2001 - 2007

2001 - 2007

Doktora

Ege Üniversitesi, Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Türkiye

1998 - 2001

1998 - 2001

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1993 - 1998

1993 - 1998

Lisans

Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2007

2007

Doktora

Mercimek Genomunun AFLP, RAPD, ISSR ve Bazı Morfolojik Markörler Kullanarak Haritalanması

Ege Üniversitesi, Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Gıda

2001

2001

Yüksek Lisans

Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2023

2023

Türkçenin Doğru Kullanımı

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Kamu İhale Mevzuatı Kapsamında Doğrudan Temin Yöntemi

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu

Proje Yönetimi

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Müzakere Yöntemleri

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Medya Okuryazarlığı

Bilişim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Farkındalık Eğitimi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İnsan Hakları ve Kamu Denetçiliği Kurumu Bağlamında İyi Yönetim İlkeleri

İnsan Hakları

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Engellilerin İnsan Hakları

İnsan Hakları

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkabilme

Kişisel Gelişim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Halkla İlişkiler

Kişisel Gelişim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Görev Verme/Delegasyon (Yetki Devri)/Geri Bildirim Verme/Geri Bildirim Alma

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Çevre ve Sıfır Atık

Çevre ve Sürdürülebilirlik

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Çatışma Yönetimi

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Protokol Kuralları

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İlk Yardım

Sağlık ve Tıp

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Resmi Yazışma Usul ve Esasları

Mesleki Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

İnsan Hakları Temelinde İş Yerinde Cinsiyet Eşitliği

İnsan Hakları

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

University Industry Cooperation For Production of High Quality Olive Oil

Mesleki Eğitim

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2023

2023

Bilgi Güvenliği Farkındalık

Bilişim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2023

2023

Coğrafi İşarete Sahip Geyikli Zeytinyağı Tadım ve Farkındalık Eğitimi

Mesleki Eğitim

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2022

2022

İklim Değişikliği Akademisi

Çevre ve Sürdürülebilirlik

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi

2022

2022

Kamu Kurumlarının 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyumu

Bilişim

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2021

2021

Afet Farkındalık Eğitimi

Güvenlik

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı

2020

2020

Introduction to Time Domain NMR

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Oxford Instruments

2020

2020

Uluslararası İşbirliği ve Fon Fırsatları Keşfi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Elsevier

2015

2015

Metod Validasyonu

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TÜRKAK

2013

2013

Proje Yönetimi ve Girişimcilik Eğitim Semineri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Aker Patent

2011

2011

ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar

Eğitim Yönetimi ve Planlama

EMİS Kalibrasyon ve Ölçüm Hizmetleri

2009

2009

Proje Yönetimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Elginkan Vakfı

2009

2009

Kobiler ve Rekabetçilik

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ebiltem

2009

2009

Yapı Kredi Kobi Teşvik Programı

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Sheraton Otel

2009

2009

İzmir Kalkınma Ajansı Proje Eğitimi Semineri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

İzmir Ticaret Odası

2009

2009

Türkiye'de Sanayi İşbirliği Uygulamaları

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ege Üniversitesi

2009

2009

Kobilere Yönelik Teşvik, Destek ve Hibeler

Eğitim Yönetimi ve Planlama

EBSO

2008

2008

Dış Ticaret Günleri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

EBSO

2008

2008

Tasarım Süreçleri İnovasyon

Eğitim Yönetimi ve Planlama

EBSO

2008

2008

Tübitak MAM AR-GE Destekleri ve Endüstriyel Ortaklık Programı

Eğitim Yönetimi ve Planlama

EBSO

2004

2004

Protein Techniques and Proteomics

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ege Üniversitesi

2003

2003

Bitki Moleküler Biyolojisinde Son Teknikler:Bitkilerde Gen Klonlanması ve Ekspresyonu

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tübitak MAM

2002

2002

Biyoteknolojide Hızlı Yöntemler ve Çalışma Prensipleri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ebiltem

1999

1999

Aminoasit Analizi Teori ve Uygulamaları

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ebiltem

1999

1999

Enzim Saflaştırmasında ve Nitelendirilmesinde Temel Yöntemler

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tübitak MAM

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Yaşam Bilimleri

Biyoteknoloji

Bitki Biyoteknolojisi

Çevre Biyoteknolojisi

Endüstriyel Biyoteknoloji

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2009 - 2018

2009 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2001 - 2007

2001 - 2007

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi, Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi

1999 - 2001

1999 - 2001

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - 2014

2011 - 2014

MYO Müdür Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu

Akademi Dışı Deneyim

2007 - 2007

2007 - 2007

VISITING SCIENTIST

TEXAS A&M UNIVERSITY

2002 - 2004

2002 - 2004

BURSLU ARASTIRMACI

EGE UNIVERSITESI

1998 - 2001

1998 - 2001

ARASTIRMA GOREVLISI

EGE UNIVERSITESI

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Yeni Ürün Geliştirme

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Hayvan Yetiştiriciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Kariyer Planlama

Lisans

Lisans

Gıda Biyoteknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Hijyen ve Sanitasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Biyoteknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Tahıl ve Ürünleri Analizi II

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve Ürünleri Analizi II

Ön Lisans

Ön Lisans

Hijyen ve Sanitasyon

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve Ürünleri Analizi I

Ön Lisans

Ön Lisans

Tahıl Teknolojisi I

Ön Lisans

Ön Lisans

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I

Ön Lisans

Ön Lisans

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2010

2010

GDO Iceren Gidalarin Guvenilirlik Degerlendirmeleri

ÖZATAY Ş.

Gıda Guvenliği , cilt.4, sa.11, ss.6-11, 2010 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Avokadonun İnsan Sağlığı ve Beslenme Üzerine Etkileri

Özatay Ş.

International Congress of Academic Research , Bolu, Türkiye, 25 - 26 Temmuz 2023, ss.197

2020

2020

Likapanın (yaban mersini) gıda sanayindeki yeri

ÖZATAY Ş.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 07 Ekim 2020

2020

2020

Çanakkale İli Genel Tarımsal Yapısı ve Sulama

ÖZATAY Ş.

3. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, Bolu, Türkiye, 20 Temmuz 2020

2020

2020

RECENT APPLICATIONS OF ENZYMES IN FOOD INDUSTRY

ÖZATAY Ş.

5th International Conference on Multidisciplinary Sciences (icomus), Türkiye, 28 Mayıs 2020

2019

2019

Olive Oil (Organıc and Conventıonal) Production in Geyikli-Çanakkale Region

ÖZATAY Ş.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.304

2019

2019

Increasıng Problem of Recent Years: Food Allergıes and Intolerances

ÖZATAY Ş.

2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.303

2018

2018

PHYTASE IN POULTRY DIETS

ÖZATAY Ş.

International Poultry Science Congress of WPSA’2018, Nevşehir, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.349

2018

2018

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ - PROGRAMLARININ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE MESLEKİ GELİŞİMİ

ÖZATAY Ş.

II.Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.12

2012

2012

Determination of The Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region.

ÖZATAY Ş.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2012, cilt.1, sa.1, ss.1-2

2012

2012

Determination of Dairy Companies’ Problems in The Ezine Region. Poster Presentation

İPEK D., ÖZATAY Ş., ŞENTÜRK E.

23 rd. International ICFMH Symposium, FoodMicro2012 Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012

2010

2010

Detection of Food Borne Pathogenic Bacteria-S.aureus Enterotoxins by Molecular Methods

ÖZATAY Ş., DEMİREL ZORBA N. N.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, cilt.1, ss.1

2010

2010

Detection of Staphylococcus aureus Enterotoxins by Molecular Methods

ÖZATAY Ş., ZORBA N. N.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010

2005

2005

Safety Assessment of Genetically Modified Foods

ÖZATAY Ş.

XII. International Biomedical Science and Technology Symposium, İzmir, Türkiye, 7 - 10 Mart 2005, cilt.1, ss.81

2002

2002

Zeytin Karasuyundan Mikrobiyal Kaynaklı Lakkaz Enzimi Üretimi

ÖZATAY Ş., Sukan S., Sargın S., Vardar F., DEMİREL ZORBA N. N., Karapınar M.

I. Zeytinyağı Üretiminde Çevre Sorunları ve Çözümleri Uluslararası Çalıştayı, Balıkesir, Türkiye, 7 - 09 Haziran 2002, cilt.1, ss.246-259

2001

2001

Genetik Olarak Modifiye Edilmiş Gıdalar

ÖZATAY Ş.

12.Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, ss.61

2001

2001

Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

ÖZATAY Ş.

12.Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, ss.60

2001

2001

The Effects Phytase on Poultry Meat

ÖZATAY Ş.

IX. European Symposium on the Quality of Eggs & Eggs Products & XV. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Eylül 2001, cilt.1, ss.117-122

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

Çanakkale'nin Coğrafi İşarete Aday Kadim Gıda Ürünleri

Özatay Ş., Keskin Uslu E., Doğan M. A.

Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editör, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, ss.387-397, 2023

Desteklenen Projeler

2011 - 2012

2011 - 2012

Ezine Meslek Yüksekokuluna Bağlı Gıda Analiz Laboratuvarı Kurulumu

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

ÖZATAY Ş. (Yürütücü)

1999 - 2004

1999 - 2004

Mikrobiyal Kaynaklı Lakkaz Enzimi Üretimi

TÜBİTAK Projesi

ÖZATAY Ş.

1999 - 2000

1999 - 2000

Fitaz Enzimi Üretimi ve Optimizasyonu

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Özatay Ş. (Yürütücü)

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

1998 - Devam Ediyor

1998 - Devam Ediyor

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Üye

Bilimsel Hakemlikler

Mart 2021

Mart 2021

JOURNAL OF SOCIAL SCIENCE AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT (JSSEM)

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2019

Eylül 2019

African Journal of Food Science

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2019

Haziran 2019

African Journal of Food Science

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2019

Mart 2019

African Journal of Food Science

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2019

Şubat 2019

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ödüller

Temmuz 1998

Temmuz 1998

Gıda Mühenddisliği Bölüm Birinciliği

Ege Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Eylül 2009 - 01 Eylül 2009

01 Eylül 2009 - 01 Eylül 2009

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) Gerçeği Paneli

Davetli Konuşmacı

Çanakkale-Türkiye

01 Mart 2005 - 01 Mart 2005

01 Mart 2005 - 01 Mart 2005

Gıdalarda Biyoteknoloji Uygulamaları

Davetli Konuşmacı

İzmir-Türkiye

Burslar

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

Texas A&M University

Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Yurt içi doktora bursu

TÜBİTAK

1999 - Devam Ediyor

1999 - Devam Ediyor

Enzim Saflaştırmasında ve Nitelendirilmesinde Temel Yöntemler ve Uygulamalı Eğitim Kursu

Üniversite

Jüri Üyelikleri

Ocak-2021

Ocak 2021

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Sınavı - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ocak-2020

Ocak 2020

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Kadro Jüri Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Nisan-2018

Nisan 2018

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Kadro Jüri Üyeliği - Ezine Meslek Yüksekokulu

Kasım-2017

Kasım 2017

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Sınavı - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2017

Eylül 2017

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Sınavı - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2017

Şubat 2017

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel Sınavı - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2011

Şubat 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunması - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi